За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 720
  • 775
  •   1
Отговори
# 180
Бориса нощем има паузи и до 7 часа, но обикновено са 5-6 часа. Отказа се от едното нощно хранене още преди месец, но си наддава добре.
Както казва Жанинчето няма 2 еднакви мнения по един въпрос. На мен ми попадна от библиотеката вкъщи една книга "Детският лекар ви съветва" от 1986. Много се забавлявам да я чета. Има си ги универсално полезните знания, но си има и старите разбирания, които отдавна са отречени. Всипко е написано с препоръчително-назидателен тон в духа на онова време. Например, режимът на свободно кърмене (на поискване) се води според автора примитивен и безразборен. Завършва с буквално следния цитат : "Броят на кърменията (според автора 6 на ден, нощна почивка от 6 часа) и интервалът между тях не бива да променяте по желание на бебето. Вярваме, че вече сте убедени в това."
Друг пример по темата готови или домашно приготвени пюрета ,авторът защитава тезата за готовите такива и завършва главата със следния цитат: " След всичко казано ние вярваме, че вече сте убедени в предимствата на готовите детски храни. Използвайте ги, те са висококачествени, децата ги приемат добре, а вие пестите ценно време. "
Този маниер на налагане се е запазил до ден днешен при някои хора. А аз мисля, че майчините наблюдения (често наричани усет) са най-важни. За моето дете е добре да яде на 3 часа и да има нощна пауза и това стана спонтанно, но за някое друго може този режим да е непригоден. Това не значи, че аз или другата майка грешим.
Иначе съветите за кърмене описани тогава в книгата са абсолютно същите като днес като изключим това детето да се храни на поискване.

# 181
Ева все още яде "на поискване", а нощем към четири се будя, че съм напращяла и за да не цедя и бодвам цицата и така отнася още 4 часа до към 8 чесът. 😊 Та добре си поспиваме. Но утре сме на ваксина и ако е като предният път - жална ми майка.

# 182
Ние имаме пауза от 9 часа, но си нададва нормално даже първия месец доста шишкав пак си ги правим 5 хранения по 150мл изяжда си нужните мл за деня ! А и за сметка на нощното спане през деня се зяпаме 🤣

# 183
Мнения, винаги има много, най- често не искани. Иначе имам бременна приятелка и й казах, аз ще ти говоря разни неща, ще ти казват, но ти си преценявай.
Тук във форума ми харесва че има много мнения и съвети,  и мога да избирам и решавам кое е "правилно".
Аз винаги и в моя живот съм била на мнение, че нищо не трябва да е задължително и да става по определен начин ( донякъде и от характер). Защо едно бебе да е по-различно от нас? Еми днес не ми се яде и искам да спя цял ден.
За детето обичам да чета и за знам разни неща, но далеч не бих спазвала режим на хранене , сън и игра  ( поне на този етап). Имам познати дето виждаше че детето е мега гладно и реве и казва, не още 20 мин. Или да стане 5 часа и да го буди.
Много ми е забавно като обяснявам нещо на майка ми и тя с усмивка да каже, добре че съм ви отгледала и без да го знам това.
По- трудно ни е с графика за баня. Или тъкмо е яла, или спи и се събуди в никое време, или е много гладна и къпането би било непрестанен рев.
Утре става на 2 месеца, как лети времето...

# 184
Днес и аз накрая пуснах изсл.за хормони на малкия.Готови ще са другата седмица в четвъртък,дано всичко да е наред.. 🙏

# 185
Хюлия, за какви хормони го изследваш?

# 186
За щитовидните хормони..Една седмица след изписването ни се обадиха от София за да пуснем повторни изсл.Дадохме кръв,но от тогава ни вест ни кост.Не знам въобще дали са ги пратили от болницата,която дадохме кръв.За това с ЛЛ решихме да пуснем и ние за да видим какво се случва,че никой нищо не е казал..

# 187
  • София
И аз бях чела една такава ретро книга. Много се забавлявах с "в четвъртия месец от бременността е време да започнете да плетете" Grinning

