На пазар във Варна - тема 62

• 35 617
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Някой за парти-грил питаше преди време - в Баумакс видях вчера, имаше даже два вида - обикновен и с отделяща се скара.

# 451

Надявам се да не разредят графика на градския транспорт !

Дано! Някои (10номер - него ползвам най-често още е разреден) дори и не се върнаха към нормалният си график от преди пандемията. Та дано не ги разреждат повече.

# 452
  • ВАРНА
Здравейте, някой случайно да живее във високите блокове на Морска сирена - 25 и 26, имам няколко въпроса,ако може да ми пише на лични Relaxed

# 453
  • Варна
Ми какво да се направи ... двоен стандарт.
Надявам се да не разредят графика на градския транспорт !

Някъде казват ли каква ще е ситуацията с маските, че като гледам колко тийнове и пенсионери пътуват без маски и не им пука ....

Какво има да казват за маските... А в градския транспорт, ако някой е близо до мен с маска на брадата + говори без да му спира устата, правя забележки, че аман от простащини.

# 454
  • Варна
Вчера поспорих с един пенсионер, в магазина. Крещеше,  че бил ваксиниран и нямал нужда от маска. В РЗИ бил без и никой не му опонирал. Тълпата мълчи и гледа сеир. А аз му розяснявам що е то ваксина и че трябва да пази останалите. Дори да е с божествен произход. Масовата апатия ме плаши повече.
Препоръчайте м-н, за бг агнешко месо.

# 455
  • Варна
На пазарчето в Младост има магазин за месо - често хубаво агнешко сме купували оттам. Твърдят, че е българско.
Принципно като си ваксиниран не се заразяваш и не разнасяш заразата. Това е идеята на имунитета, без значение естествен или изкуствен

# 456
  • Варна
Отделенията са пълни със заразени ваксинирани. Гарантират само по-леко боледуване.
Магазинчето има ли някакво име?

# 457
  • Варна
ОФ, не го знам - намира се в горната част на пазара, откъм Май маркета под новата кооперация. Дали не е Меско.... ще излъжа за името - има два входа от противоположни страни- това му е характерното.

Статистиката е доста преувеличена - все пак вероятността от усложнения е само 2,3% по-голяма от тази на нормалния вирус, така че нещата не са толкова страшни.... но пък са доста доходоносни за определени браншове Wink Всеки си има глава на раменете да мисли както иска, но ако искаме да се пазим, има много начини - да чакаме другите да ни пазят не се вписва в моя начин

# 458
Цитат
Всеки си има глава на раменете да мисли както иска, но ако искаме да се пазим, има много начини - да чакаме другите да ни пазят не се вписва в моя начин
Съгласен съм !
НО има и общоустановени норми, които трябва да се спазват от всички, без изключение !
По-глупавото е родител в автобуса с маска, а отрочето му - без. Не искам да го коментирам това.

Някой има ли графика на автобус 409 ? Фирмата обслужваща линията е частна и има ли сайт или изложен график някъде ?

# 459
  • through the wormhole
Скрит текст:
Цитат
Всеки си има глава на раменете да мисли както иска, но ако искаме да се пазим, има много начини - да чакаме другите да ни пазят не се вписва в моя начин
Съгласен съм !
НО има и общоустановени норми, които трябва да се спазват от всички, без изключение !
По-глупавото е родител в автобуса с маска, а отрочето му - без. Не искам да го коментирам това.
Някой има ли графика на автобус 409 ? Фирмата обслужваща линията е частна и има ли сайт или изложен график някъде ?
https://www.varnatraffic.com/bg-BG/Line/Index/409

# 460
Магазинчето е точно срещу МайMаркет, бяло е, с два входа - вторият е към пазарчето. В събота или след 16, 30 делник винаги има малка опашка от чакащи, обслужват бързо, защото има 2 продавачки и 1 месар.

# 461
  • Варна
Www.varnatrafic.com

Парцала на устата не е точно обществено установена норма, а наложено от определена група хора задължение без конкретен резултат.(видно)

# 462
Парцала на устата не е точно обществено установена норма, а наложено от определена група хора задължение без конкретен резултат.(видно)
Така наречения "парцал" се нарича платнена маска. Не е наложено от група хора, а е нещо стандартно за предпазване. Някога се изучаваше и в училище в часовете по "Гражданска защита" и учениците се учеха как да ги правят. Това беше преди 30+ години.  След това последваха едни 20 години безхаберие ( не ми се описва какво е и е извън темата ) и резултата е на лице.

Този график нещо не е актуален. Във съвсем различни часове минава автобуса. На Елпром беше в 16:10 а не във 16:47  както е по този.

# 463
При 1054 маникюра е 30 лв, при Стела мисля е 35-40 лв....

# 464

Този график нещо не е актуален. Във съвсем различни часове минава автобуса. На Елпром беше в 16:10 а не във 16:47  както е по този.

Графика вероятно е различен през делнични и празнични дни. А сайта на varnatraffic показвава разписанието за деня.

Общи условия

Активация на акаунт