За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 696
  • 775
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, ние днес имахме първи урок по бебешко плуване Simple Smile много сме доволни! Жената дойде вкъщи и ни показа и разказа много неща, все интересни и полезни. А и на малчо му хареса според мен, той си обича водичката.

За заспиването - аз го оставям на баща му вечер да го приспива, ако не заспи на гърдата на последното кърмене. Слагаме го за нощен сън към 8-9 часа, той сам си го направи този режим, тогава прави 6-часовата пауза. А ние с баща му имаме малко време вечер да се видим Simple Smile

Иначе и ние се разхождаме всеки ден, старая се да не пропускаме, много сладко спи той навън, а аз се зареждам с настроение. Simple Smile

А, дами, и само да ви попитам - третия болничен от педиатърката ли се издава, или от личния лекар? Че съм малко назад с материала...
От личния лекар!

# 106
Лория, от педиатъра на детето , но то всъщност е и мой личен лекар, та май наистина е от твоя личен лекар. Смятат кога си родила и в зависимост от това дали има преносване или няма го издава за дните колкото остават. След това , като изтече този болничен,вече при работодател  се попълва нещо.....

New Reality- подкрепям мнението ти!
И аз така мисля.

Малечка и Елина ще кажете отзиви ...аз се чудя дали има такава платформа, на която да прикача наведнъж 200-300 снимки. Отделно после още.....Имам да изкарвам от 7 години снимки.....

Киткати, и аз сутринта го видях този коментар, но има и тук в БГ ги правят, фотоалбум. Супер идея за подарък на бабоците.

# 107
Не очаквам някой тук да ми реши проблема, просто споделих. Някой от съветите наистина намирам за полезни и не, не съм го казала с ирония.
И, да, темата я приключих като написах, че което сметна за смислено ще го взема предвид.
Продържавате да дълбаете.

# 108
Изгубен , аз качих около 130 снимки, не знам колко им е лимита. Но е хубаво да не са теглени от фейсбук, вайбър, поща, да са си на телефона/апарата с който е снимано, защото при тегленето се намаляло качеството и не гарантират как ще изглеждат снимките. Аз и няколко такива изтеглени качих, че са ми важни, та ще видим в крайна сметка какво ще излезе.

# 109
Навън в студа чудесно се разтоварва мозъка от грижи ☺️ вчера имам 15 000 крачки 11 км, детето си отспа. Днес засега съм 8000,около 6 км. Изпратих го с баща му вкъщи, че много бавно движим заедно. Вместо да свалям съм качила 2 кг и съм пак на тези, с които излязох от болницата 65-66. Трябва да сваля до поне 57. И корема още не се е прибрал, но аз преди бях с много тънка талия, че и плочките се виждаха Joy
Скруби, спомням си твоята снимка няколко дни след раждането и недоумявам Grinning
Аз пък днес гледах в алиекспрес бамбукови  съдове за хранене и непромокаеми дрешки. Докато пристигнат тамън време за захранване. Освен това в разните групиза захранване много препоръчват съдове за готвене на пара, които директно преобразуват в пюре. Някоя от вас има ли такива и да препоръча? Знам, че е рано, но смятам да поръчам и книгата на Маги Пашова, защото може би ще комбинирам захранване водено от бебето с пюрета и каши.
И аз обмислям плуване, но  нямам вана, нито място за нарочения за подходящ за целта контейнер от Икеа, за да дойде човек вкъщи. След 5-6 месец вече моце и в басейн с родител. Има няколко места в София.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 17:08 от Малага

# 110
Lori Ya може ли да споделиш малко повече за плуването? Как така у вас, кой го преподава, колко се заплаща и тн? Звучи ми много интересно, а плуването е страшно полезно (извинявам се, ако вече си разказала, а аз съм пропуснала) Simple Smile

# 111
Здравейте, момичета! Преди малко се върнахме от преглед при педиатърката. Относно наддаването на малката тя не вижда нищо притеснително. За 2+++ е качила общо 1,600 кг. Като за последните 3 седмица е качила 650гр. Каза че е напълно нормално и не вижда нищо притеснително. Тя си е малко злояда  по ринцио и прави големи паузи между хранения за това ме посъветва да и правя млякото по гъсто. Например за 120мл. вода вместо 4 лъжици мляко да и слагам 5 за да е по хранително. Общо взето вече имаме нужните килограми за ваксините (4,400) но ще ги отложим още малко защото бебка е със зачервено гърло и покашля! 🙂

# 112
Че то може ли така, да се сложат повече лъжици и да е по- хранително? Хм... Иначе четох , че има някакво ново мляко на ХИПП с нова формула и било по- хранително, имало добавено Омега незнам си какво.....та се чудех дали да не пробвам да сменя НАН с Хипп, но не знам това мляко не е ли за след 6.месечни бебета, трябва да го проуча...
Между другото, още сме с Авент шишета и бибите им 1-ца, а вече трябва да е с номер 3. Така по- бавно и трудно дърпа. Трябва вече да ги сменя, ама  те само бибата е 13 лв. Ще взема направо шише с биба....
Между другото бебето ако не ще от шише, това може да е причина, че не му пуска шишето.... ама че обяснение.