Бориса нощем има паузи и до 7 часа, но обикновено са 5-6 часа. Отказа се от едното нощно хранене още преди месец, но си наддава добре.
Както казва Жанинчето няма 2 еднакви мнения по един въпрос. На мен ми попадна от библиотеката вкъщи една книга "Детският лекар ви съветва" от 1986. Много се забавлявам да я чета. Има си ги универсално полезните знания, но си има и старите разбирания, които отдавна са отречени. Всипко е написано с препоръчително-назидателен тон в духа на онова време. Например, режимът на свободно кърмене (на поискване) се води според автора примитивен и безразборен. Завършва с буквално следния цитат : "Броят на кърменията (според автора 6 на ден, нощна почивка от 6 часа) и интервалът между тях не бива да променяте по желание на бебето. Вярваме, че вече сте убедени в това."
Друг пример по темата готови или домашно приготвени пюрета ,авторът защитава тезата за готовите такива и завършва главата със следния цитат: " След всичко казано ние вярваме, че вече сте убедени в предимствата на готовите детски храни. Използвайте ги, те са висококачествени, децата ги приемат добре, а вие пестите ценно време. "
Този маниер на налагане се е запазил до ден днешен при някои хора. А аз мисля, че майчините наблюдения (често наричани усет) са най-важни. За моето дете е добре да яде на 3 часа и да има нощна пауза и това стана спонтанно, но за някое друго може този режим да е непригоден. Това не значи, че аз или другата майка грешим.
Иначе съветите за кърмене описани тогава в книгата са абсолютно същите като днес като изключим това детето да се храни на поискване.

# 188
Ами то ми е да изолирам пода, да мога да го обръщам да седи по корем на твърдо. Аз също мислех по натам да взимам. Честно казано се изненадах, че от толкова рано съветват да се оставя бебето на пода. Също така и че трябва сумарно поне 1ч на ден да е по корем, което също не знаех.
Има и детски килимчета с най-различни картинки. Аз си взех 2 такива.

# 189
Днес сложиха на Евката ваксините и мина по-добре от първият път. Тая вечер имаше 37,8 температура и ѝ дадох панадол. Засега е добре и си гука. Дано не вдига повече. Питах за обрива и каза, че съм уцелила козметиката. Тук някоя мама беше препоръчала а дерма, за което благодаря. Пораснала е с 3 см и е наддала с 500 гр. Сега е 59 см и 4, 900.
Педиатърката каза, че добре наддава и ще е стройна мадама. 😊

# 190
Кой беше казал, че оставя бебето на терасата?! Бог да го поживи! 😅

# 191
Хаха, Деси, аз я оставям на терасата в люлката. Вчера даже сложих до Далия бейбифона и се изкъпах 💪😎, а тя си спа сладко на въздух през цялото време. Много съм доволна от това си хрумване. Баба ми понеже е паника и все измисля сценарии се постара да ме наплаши, че можело да я ужили някоя пчела или нещо да я нахапе, та за топлото време обмислям мрежа.
Иначе за нощната пауза, Далия заспиа между 11:30 и 1 вечерта и се буди между 6-9, понякога и се връзва и 8-9 часа общо, което си е бая, но разчитам, че когато е гладна си се буди сама. Преди я будехме ние заради жълтеницата и после по навик, но вече не.

# 192
И нашата дама спа 10 часа, но предполагам беше от ваксината.
Та ...на 2 месеца е 4.800 кг 56 см. Биха 6 валентната,  на 04.03 ще сложим другите две.
Мисля че нямаше температура. Проверявах я често с ръка, по цялата главичка, гърди, не съм я мерила и давала нищо. Само снощи повърна като фонтан, но бяхме при нашите и се гушкаме на люлеещия се стол, и след това повърна. Може да беше от това. На мен ми става лошо от път и корабчета.
Уфи за пчелите бях чела,че ако родителите не са алергични към ужилването, май няма проблеми. Аз си спомням като ме ужили за първи път пчела,  и ме гледаха под лупа дали ще ми стане нещо.
Вчера майка ми изрови моя картон, родила съм се 2.350 кг  , на 3 месеца съм била с размерите на новородената Стела. Ей ме сега 67( по принцип около 64) кг 170см жена.

# 193
Ани, моите родители не са алергични към ужилване, но аз съм. Друг е въпроса, че пчелите са умни животни и не ходят самоцелно да жилят хората. Иначе има опасност от комари, паяци, дървеници, бълхи, мравки, оси, кърлежи, стоножки.

За спането нощем Калина се будеше на 3 часа. На 40 ден изведнъж спря 2 нощни хранения и се събуждаше от 9 -10 чак към 5 - 6. От известно време обаче върна едното към 3 часа, а снощи към 1 и после към 4.30. Като я оставя на баба ѝ пада голямо спане през деня и имам чувството, че това повлиява на нощния сън.

# 194
И моето момченце маха едното нощно хранене, но понякога се буди.
Първият път гърдите ми така се бяха препълнили, голяма болка. И сега трудно се регулират понякога. Гледам да не цедя много обаче, за да избегна хиперлактация.
Не е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт