За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 744
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, дами. Моята малка годпожица нещо се е запекла. Всъщност видимо е окей, яде нормално, всички памперси са напишкани, спокойна е, коремчето е меко, не изглежда да изпитва дискомфорт, но не е акала вече 3ти ден, а това за нея е нетипично. Пръцка от време на време, но до там.. пробвам от вчера с масажи и гимнастика, ама от тях даже не пръцка, не ми се получава Sweat Smile Някакви изпитани методи?

# 301
  • София
Мами, включвам се с малък наш успех при спането и се надявам да бъде полезно и за вас Rolling Eyes
Бях ви писала, че малката не спи изобщо през деня, по цял ден е мрънкане и носене на ръце, и само слингът спасяваше работата, а през нощта ставаше на 3часа. Няколко приятели ме насочиха към сайта на "Мамо, спи ми се" и след препрочитане на статиите по няколко пъти започнах да прилагам схема за будуване (май някой я беше качил и тук). Та, след като започнах да я приспивам през деня за да изкара общо 5часа дневен сън, тя започна да се приспива сама вечер и заспива между 21-22ч. и се събужда в 05:00ч (и само веднъж в 06:00ч). Храня я и си доспива до 08:00-09:00ч. Естествено, не всичко е перфектно, през деня я приспивам на ръце, защото сама на може да се приспи, спането й е по 30-40мин, което не е окей според информацията от тази педиатърка, защото сънят за да е ефективен трябва да е час поне. Но аз съм доста доволна от постигнатото, предвид това, че малката не спеше дори и в количка навън. Вече трета седмица го правим това, а бяхме за по 3 нощувки на чужди за нея места, но си спеше без проблем. ММ не вярваше, че ще има ефект, а сега иска да се запишем на консултация при педиатърката за да имаме още по-голям успех, обаче тя преустанови дейността си към момента, защото е в напреднала бременност. Та, така... Simple Smile
А за морето... и ние мислим да ходим с кучето и бебето. Даже смятам да направя и едно ходене само аз и бебка. След почивката ни самички в Банско, вече нищо не ме плаши. Водих я на пистите, много готино си изкарахме. Simple Smile
Rave , с две кучета? Лелее... сигурно са много възпитани! Ние едвам се оправяме с нашата лигла-голдънка.

# 302
Sisi, аз следя и още една консултантка по сън - страничката й и фейсбука са "нани, нани бебе"

# 303
Ние с ММ сме заклети къмпингари, от май до септември сме на к-г Градина на каравана 😃 Та тази година няма да е изключение, малкия да си знае къде му е хвърлен пъпа хаха 😃 И ние сме с куче, чихуахуа, но той вече е гърмян заек, свикнал си е. Ще видим колко ще издържим с бебока де, може и да не изкараме чак 4 месеца. Макар че щом половината бременност си я изкарах там, вече нищо не ме плаши 😂  
За стриите - ох, моите са доста дълбоки. Появиха ми се последните 3 седмици от бременността, преди това нито една нямах. Макар да качих 8 кг за цялата бременност, много се нацепих :/ за килограмите, аз съм -2кг от преди да забременея, толкова слаба не съм била от прогимназията 😃 но кърменето явно си казва думата, защото не е като да не си похапвам. Обаче коремчето ми е много меко и отпуснато, направо не знам какво да го правя, че с този 4-месечен престой на морето, не върви да се разнасям такава безформена 😂 трябва да го стегна, но честно казано почти не ми остава време за тренировки... вие намирате ли?

# 304
  • София
Сиси, възпитани са... Но пак се налага да викам отвреме-навреме, де, не си представяй някакви войници. Grinning
Лори, аз време намирам, то реално 15-20 мин. на ден стигат... Даже на бебка й е много интересно да ме наблюдава, но проблемът е, че хич не ми се занимава. Grin
А изобщо не харесвам цели бански, та не знам как ще изглеждам с половинки.
Сума ти километри навъртам всеки ден с количката, но те явно не работят за корема. Grinning

Кърмещите мами - имате ли болка ? От няколко дни ме боли лявата гърда при кърмене.
Не си мисля за запушени канали, тъй като малката в момента е в регресия на съня и суче по 28373 пъти на нощ + нормалните дневни сукания... Тааа просто няма кога да се запушат тия канали. Grinning
Гледах я, опипвах я - нищо няма...

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 00:51 от rave

# 305
Rave а имали шанс да е например запушен вътрешен канал (дори нз дали има такова нещо). Случвало ми се е няколко пъти да ме боли все едно някъде навътре и ми се появяваха от тези "блистери", но пък малкия суче рядко и по малко. 🙄 🙄 🙄
P. S. Първият път като ми се появи това чудо - личната и 2 педиатърки си нямаха и идея какво е.

# 306
  • Sofia
И при мен така са се появявали блистерите, след известно време болезнена гърда. В момента също са ми доста чувствителни зърната, но мисля, че се дължи на млечницата на бебо.

# 307
Моето момче през нощта много спи, буди ме по веднъж, по изключение 2 пъти за кърмене, но за сметка на това през деня е пиявица, иска само да го нося и гушкам 😅 той сега е в скок на растежа де, така че се надявам като отмине, да имам повече време за тренировки. Ако не - купувам цял бански и това е положението 😂

# 308
Рейв, само при кърмене ли те боли? През цялото време докато кърмиш ли?

# 309
  • София
Благодаря ви, момичета. Ще наблюдавам...

Хидра, да, само при кърмене е... И е през цялото време. Rolling Eyes
Снощи се рових в книгата на Хедра, но нищо не намерих по въпроса...

Последна редакция: пт, 19 мар 2021, 14:38 от rave

# 310
Хм, при мен рефлексът на потичане е болезнен (сякаш гърдите ми се стягат рязко и усещам иглички) но за 20-30 секунди само. Да не е самото зърно да те боли и да се разпространява болката?

# 311
Оф и при мен от вчера има някаква гадна болка в едната гърда, но не при кърмене, май зърното и леко около него. Ама няма нищо видимо. Деян вчера заспа на цица и усетих, че почна да ми придърпва някак странно, не знам и аз от какво...

# 312
В 5 сутринта писах отговор, но детето успя да нацели бутона назад и ....
Има един хотел , води се Созопол, до къмпинга.  Казва се южна перла,  мисля че се пускат домашни любимци , до плажа се стига като се пресече пътя. Има кухненски бокс в стаите.  Тези на първия етаж са със самостоятелен вход.
За гърдите , имаше няколко дни ме боляха и пареха,  не разбрах защо.
Купих си многократни подплънки за гърдите. Вече не текат толкова често.

# 313
  • София
Хидра, не знам... Ама сякаш не е зърното, отвътре я усещам болката. Unamused
То ще се чуе... Grin

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 00:53 от rave

# 314
Дано бързо мине, Рейвче, стискам палци. Може да се консултираш с ЛЛ. Провери също да не ти стяга сутиена или да спиш по корем... Това ми хрумва.

Общи условия

Активация на акаунт