# 113
Че то може ли така, да се сложат повече лъжици и да е по- хранително? Хм... Иначе четох , че има някакво ново мляко на ХИПП с нова формула и било по- хранително, имало добавено Омега незнам си какво.....та се чудех дали да не пробвам да сменя НАН с Хипп, но не знам това мляко не е ли за след 6.месечни бебета, трябва да го проуча...
Между другото, още сме с Авент шишета и бибите им 1-ца, а вече трябва да е с номер 3. Така по- бавно и трудно дърпа. Трябва вече да ги сменя, ама  те само бибата е 13 лв. Ще взема направо шише с биба....
Между другото бебето ако не ще от шише, това може да е причина, че не му пуска шишето.... ама че обяснение.
И аз не знам дали може, но ще пробвам. И ние миналата седмица сменихме биберона с 2ка. Сега е доста по добре, не се мъчи по половин час да цока. За два биберона дадох 10лв.

# 114
Като ви чета и почвам леееко да се притеснявам относно храненето. Моят малък змей доста си похапва последните дни. Гледам до 16-17ч да е само на кърма като се случва и на час и половина да поцока малко. След това мандрата се изчерпва рязко и му давам ам по 130мл вода , ама почна да не му стига и след тях цоква мъничко и от мен. Едва ли е повече от 5-10мл ( то и нямам повече де), ама все пак... Ящен ми се струва за почти тримесечно бебе.
Преди малко излязох със сестра ми. Нямаше ни почти три часа. За това време ММ е хранил два пъти Самуил, защото е проглушил квартала от реване. Първият път изял 100мл и заспал. След час и половина се събудил, изял си остатъка от 30мл , ревна проглушително и ММ му дал още 120мл. Направо съм в шок от това дете... Притеснява ме да не го прехранваме, но пък не връща повече от нормалното 🤨 В понеделник ще говоря с педиатърката

# 115
Радина обикновенно изяжда между 500-600мл за 24часа. А понякога и между 300-400 мл. Което на мен лично ми се вижда малко все пак на 28ми ще навърши три месеца. Но пък явно на нея си и стига.🤷‍♀️

# 116
И аз нещо се оплитам с тия хранения ,вече започнах да записвам ,да броя и само и набутвам шешето до пълна отказване.Имам чувството ,че тоя месец няма да е наддала много .Имаме си нощни хранения ,когато реши и давам за яде ,а вода почти не давам.Мен ме притеснява това ,че много спи или се е метнала на мен по това 😁😁.Аз вчера купих ново шише ,никъде няма биберони на авент натурал ,казаха че ги няма по складовете и чакали да се произведат .Ние сме още на 0+ ама не бързах да го сменям ,че тя до ония ден се давеше и с тях.Сега взех 1+ и си търся 3+ ,ако някой ги е виждал някъде да каже или други шишета трябва да взимам 🙄.

# 117
Има в Кауфланд колкото искаш...но незнам дали са натурал, каква е разликата. Има доста избор поне в ,,нашия,, Кауфланд.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 19:27 от изгубен

# 118
И в хиполенд мисля че има. Аз пък имам една нова силиконова биба за Нук first choice 0-6м S размер. А имам и една каучук М рр, която обаче е разопакована и сложена в опаковката от S, че не бях погледнала с каква биба върви шишето. Някой ако иска и ми е в района(Красно село) мога да ги подаря, че Деян нали не пие вода, та докато пропие изобщо са ни излишни шишетата, а бях купила и силиконова и каучукова биба.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 19:47 от Малечка90

# 119
Малага, моят корем 10 дни след раждането беше по-плосък от всякога и аз недоумявах как е възможно, но ето на. А аз и преди да забременея си имах лек корем. Сега е по-голям, отколкото беше малко след раждането, благодарение на количествата сладко, които напоследък много ми се ядат Grinning Мислех си, че е свързано със секциото. Даже бях решила да питам АГ-то като ида на контрола, но тя се разболя от ковид и не успях. Та след като оздравее и се видим, ще я попитам има ли значение как се прави операцията. Помня, че още докато ме шиеше на операционната маса ми каза, че няма да имам никакъв корем. За мен още е загадка как стана така.
Даже си казвам, че трябва да почна упражнения да го стегна, но нещо все отлагам.

Общи условия

Активация на акаунт