За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 738
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
Някой да знае "тайна" за изпиране на боядисани от 💩 бодита Rolling Eyes
Нашите редовно са изцапани. Нажулвам ги със сапун Popular и ги оставям да покиснат и ги пера на ръка. Ако очакваш да се изпере петното в пералнята с течен бебешки препарат, няма да се случи.

# 286
Честно казано не знам какво се получава, но работи безотказно на памучни тъкани без значение с какъв препарат съм прала. Открих го когато баткото беше бебе и омаза едно любимо гащиризонче с тиква. С какво ли не я мазах за петна тази тиква, търках и не излезе. Накрая баба ми дойде, сложи го на терасата в един слънчев ден и от тогава до ден днешен само така махам петна от плодове и зеленцучи.

# 287
И аз съм го пробвала. Слънцето избелва. Преди това пера все пак.

# 288
Нашите редовно са изцапани. Нажулвам ги със сапун Popular и ги оставям да покиснат и ги пера на ръка. Ако очакваш да се изпере петното в пералнята с течен бебешки препарат, няма да се случи.

Ясно е,че не става директно в пералнята..то ако ставаше нямаше да питам. И аз натърквам със сапун и накисвам, но въпреки якото търкане, понякога не става идеално.

Честно казано не знам какво се получава, но работи безотказно на памучни тъкани без значение с какъв препарат съм прала. Открих го когато баткото беше бебе и омаза едно любимо гащиризонче с тиква. С какво ли не я мазах за петна тази тиква, търках и не излезе. Накрая баба ми дойде, сложи го на терасата в един слънчев ден и от тогава до ден днешен само така махам петна от плодове и зеленцучи.

paradigma благодаря, ще опитам Blush

# 289
Има и специални сапуни, които се води, че са за петна. Има ги в Била. На Хайтман, Криспа. Пробвай с някой от тях, ако искаш. Аз съм ползвала първия и добре се справи с едно супер старо петно дори.

# 290
Ами мойте се изпират само в пералня 🤷‍♀️ естествено, ако е страшно голямо петно ме съмнява да се изпере, но пък досега каквото е било все се изпира. Два пъти съм прала на ръка и до там.

# 291
Аз до сега почти всякакви петна съм махала с обезмаслител chante clair и съм, много доволна. За бебо още не ми се е налагало.

# 292
И аз се присъединявам към Деси и препарата за петна на Frosh - нашия човек успя при едно къпане да свърши работата на бялата хавлийка. Е как ли не го търкахме на ръка и не се махаше. Бях купила този препарат. Напръсках и оставих за 5 мин да постои и после в пералнята - като нова е хавлийката. Дори си мислех да ви питам дали знаете ли други такива "помощници" за мама.
Paradigma - интересен метод, знам че слънцето избелва, затова бялото пране лятото е невероятно, като го напече. Ще запомня тази хитринка за бъдещото захранване 🤗

# 293
При мен се получава със Сано Максима и на 60 градуса пералнята, винаги всичко е изпрано.

# 294
Ох, аз пак отдавна не съм писала, но редовно чета.
По въпроса с рахита и вит.д - ние сме на 2 капки джеймисън. Баткото ми беше с признаци на недостиг на вит. Д и съответно рахитни симптоми. Спомням си, че тогава най-явния симптом беше факта, че като спи си махаше много главата на ляво и дясно (направо като махало), и да от това махане получи отзад на главичката едно петно без коса. Увеличихме дозата на вит. Д и се оправи всичко.
Сега малката, защото наддава доста кг, има голяма фонтанела, започна да се поти и е зимно бебе бяхме увеличили вит. Д на 3 капки и 5 мл калций за 20 дни.
Относно морето - нашата работа е там и ние задължително сме там цяло лято. Планувам и на плаж да водя бебка с баткото (все пак ще преценям като дойде време).
Аз да попитам относно хранене с АМ. Ние сме изцяло на АМ Фризолак. Карам по стара схема, която знам от баткото т.е 3++ - 140 мл на хранене като имаме 6 хранения, напоследък станаха май 7 някои дни.  На кутия го дават 5 хранения по 180 мл. Та въпроса ми е: как според вас е по-правилно да се храни по старата схема или по описанието на кутията? Някой питал ли е педиатър какво препоръчва?

# 295
До сега на Алпай само два пъти му е излизало акото до мишничката 😄 първия път изпрах,защото не беше много омазано,обаче миналия ден бодито отиде направо в коша...
Този път нямам нито една нова стрия,че корема ми не беше толкова голям колкото с дъщеря ми.Корема ми се прибра много бързо(аз си имах малко и преди бременността) тъй,че съм си същата пак..само,че е като воден матрак 😄.Не ми пречи,защото се чувствам както преди все едно не съм раждала..

# 296
А аз съвсем не се чувствам като преди... 🙄
Като килограми е добре, но тялото ми не е ‘моето’. Плюс ръката и гърба ме болят от раждането. Гърдите ми - ясно.
Коремът ми не се е доприбрал още.
Не са си на място нещата докрай...

# 297
И аз като Хюлето, имам още 10кг за да си върна старото тегло, но така съм ги "разляла", че не си личат. Шкембето е малко като пудинг, но си е почти същото като преди( и аз си имах корем). Днеска ми излезе една снимка от миналата година и реших да изровя същата рокля да се снимам 1г. и 1 бебе по-късно. Еми като изключим, че изглеждам като бита с лопата, общо взето съм същата.
Скрит текст:

# 298
Ох, аз пак отдавна не съм писала, но редовно чета.
По въпроса с рахита и вит.д - ние сме на 2 капки джеймисън. Баткото ми беше с признаци на недостиг на вит. Д и съответно рахитни симптоми. Спомням си, че тогава най-явния симптом беше факта, че като спи си махаше много главата на ляво и дясно (направо като махало), и да от това махане получи отзад на главичката едно петно без коса. Увеличихме дозата на вит. Д и се оправи всичко.
Сега малката, защото наддава доста кг, има голяма фонтанела, започна да се поти и е зимно бебе бяхме увеличили вит. Д на 3 капки и 5 мл калций за 20 дни.
Относно морето - нашата работа е там и ние задължително сме там цяло лято. Планувам и на плаж да водя бебка с баткото (все пак ще преценям като дойде време).
Аз да попитам относно хранене с АМ. Ние сме изцяло на АМ Фризолак. Карам по стара схема, която знам от баткото т.е 3++ - 140 мл на хранене като имаме 6 хранения, напоследък станаха май 7 някои дни.  На кутия го дават 5 хранения по 180 мл. Та въпроса ми е: как според вас е по-правилно да се храни по старата схема или по описанието на кутията? Някой питал ли е педиатър какво препоръчва?
Ние сме на на Фризолак АМ.
Не гледай какво пише на кутията - още в болницата ми обясниха, че това е редовен трик на търговците, фирмата производител.
Действай си по схемата. По-скоро по детето. Виктор направи 4 месеца, има вече 5 хранения по 150 мл. Всъщност, 2 хранения има по 140, 3 по 150.

# 299

Ние при много упорити петна пръскаме с Perilis Spot Cleaner. Първо изплаквам дрешките, пръскам, оставям го да постои някакво време и после с другите дрехи в пералнята. Като цяло гледам бързо да изплакна дрешките, за сега няма такива, които да сме изхвърлили или да не стават и за внуците. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт