За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 721
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, детето ни е на почти три месеца. Първия месец наддаде около 600 гр, втория 1100, а сега също ще е около 600 гр. Роди се 3,500 кг. Изцяло на кърма е. 8-10 хранения на ден по около 100 мл. Тоест за едно денонощие по 800-900 мл. Имаме електронна везна и я меря преди и след хранене. Какво ще препоръчате за по-добро наддаване. Кърма има, изцеждам след сукане по 20-30-50 мл и и доддавам, но не иска с шише. Налага се със спринцовка да дохранвам. Има нощно хранене. Яде през 2,5-3 ч. В момента е около 5,600 кг. Моля дайте съвет за по-добро наддаване.

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 06:10 от Мария Добрева 619765

# 196
  • Sofia
А защо смяташ, че не наддава добре?

# 197
Много добре си расте за бебе изцяло на кърма. Влиза си в нормите. Не го сравнявайте  с другите защото растежа е индивидуален, не може всички деца да растат с един и същи темп.

# 198
Успокой се! Аз също се бях притеснила, а вчера след теглене се оказа, че е наддала 400 гр. за две седмици срещу 120 гр. през първите две от месеца.

# 199
А аз се притеснявам, че моето момиченце наддава твърде добре напоследък 400гр за 10 дни. Нали от трети месец трябва полека лека да спада наддаването на месечна база? Хапва 5 пъти в денонощието, първо суче около 30-40мл кърма имам, а после изяжда по около 120мл АМ.

# 200
Момичета, а аз спрях да се притеснявам кога колко е наддал. Достатъчно ще го вкарат в ‘калъп’ в системата на образованието и после. Сега си е свободна душица да изяжда различно количество всеки път и да наддава както му е комфортно.
Мария - с тази спринцовка, струва ми се, само си мъчиш детето. Остави го да хапва колкото само е преценило. Казвам си мнението, защото питаш. Бъди спокойна. Всичко е наред.

# 201
Хелинор , значи все пак сте си добре. Промени ли нещо в храненето?

Аз изобщо не се вторачвам в килограми, меря го с мен на кантара от време на време, да видя само информативно колко се е угоил 🤣🤣🤣

Мария, на почти 3 месеца 5.600кв си е добро тегло и наддаването си е нормално, не се вглъбявай!

# 202
Малечка, единственото, което промених, е, че върнах едно нощно кърмене между 3-4 часа. Нощем също цедих и понякога и денем.

# 203
Буболина наддава 750, 650, и този месец 500 гр. Нито за миг не съм се притеснила.
Нали на 6 месечна възраст трябва да удвоят рожденото тегло. Е, мисля, че ще го постигнем. Има си кълчици с гънки, пухкави бузки и не знам по колко яде. 😊 Млекоцентралата пуска доволно и тя си хапва на воля. 😜😘

# 204
Всяко дете е индивидуално, значение има и ръстът, не го забравяйте. Моят хубостник е вече на три месеца с мерки 66см 6600гр и си е супер. Не е дебел, но си има гънки и баджачета 😁 Притеснявах се, че качва по много , даже се опитвах да му ограничавам храната. Луда работа!. Сега си се водя по желанията на детето

# 205
Най - добре така, да се водим по децата. Колкото му се яде толкова. По - рано и аз се притеснявах. Но нашата педиатърка ме успокои. Щом натдават, добре.
Пък сега като гледам, на 6 месеца няма да сме удвоили рожденото си тегло, ами утроили Joy

# 206
Ох, и ние ще сме го утроили, ама какво да направим като си хапва детето.
Преди операцията беше 6800гр на 1.03.
Вече мина самата интервенция, сега промиване с кислородна вода и мажем с Банеоцин.
Вече почти заздравява за 3 дни.... Wink
Мина и този зор.

# 207
Миличкото. Не зная какво му е било, но дано скоро да се възстановява, изгубен.
Такива са ни малки беззащитни слънчица...

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 14:25 от HappyRSmile

# 208
Нека да са здрави пък да ядат колкото им иска душичката..Сега Дуйгу ми е проблем..ей като се разболеят децата и ми съкратяват живота.С една кашлица е,гласът и е приглъхнал излезнаха и едни големи червени петна около бедрата.Шашнах се от вчера.За пръв път и излизат такива пъпки.Нещо мръсно ли я ухапа не знам.И Алпай много му се поти главичката цялата възглавница става вир вода.Претоплям ли го,или е нещо друго не знам..Днес ще ходя да му взема изсл.и да видим какво ще покажат.

# 209
  • Sofia
Вчера запознах Тео с педиатърката. За три месеца е наддал 3100 грама и е пораснал с 12 см 🥰 Сложи му ваксините и се гушкаме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт