Дългото чакане след трансфер-тема 89

• 45 186
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Момичета, от кой ден след ЕТ получихте някакъв симптом на имплантация? Аз в момента не усещам нищо. Но при първият ми ЕТ преди години.... бях усетила пробождане като с иглички в продължение на три дни и след това полудял на тема  ябълки а аз не обичам. Тогава тестовете ми показваха бледа втора чертичка още от 8 ден. Но до 10 ден така и не се насити чертичката а кръвният тест показа голяма нула.

# 46
Това което разбрах от днешния преглед е: че яйчниците са раздути, има прекрасни фоликули общо ако не се лъжа каза около 10-15. Лигавицата същи е толкова,колкото трябва да бъде. За яйчниците се хвана док. Иначе сме в Щерев. А хормоните от днес са; ЛХ 3.23, Естрадиол 7834,Прогестерон 1.620 quote author=Sweety2019 link=topic=1304536.msg42334802#msg42334802 date=1613472067]
Здравейте от мен отново. Включвам се с молба за мнение. Днес бях на хормони и преглед 6-ти ден от стимулацията ми е. За сега всичко върви нормално. В събота се очаква да е пункцията, но според док е по-добре да направим трансфер другият месец, да замразим ембрионите, а не другата седмица да правим свеж транфер. Така шанса бил по-голям. С мъжки фактор сме. Не съм запозната кое е по-добре първо ин витро ми е. За това се обръщам към тези от вас, които са по-информирани за мнение. Благодаря предварително!
Мисля, че трансферът зависи от състоянието на лигавицата най-вече и хормоните ти, но това ще стане ясно чак след пункцията. Ако иска да го отложи, защото лигавицата му се струва недобра или пък твоите стойности не са ок, тогава го послушай. При кой доктор сте?
И все пак поискай да ти обясни подробно защо иска да направи това. Не се притеснявай да задаваш всякакви въпроси.
[/quote]

# 47
  • София/Севлиево
ddd29,чудесно ти върви стимулацията.Нека има много извадени и оплодени яйчица,които да замразите.За свеж с тоя прогестерон няма да стане,трябва да е под 1,най -много 1,5,а твоя е 1,6.И наистина шанса за успех при ЗЕТ е по-голям(аз имам 7 трансфера,един свеж-неуспешен,другите са ЗЕТ от които 2 напълно неуспешни,една биохимична бременност и 3 бременности,за съжаление изгубих две,но пък тази сега ще я износя)...

# 48
  • София
Елислава, имаше ли някакви усещания след трансферите докато чакаш резултатите? Стискам палци Flowers Four Leaf Clover

# 49
Здравейте, мили момичета! Аз за пореден път съм с резултат 0. Болките от вчера нищо не са означавали, но се чудя защо ги има. Толкова много съжалявам и вече не ми се занимава с нищо. Явно не ми е отредено да имам второ дете. Пожелавам успех на всички!

# 50
ddd29, прогестерона ти в каква мерна единица е? В Щерев не е в ng/ml и трябва да се конвертира и според мен ти е мн добре и той. Отлагат свеж трансфер,заради многото фоликули и “издути”/оголемените ти яйчници сигурно.
Пий и яж много протеини.
Стискам палци за много хубави ембриончета 🍀 дали свеж ЕТ или зет-всеки път е относително дори и при самата теб!
Късмет и бъди спокойна.

# 51
А, момичета, вие имате ли наблюдения (както Ели каза, че има) дали ЗЕТ е по-успешен или СЕТ?
Ясно е, че при всеки случай е индивидуално, че ако има предпоставки за свеж трансфер се прави, и съответно ако няма - се прави ЗЕТ, но някъде ми е останало в главата, че ЗЕТ-овете са по-успешни...
На мен също ми е първа процедура, уж гледам да не се надявам на чудо от първия път, а така ми се иска......... мисля си,че шансовете са 50/50, за да не се разочаровам накрая. А и както сме с тежък МФ ми е още по-притеснено.

# 52
ddd29, прогестерона ти в каква мерна единица е? В Щерев не е в ng/ml и трябва да се конвертира и според мен ти е мн добре и той. Отлагат свеж трансфер,заради многото фоликули и “издути”/оголемените ти яйчници сигурно.
Пий и яж много протеини.
Стискам палци за много хубави ембриончета 🍀 дали свеж ЕТ или зет-всеки път е относително дори и при самата теб!
Късмет и бъди спокойна.

