За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 746
  • 775
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
На дъщеря ми и излезе зъбче точно на четири месеца. Подозирам, че и Тео върви натам - суче нервно, дъвче си ръцете, чак ме е разранил леко 🙄

# 331
Лори , нашите нали са една дата и аз.като чета какво правят другите , а моята девойка още не . И след седмица- две започва да го прави. И тя си играе с бибероните,  вади я, дъвче я. Сега сутринта си гледаше втренчено краката. И има моменти когато не иска да яде и реве,  но с ходене се оправям все още ( около 5.300 кг е) . Започна да прави дълга нощна пауза, около 8-9 часа между хранене. На мен ми е съвестно , да не е гладна , а ми казват че така било нормално ( било хубаво,  че сама си се е научила без да я ограничавам аз) или да давам вода. Струва ми се още толкова мъничка за такава промяна.
Вече забелязвам , че съзнателно ме търси и ми се радва. И знае как да поиска да я гушна. Но явно придобихме "лошия" навик все да я нося ( бабите бяха на гости).
Два пъти ползвах ролера за стриите. Знам че е невъзможно,  но ми се струват намалели( като контраст с кожата) и ръбовете не са така остри. Така че продължавам упорито.

Честита първа ПЪРВА пролет на вас и мъниците. 💐💐🐞🦋🐝🐣🐣

# 332
Момичета, миналата седмица и моето бебче доста нервнечеше. Подготовка за зъбчета ми се стори. На ММ са му изникнали на 4 мес и половина. Има време още, но то не става от веднъж. Венецът загрубява, подува се и т.н.
А може и защото валеше сняг и не можехме да излизаме да е било... Въпреки че и като го извеждах, пак имаше ревове. Бебешка им работа...

# 333
И у нас текат лиги като из ведро. Simple Smile
За разкош на 4 мес. имало и такова чудо като регресия на съня. Не бях го чувала, но наистина има зор със съня и много често събуждане, освен ако го държи някой на ръце или да го люшка люлката.

# 334
  • София
При нас регресията трае вече повече от 2 седмици и няма изгледи да приключи скоро. Сега е на 3++.
Тази нощ пуснах бял шум и сякаш имаше леееко подобрение. Thinking
Да видим.
Може и да е било случайно...

Честита пролет и от мен ! Flowers TulipNature High Brightness
Навън е супер за разходка, само дето количката стана мазало...

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 15:01 от rave

# 335
Темата за регресията не знам как да я коментирам, като ние май не сме имали прогрес, особено дневният е мъка 😃.
Винаги, абсолютно винаги през деня, се буди с неистов рев, все едно го колим, дори да няма промяна в обстановката, в която е заспал... Решила съм да пробвам още 2 седмици да правя опити нещо да се подобри, спазвам режими на будуване и т.н. и ако не стане, ще търся консултант.

Иначе Йоан си яде ръцете непрестанно, като преди го асоциирахме със съобщение "гладен съм", но сега съм сигурна, че е защото го сърбят венците. Имаме гризалка жирафчето Софи, но още държането на предмети е по-скоро случайност, та не може да влезе в употреба.

# 336
Нали регресията е след 4ти месец или аз нещо съм недоразбрала 🤔🤔 и Виктор последните дни е страшна мъка на съня.. Няма заспиване на ръце, няма люшкане, шъшкане, в леглото с биба, без Биба.. Само и единствено на абсорбатор хаха. Аз го отдавам и на това че е болен на антибиотик, но вече се оправя де.. Утре е последен прием. Днес за първи път успяхме два пъти да го приспим без абсорбатора.. По колко ги държите да будуват и кога приспивате, тези които следят будуването?

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 02:03 от Desislava13

# 337
Започвам и аз да се чудя дали тази регресия на съня не започва и по-рано. До преди седмица малкия дори сам си заспиваше, като мине час и половина от началото на храненето. Като поспива от 10 минути до час и нещо. Но от скоро не заспива, ако не съм при него и да е хванал ръката ми. Гушва ме с две ръце, да не избягам и така се мъчим да заспи поне 10-15 минути. Ако мога да го науча да гушка играчка, а не мен ще е прекрасно, че сестра ми е заспивала до 2 години, като е държала на татко пръста и не искам да се чудим как да махнем този навик.
За гризането на ръцете - забелязвам, че го прави с настървение на моменти и мляска чак. Тази вечер реших да пипна за зъби и той си ме захапа. Всичките висящи играчки са подложени на опити да бъдат натикани в устата му. Чудя се доста за тази гризалка жирафче, дали си заслужава тези пари за нещо такова.

# 338
И при нас е същото, до преди да стане на 3 месеца денем Далия като се измори заспиваше дори сама на активната гимнастика или в люлката. Сега трябва задължително поне да й държа бибата в устата и да йзакрия очите с ръка, ако не става  я взимам на ръце или я гушкам до мен на спалнята или дивана. Освен това доста по-бавно заспива. Преди затворили веднъж очите-всичко беше ок, сега мърда с ръце, вади бобероната, събужда се. Надявам се това да е регресията, защото не ми се мисли какво ще бъде, ако е по- зле. В тази връзка поръчахме чувалче за сън, което има опция да прибира ръцете, за да не се стряска и да си вади бибата. Чакам с нетърпение да пристигне и ще споделя отзиви.
Иначе Дали също си хапва ръцете стабило, повече дясната, дори леко си беше разранила едно от пръстчетата. Купихме й ръкавица- гризалка, обаче още и е голяма. На приятелка декемврийчето върви по-едро и много му помага тази ръкавичка.
Освен това да ви се поопалача, още след родилното детето имаше като гнойни секрети в очите. Педито веднъж изписа антибиотични капки, след това повтаряше само, че било запушени слъзни канали, да правим масаж и да почистваме с разтвор. Аз обаче реших, че нещо не е наред, пуснах на своя глава изследвания и се оказа бактерия Haemophilus Influenzae. И денонощно да бях масажирала, ефектът щеше да е 0, тъй че при съмнение винаги изследвайте, не се доверявайте сляпо на педиатрите. Сега заради бактерията, а и заради новия бум на ковид ни отложиха пак ваксините за боцкане, които трябваше да се сложат още февруари и това много ме притесява. Накрая ще й набоцкат всичко едновременно, а това изобщо не ми допада.

# 339
Uffie63 Тя не е ли вече голяма за Чувалче с прибрани ръчички? Аз не смея.. Преди няколко дни толкова не искаше да спи, че го повихме и за отрицателно време го открих обърнат настрани и го развързахме.. Не смея вече да прибирам ръцете да не стане гаф.. Иначе какво поръчахте?

# 340
Деси, поръчахме чувалче Оwli, което става да се ползва и като нормално, а за по - голямо дете си има и крачоли. Дават го от 0-36 месеца. Препоръча ми го приятелка, само че нейното е до 6м, аз си взех по-голямото. Имало и награди във връзка със здравословното развитие на тазобедрените стави. В момента в емаг е на промоция. Далия още не се обръща, дори като я объщам се стряска и се сърди, та не се бях замисляла за това, може би по-скоро ще си го ползваме като чувал. Ето линк https://m.emag.bg/spalno-chuvalche-owli-guru-za-syn-desen-palmic … mp;scenario_ID=49

https://www.owluneed.com/owli-sleeping-guru

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 10:27 от Uffie63

# 341
Уу, изглежда много добре. И Виктор не се обръща от гръб по корем, но се върти.. Вирва си краката нагоре и някак се мъчи да се завърти май 🤔 аз продължавам да харесвам много немските Alvi, но не знам дали ми се поръчва от Германия..

# 342
Освен това да ви се поопалача, още след родилното детето имаше като гнойни секрети в очите. Педито веднъж изписа антибиотични капки, след това повтаряше само, че било запушени слъзни канали, да правим масаж и да почистваме с разтвор. Аз обаче реших, че нещо не е наред, пуснах на своя глава изследвания и се оказа бактерия Haemophilus Influenzae. И денонощно да бях масажирала, ефектът щеше да е 0, тъй че при съмнение винаги изследвайте, не се доверявайте сляпо на педиатрите. Сега заради бактерията, а и заради новия бум на ковид ни отложиха пак ваксините за боцкане, които трябваше да се сложат още февруари и това много ме притесява. Накрая ще й набоцкат всичко едновременно, а това изобщо не ми допада.

Uffie63, би ли споделила как се лекува въпросната бактерия и какви изследвания пуснахте, за да установите? Че правихме същите упражнения поради същата поставена диагноза, но без резултат...

# 343
  • София
Аз точно по темата със зъбчетата се включвам. Последната седмица бебка се буди веднъж през нощта с истеричен рев и с гушкане заспива. После в 06:00ч си хапва... но забелязвам, че след хранене, вместо да е щастлива, започва силен рев
 С ММ смятаме, че е защото 120мл АМ вече не й стига, но дали е обвързано със зъбчета? Тя е на 3м точно. Лигите и са направо като из ведро. Шегуваме се, че с кучето се конкурират с тези лиги. Особено като заспи на ръката на ММ започвам да попивам ръкава на ММ, че тече по земята. Яко си лапа ръцете, нослето е червено, търка си лицето. Не знам и аз дали всичко това са сигнали.

# 344
Apricity, пуснахме си изследване на очен секрет в Цибалаб. Взехме от аптеката комплект за гърлен секрет, понеже за очен няма и го взехме сами. После ММ занесе секрета. В резултатите от лабораторията ни бяха посочили препаратите, от които се повлиява бактерията. Педито избра капки Цилоксан (с ципрофлоксацин). Ще ги капем 7 дни в комбинация с масажи и почистване на очите с физиологичен разтвор.

Общи условия

Активация на акаунт