За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 745
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
rave, относно болката - единствено при кърмене ли е? И при мен беше така с лявата гърда, доста е чувствителна, но чувствителността я имаше и по друго време и забелязах, че кожата е зачервена - все едно ще излизат стрии. Мажа се супер усърдно и постоянно, но нищо чудно скоро да ме изненада нещо неприятно. При мен след намазване определено имаше ефект на облекчение.

Вчера си изкарах акъла - по време на разходка едната ръчичка на детето на детето постоянно излизаше от чувалчето въпреки опитите да му я прибера. Уж я пипах няколко пъти и ми се стори, че е ок, но като се прибрах вкъщи установих, че направо е ледена. Слава Богу, няма признаци на измръзване, но направо ми се сви сърцето. На първа пролет ще купувам зимни ръкавици 😃 (май още една седмица времето ще е гадно).

# 316
Силве, вчера не беше толкова студено. Деян ръцете не иска да си ги държи вътре, обикновено ги пери във въздуха, даже спи с вдигнати ръце навън. Като се приберем винаги са му студени, нормално. Те и вкъщи много бързо му изстиват.

# 317
Не беше наистина, но при нас имаше леден вятър и усещането беше като за отрицателни температури. За първи път така се паникьосвам, добре, че в крайна сметка беше излишно. Simple Smile

Аз да "похваля" моето момче - след като от миналата седмица започна много активно да гука и да казва отчетливо всякакви срички, включително МА-МА, от няколко дни откри колко е хубаво да казваш БРРРР и да се плюнчиш. Не мога да смогна са бърша лигите на това бучащо чудо, което изглежда изключително се забавлява от бученето. Има ли и други такива лигльовци? 😫😫😃

Хубава и спокойна събота, момичета! 🍀

# 318
Силви - браво на вас - "мама" :O при нас откакто малкия се научи да казва нещо като "брррр" и да бръмчи на играчките, всичкито това съпроводено с лиги и балончета, хвърчащи наоколо - спря да гука. Само бръмкане се чува Grinning сега съм сложила арката с играчки за количката на кошарата и само бръмка, цялата кошара се клати от неговото ритане от радост, а тази арка няма да я бъде още дълго време...
Наскоро ставаше въпрос за витамините за бременни, в сайта на Прегнакеър в Англия има промоция 3 за цената на 2 и безплатна доставка до английски адрес.
ММ от вчера се е притеснил, че му се  струва, че главичката има някаква неправилна форма отзад и сега ще търсим лекар да погледне. На прегледа при ортопеда преди месец вс беше добре, ама то е променлива. Малкия спи както той реши, само ако реша да го подпра с нещо, за да е настрана и той застава перпендикулярно на леглото...

# 319
Момичета, ние от едно известно време се мъчим с кърменето. Аз отдавна се бях оплакала, но е на приливи и отливи този проблем. Малкия преди си сучеше навсякъде без проблем, даже един хубав ден го бях кърмила и навън в парка с пелерина. Иначе като сме ходили на гости при бабите и дядовците, той си сучеше без проблем, в колата сме се кърмили няколко пъти. Сега обаче е голяма драма, никъде не иска да суче, дере се от рев ако се опитам да го накърмя някъде извън вкъщи. Налагаше ни се да излезем с мм днес, и с малкия, е, 4 часа и половина не беше ял, просто защото не иска, два пъти се опитах да му дам, но започва рев и аз се отказвам. Не стига това, ами напоследък и вкъщи се мъчим. Съшата работа - слагам го на гърда и започва истеричен рев. Успокоява се когато седна на фитнес топката и подскачам - и така е кърмим. Единствено нощните кърмения са съвсем спокойни, все едно е друго бебе. Чудя се, някоя от вас минавала ли е през нещо такова? Защо се получава, нещо от възрастта ли е (2+++ месеца) или просто не обича да суче?? Много ми е криво, защото се кърмим от първия ден и имах голямо желание да го кърмя до 2 години, или докато сам се отбие, но ако е такава мъка не знам колко ще издържа... Sad Според вас да потърся ли консултант по кърмене?

# 320
  • София
Лори, това ми звучи като класическа кърмаческа стачка.
Хедра е писала доста по въпроса, прочети.
Период е и ще мине, не се отказвай ! Flowers Tulip
Силве, интересно ще е да сравняваме как вървят нашите астрални близначета. Flowers Hibiscus
Сравняваме - в хубавия смисъл. Blush
Деа бръмчи с уста отдавна - поне 2 седмици, но пък не гука все още.
Новото умение от 2 дни е да си хваща краката. Особено, ако е гола, пада голяма веселба - хваща си палчетата и дърпа ли дърпа. Sweat Smile
Иначе и нейните ръце вечно са лед... Дори и вкъщи рядко се случва да са топли.

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 22:59 от rave

# 321
Значи не само аз си имам бръмчаща машина, днес направо произвеждаше бял шум за баща му, който си предремваше покрай него.
Краката не си е открил още, нито пък се е завъртал (освен на матрака, но това изобщо не го броя, защото по-скоро от собствената си тежест се търкулва, отколкото да е волево). Поне вече tummy time преминава в усмивки, а не с истеричен рев, както беше в началото 😃.
Лори, и на мен ми звучи като кърмаческа стачка, не се отказвай в никакъв случай.
Кати, консултирайте се за ваше спокойствие. Предполагам, че дори да има нещо леко като почнат да седят ще се оправи. Иначе "ма-ма" е съвсем неосъзнато плямплане на срички, като "агуу" 🤣.

Приличат ли децата ви повече на единия родител според вас? Йоан категорично прилича изцяло на баща си... днес видях една детска негова снимка... направо са 1:1. А уж момченцата приличали на майките си 😃.

# 322
При мен кърмаческата стачка е от 1 месец и три седмици. Никой не може да ме убеди, че това не е отбиване. Пробвах всичко, което пише в блога на Хедра и което знам . Не става и не става. При нас има и рефлукс, който допълнително влошава положението. Така че, и да се отказвам и да не се откаЗвам , не мога да я насиля да засуче.

# 323
Лорче, някъде из групите имаше съвети за такива ситуации - кърмене на тихо и тъмно(вкл. в тоалетната ходят някои мами), кърмене докато се разхождат(при мен не се получава че и гърдите и бебето са големи). В момента поне за това се сещам, но е фаза, не се отказвай ако можеш.

Силве, при нас Деян приличаше на баща си още на видеозона. Буквално ощв преди да се роди го видяхме какъв е бащичко. Сега малко като заприлича на човек 😂 вече не ми прилича толкова много на него, но пък и на мен не знам дали прилича.

# 324
За малката не мога да кажа още на кой прилича. Много се променят. Баткото имах чувството в началото, че прилича на баща си, но сега мисля, че вече прилича на мен и по точно на татко. Сравнявам ги двамата с една негова снимка от времето, когато е бил на същата възраст и намирам голяма прилика.
Моето момиче до момента не е имала ден без изхождане, но вчера и днес няма нищо. Странно.
Стачкува си поне веднъж на ден, връща изобщо трудно се получава понякога.

# 325
  • София
Госпожицата е изцяло на баща си.
Нищо, ама нищичко не е взела от мен... Поне за момента не виждам.
Чак понякога се чудя дали съм участвала в правенето. Grinning

Последна редакция: сб, 20 мар 2021, 22:57 от rave

# 326
Включвам се и аз тук с това, че Виктор е едно към едно с баща си. Нищо мое няма Joy
Рейв, това ми хареса Joy

Аз пък се шегувам, че толкова прилича на баща си, че все едно не съм го раждала това дете Grinning

# 327
Благодаря ви, момичета, ще се разровя да прочета за кърмаческите стачки. Няма да се отказвам, до годинката поне все ще избутам. Просто ми се иска да не е такава мъка кърменето... Sad

Аз също опитвах да кърмя разхождайки се, но с това 7-килограмово чавенце, и ръцете и кръста ми отиват... та добре че ми хрумна за фитнес топката. Но си е мъка де... А иначе е такова кротко бебе, просто дойде ли време за кърмене и става кошмар.

Иначе Ицо прилича и на двамата. Половината ни познати твърдо го оприличават на мен, половината - на баща му 😃 Обаче очичките много взеха да изсветляват, и май ще е синеочко като мен 😊 че баща му е с тъмнокафяви очи. Но пък е с много дълги мигли, и малкия вече има по-дълги мигли от мен, така че явно ги е наследил от ММ 😁

Мале, вашите дечица бръмчат, хващат си крачетата... Ицо засега само прави балончета, без да издава звук. Иначе гука и няколко пъти се обръща от коремче по гръб. Най-голямото му постожение беше днес, бибата му падна от устата и по някакъв начин той успя сам да си я набута пак с ръчички 😃 много бях впечатлена хаха

# 328
При нас това положение с кърменето е от 2-рата му седмица. През нощта суче и няма проблем, а през деня надава вой докато не изяде 1 шише с мляко (90-100мл)и чак тогава при добро желание суче иначе продължава с рев за следващото шише. Момичета, не се предавайте, аз цедя и давам и колкото не достига, а и заради рефлукса добавяме АМ и това вече 3 месеца. Понякога тестваме полегнали да го кърмя, чал ММ се смее, че както съм го натиснала нямало къде да иде, освен да яде.
Снощи нз какво му стана, дали беше горещо млякото истерично плака 10 минути, изплаших се какво му стана.
До скоро мислех, че е одрал кожата на баща си, но сега виждам сякаш някои черти на майка ми... За очичките нямам търпение да видя какъв цвят ще са.

Лелее, в другата група във фейсбук на декемврийските мами, една беба вече има зъбче - на 3 месеца и 4 дни. А аз си мислех, че е рано 🙄

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 04:45 от KitKatty

# 329
Кит Кати, и аз видях новината за зъбче .  Напълно е възможно  вече. Ние например вместо да ядем АМ, си го дъвчем биберона. Не ще да яде последно време, с триста зора започва  да суче и цицата и шишето. Явно са зъби....
А освен кърмаческа стачка, ако сте в дни около  или в цикъл го усещат.

Общи условия

Активация на акаунт