За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 691
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
Уфи, и ние сме така точно преди заспиване...
Аз пък не давам никакви капки за колики вече, дали беше рано незнам, Био Амика имам още малко , но ей така спрях и не давам.....не ми прилича и да е колики, по- скоро е някакво превъзбуждане, или и аз незнам....

# 91
И според мен не са колики, а вчера забравих да питам педиатърката за зяспиването какво мисли (всеки път по някой въпрос забравям🤦🏻♀).  За капките за колики обаче говорихме  и тя каза, да започвам да ги намалявам постепенно с тенденция към навършване на 3 месеца, че може и по-рано да ги спра напълно. Според мен добре си направила, ако няма колики е излишно да се бъхат децата с лекарства и да им привикват организмите към помощни средства.

# 92
Заспиването, освен ако не е много изморен или заспи докато се храни, винаги е трудно - на ръце, стиснат, люшкане и шъшкане. А пък ако се пропусне моментът става още по-зле. Така и бе ги схващам тези описани цикли на сън и будуване, но като е весел и игрив не бих и опитвала да го приспя, дори и да му е време. Възможно е и това да е проблемът.
Капки отдавна не давам, колики според мен няма и не знам имаше ли изобщо или си е ревльо. Grinning

# 93
И аз спрях от раз да давам капки преди няколко дни, ей така си стоят на шкафчето. За заспиването тези дни забелязвам, че колкото и да е кисел(включително вчера след ваксината не искаше да стои никак нито в мен, нито в баща му) като го хвана прав  пред мен по-ниско -главата му да ми е на гърдите, танцуваме или по скоро се поклащам в ритъм на едно място 🤣🤣и му пея малко. Най-много 2 пъти да пусна песента и е заспал. За сега безотказно действа Heart - all i wanna do is make love to you. Пускам я да се повтаря няколко пъти. Другия вариант е да го сложа на гърда и да му пусна от телефона шум от вентилатор. Но пък той спи с мен на спалнята, та не се налага да го местя. Според зависи от ситуацията това са ми най-добре действащите техники за сега.
Малага аз гледам повече от час и нещо да не е буден, а и той обикновено на около 1ч будуване започва да се прозява.

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 13:13 от Малечка90

# 94
И аз гледам на първия час да слагаме чувала. От ден два се опитвам да го оставям сам да се приспива на пуснати завеси. Няколко пъти се получи, няколко не.. Вчера например към 7 без нещо заспа и на няколко пъти се размрънка и разсъни, малко Биба това онова и спа до 00ч. Малко е проблемно заспиването на ръце и местенето в кошарата.

# 95
Поръчвали ли сте от някъде онлайн снимки. Вече имам към 200 за вадене на хартия....ще ми се да е онлайн сайт и да е добро качество, че има случаи идват бледи, червени или изрязани....
Гледам в нета има много избор , ама ако препоръчате изпробван сайт....

# 96
Изгубен и аз съм на тази вълна със снимките ,ония ден ми пристигна и албумчето за бебето и го попълвам с такава любов .Ако някой е поръчвал от някъде нека сподели дали е доволен . А относно приспиването вечер става трудно доста е кисела ,виждам че и се спи ,но не се дава ,приспиваме се по 2 часа.Ние сме на смесено хранене повечето е на кърма има 2 хранения с АМ ,просто не ми стига времето и на мен да я остава на гърда цял ден.Сама я гледам моя мъж е всеки ден е на работа от 6:00 до 20:00ч ,но всеки се справя както може 😁😁.Вие излизате ли навън или само аз съм луда ,вчера бяхме 3 часа навън и сего излизаме пак .

# 97
И аз се чудя за snimkiteni и snimkitevi. Гледам, че доста добра цена са дали 0.16лв за гланц 10х15. Не знам във фото по колко взимат, че нямам път оттам да погледна, а искам да разгледам и за албум. Понеже ние си имаме 2бр такива ръчно правени албуми. Но те са за малко снимки, та искам и голям обикновен. Зачудих се дали в Джъмбо няма, но пък не ми се ще и да ходя много там, че сигурно е лудница, както винаги.

# 98
Моята колежка си вади снимки от сватбата от снимките ми и беше доволна. Иначе в Джъмбо има албуми, на прилични цени. Поне преди година имаше.

# 99
Аз се оглеждам в дигиталните фотоалбуми. Сутринта точно това гледах в някоя група, ама идват чак от САЩ и не ми се занимава с митница, но иначе ми хареса като идея и най-вече за подарък на бабате за 8ми март.
Заспиването на нас през деня ни е малко трудно, но Моцарт за бебета и малко шъткане вършат работа. Вечерно време, ако не го приспим между 19ч и 20ч после си будува до 24ч и доста често е киселяк на моменти, превъзбужда се и само на тъмно и носене на ръце върши работа (ама ми отнема повечко време). Има моменти, в които сам си заспива в кошарката, но на нощната лампа.

# 100
Поръчала съм снимки от snimkitevi и ги чакам Тея дни да дойдат. Ще ви пиша как е качеството, като ги получа.
Коликите още са силни при нас и продължавам с Абоколикен.
Заспиването вечер е различно. Опитваме се да го учим да заспива в кошарката с бял шум, галене по главичката, държане за ръчичката и така. Но обикновено коства доста време, а и рев понякога. През деня заспива предимно на ръце или гърда и няма местене.

# 101
Момичета, ние днес имахме първи урок по бебешко плуване Simple Smile много сме доволни! Жената дойде вкъщи и ни показа и разказа много неща, все интересни и полезни. А и на малчо му хареса според мен, той си обича водичката.

За заспиването - аз го оставям на баща му вечер да го приспива, ако не заспи на гърдата на последното кърмене. Слагаме го за нощен сън към 8-9 часа, той сам си го направи този режим, тогава прави 6-часовата пауза. А ние с баща му имаме малко време вечер да се видим Simple Smile

Иначе и ние се разхождаме всеки ден, старая се да не пропускаме, много сладко спи той навън, а аз се зареждам с настроение. Simple Smile

А, дами, и само да ви попитам - третия болничен от педиатърката ли се издава, или от личния лекар? Че съм малко назад с материала...

# 102
  • София
LoriYa, третият болничен се издава от педиатъра. Blush

# 103
Ами аз пък току що поръчах от snimkiteNi, пише че до 15дни е нормалната поръчка, така ще си почакам. Но после ще пиша и аз отзиви. Цената 16ст за снимкa без корекции на гланц fuji, има и други опции, аз това поръчах.

# 104
Рядко си давам мнението тук, но този път ще го направя ВЪПРЕКИ, че никой не ми го е поискал.
Относно това как да храни детето си, решава всяка майка сама! Когато се появи проблем, хората във форума могат да ви дадат единствено собственото си мнение, освен ако някои от тях не би могъл да изрази и професионално такова( взависимост от образованието или професията си). Извън форума има достатъчно специалисти, консултанти, педиатри, които да РЕШАТ проблема. Тук всеки е свободен да изкаже собствената си гледна точка, щом не ви харесва пропуснете заядливите коментари са грозни.  Визирам Хелинор, Рейв и от части Габи.
Хелинор, нали не очаквате, че форума е "Светия граал", който ще Ви РЕШИ всички проблеми. Дадоха Ви доста и различни съвети как пък един не Ви е полезен. След като винаги сте " неразбрана, обиждана и думите Ви се изопачават" защо продължавате да общувате с тези "зли" ( включвам и себе си) хора тук? Във всяка тема успявате да създадете конфликт, моля научете се на търпение и толерантност.
Рейв, коментарът Ви е изключително грозен. "Точно ти, точно ти",  това че сте админ Ви прави по-важна и по-специална от всички останали тук? Защо да не е точно тя ? Сега съм съм ТОЧНО АЗ! Арогантно и грубо изказване, което освен да създава напрежение не допринася с нищо! Моля , проявете повече толерантност!
Габи, не виждам нещо лошо в изказването Ви, но да се сърдите като малко дете, не смятам , че е уместно.
Към ВСИЧКИ , това тук е ФОРУМ, място на което всеки може свободно да изкаже мнението си! Бъдете толерантни, щом не ви  харесва даден коментар пропуснете, ако можете помогнете!
Успешен ден !
МАРИАНА ПЕЕВСКА ( държа, това изказване да не бъде анонимно)

Общи условия

Активация на акаунт