За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 700
  • 775
  •   1
Отговори
# 135
А ние на два месеца бяхме едва 3,750 😱 Иначе си расте с по 4 см всеки месец 😁

# 136
Момичета, всичко е много относително. Ориентирайте се и според състоянието на детето, памперси, сънливост, плач и пр. Моя син се роди 4кг и на 2 месеца е 6кг., педиатърката не казва нищо, но според таблиците върви над средното, но не бих казала че е извън норма. Не е и дебел, просто е по-голямо бебе. По същия начин има и по-малки бебета. Първия месец беше +1.100кг. И 6см, втория 0.9кг. И 4см изцяло на кърма на поискване. Децата, които са на кърма и тези на АМ не наддават еднакво и не може да се сравняват. Зависи и колко е родено бебето, колко е наддал 1вия месец. Не може да е качило примерно 1.40кг първия месец и няма да е нормално да качи толкова и втория. Бебетата до 6месец трябва да удвоят, а не утроят теглото, не може всеки месец по 1кг да качват.
Ще прикача няколко таблици от сайта на СЗО(освен първата), ако някой го интересуват, но не съм сигурна дали става дума за кърмени или бебета на АМ и дали от СЗО са пускали отделни таблици.
Имам позната с дете на 2г., което си е напълно добре, яде си, развива си се, но си върви мъничък и винаги си е бил на минимума на нормите.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 17:24 от Малечка90

# 137
Снощи беше голямо бодуване при нас. Рев, мрънкане, заспи и се буди с писък.Заспа към 1 , последно яде в 11. Като се събуди в ужас установих че е 7.30 и сме пропуснали хранене.според табличката,  вчера е имала пик в скока на растежа.
Сега се боря с ММ че не е нужно да даваме вода. Според него била жадна.
Аз да се оплача , май секс няма да видя скоро. Не виждам никакъв интерес в погледа му. От две седмици вече изглеждам добре, сресана, изкъпана,  с нормални дрехи, дори имах време да се лакирам.

# 138
Абе, то и аз на 1 годино съм билй 6 кг., защото съм боледувала и съм била на лекарства, а сега съм 63 кг. и се чудя как да свалям. 😂
И все пак моето момиче ми се струва, че спи повече. Не знам и аз.

# 139
Изгубен купила съм точно на Хип с омега 3 (води се organic combiotic) , ако искаш нещо да ти снимам - само кажи. Малкият е на антирефлуксно, но педиатърката каза, че може да тествам да смесвам с обикновено. За сега ако е само на кърма повръща и давам от антирефлуксното.
Helinor17 130 мл. и 170мл.е доста добре и да цедиш след това 👍. Аз се придържам да достигнем от 120 до макс 150. Да не са ви малко храненията?
Anny45 а вие само на кърма ли сте? Скоро в някоя лекция казаха, че на хранените с АМ бебета е хубаво да се предлага вода. 🙄 🙄 🙄

# 140
Алпай се роди 3280кг 50см след месец беше 4550кг 51см..(+1270кг)
Този месец е 5850кг 59см май беше..(+1300кг) Той пък качва бавно на см,макарче баща му е 2 метра човек..Май ще се метне на мен..типишонче 1.64см но,четох някъде,че децата растат първо на кг,после на см,после пак кг и така..И не всеки месец качват едно също.С всеки месец качвали по по-малко.Примерно този е качил 1 кг,следващия ще е 800гр,после 600гр..Ако детето е във видимо добро състояние няма какво да те притеснява..Бъдете здрави

# 141
Хюлия, има една "формула" колко високо ще стане детето като порасне. Не знам дали е истина, ама е забавно да се сметне.

Събираш височина на майката и височина на бащата, за момченце добавяш 13см, за момиченце изваждаш 13см. Накрая делиш на 2.

# 142
По тази логика бебката ще е по - ниска от нас двамата о.о нещо не вярвам на тази формула

Цитат на: Hydra 💙 [list
[/list]link=topic=1304765.msg42368248#msg42368248 date=1613899373]
Хюлия, има една "формула" колко високо ще стане детето като порасне. Не знам дали е истина, ама е забавно да се сметне.

Събираш височина на майката и височина на бащата, за момченце добавяш 13см, за момиченце изваждаш 13см. Накрая делиш на 2.

# 143
Сега ще потърся в интернет да видя какво ще излезе..Ще пробвам с височината на моите родители да видя поне дали дава верен отговор..

# 144
Момичета, едвам ви изчетох! Ние в четвъртък ще водим Ева на консултация и ще видим колко е пораснала. 😊 Ще и сложим и рота вирусна ваксина освен задължителните. Надявам се всичко да мине добре, че миналият месец доста си порева. За заспива ето някой път заспива на активната, докато играе, но е рядкост. В повечето случаи на ръце с песничка или бял шум. Вечер е по ревлива, но ѝ повиваме ръцете и си знае, че ще се спи.
Евката се обръща от корем по гръб, но от няколко дни сама ляга на страни докато си играе и почти се обръща от гръб по корем. Миналата вечер нещо ѝ бръмчах и изненадващо се разсмя с глас. Много е приятно. Направо се разтопих. Сълзи ми потекоха от щастие. 😊 Много играе на активната гимнастика. Слагам я между спанетата да си играе и аз успявам да си домакинствам. До скоро буташе играчките с юмруче, а сега пери пръстче та и се опитва да ги хване. От бибката ѝ се повдига, но затова пък се опитва да си налапа цялата ръка. 😊 Правим гимнастика и масажи, че много обича.
Всяко дете е уникално! Едно наддава бързо, на друго му се отдават уменията.
За всяка майка нейното дете е най-добро, както и майката е идеална за бебчето си.
Нека да запазим добрият тон в групата и да си споделяме и помагаме както досега! Хубава вечер! 😊 😘

# 145
  • Sofia
Височината на човек се определя от генетични фактори , но и от околната среда и начин на живот. Т.е ако се родят близнаци и едното живее в Африка, а другото в Норвегия, едното спортува, а другото не и се хранят различно , то със сигурност няма да са еднакво високи на 20 години 😁

# 146
Момичетааа, случвало ли Ви се е, кожата на бебче да стои суха и грапава... направо е като шкурка по ръчичките, по гърдите , бузките, част от крачетата Disappointed на какво може да се дължи.. вторник сме на консултация, ще видим и педи какво ще каже..Sad

# 147
  • София
Марияна, и при нас е така.
Първо беше само по лицето /бузките/и аз си мислех, че е нещо от студа навън... По едно време изчезна, после пак се появи.
А днес докато я къпех, установих че и по коремчето, ръчичките и краката е същото.
Видимо няма нищо, няма пъпчици, но на пипане е грапава, като на бабунки...
Не вярвам да е от сухота, всеки ден я мажа с олио.
Нямам идея какво е. Rolling Eyes

# 148
Това с грапавото го имаме и ние. По рамената и малко по гърдите само.Мислех че е общо с другите пъпчици дето имаше. Не знам дали е съвпадение, но смених козметиката и изчезнаха. Ползвахме олио но хип, и лосион на Мустела, и от двете ревеше. Сега ползвам мляко на Бочко. И не реве и почти изчезнаха. За лицето спрях да ползвам и крема на Хип , и я мажа с едно македонско кремче/ масло  Бела.

# 149
И аз се чудех дали има общо с козметика,прах за пране...ама не съм сменяла скоро.. претопляне?! ама и градуси не съм променяла..по студа не сме излизали ..ще видя какво ще препоръча педиатърката във вторник Confused

Общи условия

Активация на акаунт