# 53
Здравейте момичета, изписвам се и аз на темата нещо искам да споделя с вас днес ми е 8 ден на трансфера , зет на две 3 дневни ЕБ , тази  сутрин направих уринарен тест излезна положително ,  но обаче Имам си болки все едно циклами ще хване не знам какво да мисля , моля помогнете ми имам ли някакъв шас ... ❤🙁

# 54
Момичета, моля за съвет от пи-запознати от мен. С мъжа ми сме с бета таласемия минор, има шанс детето да е с тежка форма, което си е сериозно заболяване. Имам едно здраво дете, заченато нормално, с което изкарахме късмет, че няма заболяването. Опитахме за второ по естествен път, още първия месец бях бременна. Оказа се болно и се наложи да направя аборт в 13та седмица. Решихме да опитаме да инвитро, за да изследване ембрионите. Имах добра стимулация, изкарахме хубави яйцеклетки , 4 здрави изследвани ембриончето стигнали до ден 5. Първи трансфер - неуспешен. Направих хидстероскопия за отстраняване на сраствания. Последва втори трансфер, хубава лигавица, достатъчно висок прогестерон според д-р Персенска, но отново неуспешен трансфер. Според вас къде може да е причината, при положение, че нямаме репродуктивни проблеми с мъжа ми. Аз съм на 30 години, той на 33, ако това е от значение. Приемам всякакви съвети, просто не знам как да продължим за напред. Извинявайте, че ви натоварвам с проблемите си, знам, че на никой от вас не му е леко.

# 55
Понеже съм била в Щерев, но не само, другите доктори са ми казвали че този резултат трябва да се конвертира защото е в друга мерна единица както е написала Девилчето, но не помня на колко се делеше, май на 3 нещо такова, естрадиола също трябва да се дели. Няма да те отложат заради прогестерона споко, може поради друга причина и няма значение дали зет или свеж и така и така има успели....просто ти желая успех Flowers Four Leaf Clover Колкото повече не ти пука толкова по-голям е шанса, ако някой може да се боцка и да не го мисли, аз не мога и затова не съм успяла още Sad

# 56
# 57
Здравейте, мили момичета! Аз за пореден път съм с резултат 0. Болките от вчера нищо не са означавали, но се чудя защо ги има. Толкова много съжалявам и вече не ми се занимава с нищо. Явно не ми е отредено да имам второ дете. Пожелавам успех на всички!

Аз също се боря за 2ро детенце. Имам едно прекрасно момиченце, да ми е жива и здрава. Но за миг не ми е минало през ум да се откажа. А знаеш ли, колко пъти ми е идвало ......Казвала съм си -тези упойки ........тези химиии, които се налага да пия, тези мъки и парииии..... защо не вложа енергията си в това, което имам ... а не в това , което нямам?!? Но ето , поредното доказателство съм, че рано или късно нещата се получават.  Истината е , че винаги съм вярвала, че ще стане. А живота многократно ми показваше, че няма да е хич лесно! Горе главата!🍀

# 58
Благодаря ти много! Предполагам ще се доверя на док, и каквото тя реши. В крайна сметка е важен крайният резултат и двете чертички. В началото инжекциите много ме сдухаха, но към днешна дата съм далеч по-спокойна и свикнах с тях. Повече се притеснявах от този непознат за мен път наречен ин витро. Много успехи желая на всички!!! 🍀🍀🍀
Понеже съм била в Щерев, но не само, другите доктори са ми казвали че този резултат трябва да се конвертира защото е в друга мерна единица както е написала Девилчето, но не помня на колко се делеше, май на 3 нещо такова, естрадиола също трябва да се дели. Няма да те отложат заради прогестерона споко, може поради друга причина и няма значение дали зет или свеж и така и така има успели....просто ти желая успех Flowers Four Leaf Clover Колкото повече не ти пука толкова по-голям е шанса, ако някой може да се боцка и да не го мисли, аз не мога и затова не съм успяла още Sad

# 59
Да всеки трябва да се довери на лекаря, с който е предприел крачката към инвитро. Чесно да си кажа от първия ден на стимулацията до първия кръвен тест не съм пускала никакви хормони, изследвания и др., освен ПКК и кръвна група и общите преди пункция. Док не ми назначи нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт