Дългото чакане след трансфер-тема 89

• 45 208
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мандарииче благодаря за корекцията, въобще не погледнах мерната единица Flowers Hibiscus

# 76
"Цитат на: ddd29 в вт, 16 фев 2021, 12:06
Здравейте от мен отново. Включвам се с молба за мнение. Днес бях на хормони и преглед 6-ти ден от стимулацията ми е. За сега всичко върви нормално. В събота се очаква да е пункцията, но според док е по-добре да направим трансфер другият месец, да замразим ембрионите, а не другата седмица да правим свеж транфер. Така шанса бил по-голям. С мъжки фактор сме. Не съм запозната кое е по-добре първо ин витро ми е. За това се обръщам към тези от вас, които са по-информирани за мнение. Благодаря предварително!"

Здравей. ddd29, Ние също сме с мъжки фактор (на старта бяхме с 1% морфология) и малко преди  пункцията ми през октомври месец, докторът ми каза, че ще се наложи всичко да замразим, защото прогестеронът ми беше 1.4 (не са ми уточнявали мерната единица) и ми обясниха, че до деня на пункцията ще нарасне още и съответно лигавицата ще презрее.  Другият момент е, че ние също имахме много фоликули (извадиха 24 яйцеклетки), което предполага, че ще се развият симптоми на хиперстимулация. Хиперстимулацията, подуването на яйчниците и презряването на лигавицата са фактори, които рязко намаляват шанса за успешна имплантация. Последното го твърдя без да съм доктор.
Така при нас пропуснахме свежия трансфер и замразиха всичките 17 ембриона. Последваха няколко неуспешни опита за подготовка за ЗЕТ, първо тънка лигавица, след това цикълът ми дойде на 58ми ден....... и така, чак до 6ти февруари, когато ми беше трансфера на 2 4дневни ембриона. Изключително мъчително и изнервящо е това чакане, но искам да кажа от личен опит, че на организма му трябва време да се възстанови. Следят освен лигавицата и хормоните, също така и яйчниците - кога ще си възвърнат нормалната форма.

При нас чакането до момента дава резултат.
Днес пуснах ЧХГ (на 10ти ден) и е 448.96 miU/ml.
Направоооооо незнам къде се намирам.... Wink))))))))
1 час ревах като видях резултата.
Първо инвитро ни е, но правим опити за бебе от 3 години.
Ще повторя следващите дни и дай Боже да се развиват нещата.
Исках само да отбележа, че е по-добре да се изчака, отколкото да се хабят ембриони, нерви, надежди..... Разбрах го по трудния начин.
Ще пиша следващи дни какво се случва при мен.
Успех на всички, които чакат.
Честито, Елви  и успех до финала.в коя клиника успя с толкова ембриончета и МФ,защото и ние сме с 1%,но до тук нищо от 4ри опита

# 77
Хоп...записвам се и аз сред чакащите🥰Днес беше първият ми ЗЕТ,върнаха ми най-доброто 5 дневно ембрионче и ми назначиха теста за 26.02 единствено ме притеснява лигавицата,която си остана 8,3мм.Успех на всички!🤰👶🤰👶

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 21:38 от Donata524

# 78
"Цитат на: ddd29 в вт, 16 фев 2021, 12:06
Здравейте от мен отново. Включвам се с молба за мнение. Днес бях на хормони и преглед 6-ти ден от стимулацията ми е. За сега всичко върви нормално. В събота се очаква да е пункцията, но според док е по-добре да направим трансфер другият месец, да замразим ембрионите, а не другата седмица да правим свеж транфер. Така шанса бил по-голям. С мъжки фактор сме. Не съм запозната кое е по-добре първо ин витро ми е. За това се обръщам към тези от вас, които са по-информирани за мнение. Благодаря предварително!"

Здравей. ddd29, Ние също сме с мъжки фактор (на старта бяхме с 1% морфология) и малко преди  пункцията ми през октомври месец, докторът ми каза, че ще се наложи всичко да замразим, защото прогестеронът ми беше 1.4 (не са ми уточнявали мерната единица) и ми обясниха, че до деня на пункцията ще нарасне още и съответно лигавицата ще презрее.  Другият момент е, че ние също имахме много фоликули (извадиха 24 яйцеклетки), което предполага, че ще се развият симптоми на хиперстимулация. Хиперстимулацията, подуването на яйчниците и презряването на лигавицата са фактори, които рязко намаляват шанса за успешна имплантация. Последното го твърдя без да съм доктор.
Така при нас пропуснахме свежия трансфер и замразиха всичките 17 ембриона. Последваха няколко неуспешни опита за подготовка за ЗЕТ, първо тънка лигавица, след това цикълът ми дойде на 58ми ден....... и така, чак до 6ти февруари, когато ми беше трансфера на 2 4дневни ембриона. Изключително мъчително и изнервящо е това чакане, но искам да кажа от личен опит, че на организма му трябва време да се възстанови. Следят освен лигавицата и хормоните, също така и яйчниците - кога ще си възвърнат нормалната форма.

При нас чакането до момента дава резултат.
Днес пуснах ЧХГ (на 10ти ден) и е 448.96 miU/ml.
Направоооооо незнам къде се намирам.... Wink))))))))
1 час ревах като видях резултата.
Първо инвитро ни е, но правим опити за бебе от 3 години.
Ще повторя следващите дни и дай Боже да се развиват нещата.
Исках само да отбележа, че е по-добре да се изчака, отколкото да се хабят ембриони, нерви, надежди..... Разбрах го по трудния начин.
Ще пиша следващи дни какво се случва при мен.
Успех на всички, които чакат.
Честито, Елви  и успех до финала.в коя клиника успя с толкова ембриончета и МФ,защото и ние сме с 1%,но до тук нищо от 4ри опита
Това е в Тутракан, клиника "Свети Иван Рилски" д-р Любомир Бойчев ( и аз съм при него 😊).

# 79
Здравейте момичета-от толкова притеснение се реших да пиша и аз. След трансфер на 1 свеж бластоцист съм и днес ми е 9ти ден от трансфера. Към 13:00 имах съвсем оскъдно кафеникаво зацапване, което бързо отмина(предположих (или поне се надявам),че е имплантционно и се опитах да не се притеснявам). Няколко часа по - късно обаче вече съм с болки, които са кратки, но прерязващи, но не в яйчниците, а само в самата матка(точно това адски ме притеснява).Това ми е 3ти трансфер и много мечтая поне той да е успешен Sad Някой имал ли е такива оплаквания и успешен резултат, тъй като тези режещи болки в матката обикновено не завършват с хепи едн?

# 80
Здравейте момичета-от толкова притеснение се реших да пиша и аз. След трансфер на 1 свеж бластоцист съм и днес ми е 9ти ден от трансфера. Към 13:00 имах съвсем оскъдно кафеникаво зацапване, което бързо отмина(предположих (или поне се надявам),че е имплантционно и се опитах да не се притеснявам). Няколко часа по - късно обаче вече съм с болки, които са кратки, но прерязващи, но не в яйчниците, а само в самата матка(точно това адски ме притеснява).Това ми е 3ти трансфер и много мечтая поне той да е успешен Sad Някой имал ли е такива оплаквания и успешен резултат, тъй като тези режещи болки в матката обикновено не завършват с хепи едн?

Вече са минали достатъчно дни и теста ще покаже. Кръвен обаче!

Успех 🍀

# 81
Зравей миличка , Също и аз си имам болки от вчера почна цял ден ,днеска и пак имам си болки ,все едно цикъла ми ще дойде, и аз към 9 ден на трансфера направих уринарен тест и излезна положително

# 82
Ох, аз нещо се дърпам от уринарния, тъй като на предишния трансфер на 12тия ден направих 2 уринарни и бяха положителени, после на 14-я ден след трансфер направих кръвен - пак излезе положителен.. на следващия ден обаче (15ти след ЗЕТ трансфер на 2 бластоциста беше тогава)  почнах със зацапванията и на 16тия ден като пусках втори кръвен, за да видя дали се е удвоил - беше паднала на половина стойността на ЧХГ, с две думи ми казаха, че е биохимична бременност и да спирам всички лекарства. Знам, че не трябва да ги сравнявам опитите, но така ми е свито сърцето, че не се с държах да попитам и вас. Дано това, че сега е свеж ми даде повече шансове, въпреки че нз кой вариант е по-успешен - Божа работа си е май наистина.

Violetaraskova на теб тихичко честито и успех до финала 🍀🍀🍀 от сърце желая на всички мечтаещи момичета скоро да гушкаме бебета 😊😊😊

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 08:28 от judito

# 83
Здравейте,

И аз имах през тази нощ болки и неразположение, като пред цикъл придружено с шумно къркорене на корема

Даже си помислих, че ми е дошъл въпреки една камарата хапчета

На 19/02 трябва да направя тест и още от сега се сдухвам

Боря се за второ бебче

# 84
Къркоренето е от повечето газове, които се образуват аз пърдя като луда (извинявам се за израза). Как се чувстваш в момента zuziza, минаха ли болките?

# 85
Judito добре май, то в петък ще си покаже Simple Smile

Този път си слагам виагра вагинало вечер, вие слагали ли сте?

# 86
  • София/Севлиево
А защо виагра след трансфер?Ползвала съм я преди това за удебеляване на лигавицата,но нямаше ефект...
Газовете са ужасни,това ми е 5-та бременност,но никога не съм имала като сега...
Болки имам още от деня на трансфера (всъщност само на втория ден нямах),на ден 8 препишках теста,който излезе положителен,пуснах и кръвен и докато чаках резултата получих зацапване(никога не бях имала толкова рано),в крайна сметка чхг расте и в понеделник съм на преглед.Вярвам че този път всичко ще е наред.

# 87
Не, не са ми назначени тези глобули. Вагинално поставям само Утрогестан 2x3, иначе терапията ми след трансфера е медрол 2х1, фолиева киселина 2х1, но шпа 3х2 и инжекции зарзио през 2 дни. На 19ти и аз ще пускам кръвен, стискам палци да има с какво да се похвалим🍀

# 88
  • София/Севлиево
Някой бил ли си е инжекции с прогестерон (Пролутекс)?Как ги съхранявате? Упътването им е само и единствено на турски...

# 89
  • София
Някой бил ли си е инжекции с прогестерон (Пролутекс)?Как ги съхранявате? Упътването им е само и единствено на турски...

Няма специални изисквания за съхранение, държах си ги в нощното шкафче.

Общи условия

Активация на акаунт