За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 750
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
Малечка, защо не вземете кантор под наем. Така ще знаеш колко изяжда на всяко ядене.

Аз също се чудя дали да си взема на М.Нориега книгата, че май клоня към такова захранване или може би смесено.

Аз се филмирах нещо от вчера. Деян беше наддал само 400гр последния месец, попринцип не го отдавам на гладуване, защото не дава признаци за такова. Ама почнах да се съмнявам вече в себе си и дали наистина има достатъчно кърма или е намаляла. Взех си обикновена ръчна помпа, изцедих първо 50мл вчера, днес 60 мл за 30мин и се чудя колко е показателно това. Знам че помпата не изсмуква колкото бебето, а и цеденето е измежду храненията, а Деян яде на 1.5ч. Уфф и аз не знам. Сега се качих с него на кантара, с едно боди и панталонки го изкарвам  +100гр от теглото преди 6 дни по без панталонки, което значи, че наддава все пак, ама не знам дали не е малко. Днеска е все едно съм с новородено, през 30мин го слагам на цица ако може да стимулира лактация ако наистина е намаляла. Консултант ми казва да кърмя от 2те гърди, ама как да стане... Той си цока на една цица от както се е родил. Наяжда се за 5-6мин и пуска или заспива, кога да му я дам другата...

За боядисване не се бях боядисвала от както забременях. Бях си взела изсветлител и се омацах преди 2 седмици да изравнят малко цветовете, ама почти нищо не стана. Сега в събота съм на фризьор да отрежа голямата коса и да се консултирам за изрусяване, че аз искам пепеляво Русо, по скоро сиво, та да видим какво ще кажат.

# 361
Аз си се боядисвам, че съм толкова побеляла👩‍🦳
Много ми се ще да си направя лазерна епилация, но смятам да е на есен, да спра с кърменето първо ,а пък през лятото нали не било препоръчително 🤷
Относно цеденето да източиш 50-60мл между хранения, които са на час и половина два , си е геройство за мен. Аз вадя по толкова, ако малчо не се е докосвал до гърдите ми няколко часа.  Иначе продължавам да си пия лактил и да се наливам с вода.

# 362
Ели, вече има такива лазери които са окей за лятото. Аз правих процедури с elysion pro и съм много доволна.

# 363
Оо детето си яде и не дава признаци на глад, за везна чак не мисля че трябва да се напрягаме толкова и двамата. И според мен 50-60мл при тоя режим не са малко, за сега ще следя положението с периодично изцеждане, а с малчо се качваме заедно на нашия кантар от време на време. Ама ме издразни това изказване на педиатърката, че ако не изцедя 120мл,значими било малко кърмата.

# 364
По повод темата за повторно забременяване от фейсбук групата, въпрос към майките с повече опит: Дойде ми на 45-тия ден след раждането (не бях лохии, те свършиха още преди 30-тия ден). Цикъла ми абсолютно винаги е бил редовен като по часовник, на 28 дни. Следователно очаквах да ми дойде втори път в началото на март, но така и не ми дойде. Вече 20-ти ден ми закъснява, мисля, че ми е прескочило, но тъй като никога не ми се е случвало да ми прескача, се чудех нормално ли е? Започнах да се чудя дали не съм бременна, макар че ме съмнява. Както ММ каза, за двата пъти, в които сме го правили ли да е станало? 😂 Според вас да си направя ли тест, или е нормално да ми прескача след бременност? Друго, което се замислих - нали ви се бях оплакала, че малкия нещо не иска да цока, голям проблем беше, а съм чувала, че ако забременееш, вкуса на кърмата се променя и може бебето затова да не иска... 🤔 Това си го мисля последните дни и нещо взех да се вкарвам във филма 😅 Да чакам ли второ закъснение, или да си направя тест да ми е мирна главата?

# 365
Лори, аз мисля, че докато кърмиш е съвсем възможно цикълът да е нередовен, но пък нищо не ти пречи да си направиш един тест 😜.

# 366
  • София
Малечка, добре си решила.
Браво, че имаш увереност и не й се връзваш много. Hands Clap
Като цяло не бих се доверила на педиатър относно кърменето.
Повечето от тях нищо не знаят по този въпрос !

Лори, давай един тест, най-лесно е.
И аз тия дни се чудех коя ли от нас първа ще се похвали... Grinning

Последна редакция: ср, 24 мар 2021, 18:42 от rave

# 367
LoriYa, и аз доста пъти се филмирах, да не кажа от втория месец след като родих, тогава се върна цикълът. Но вече 3ти път си идва, когато си пожелае. Веднъж дойде на 40 дни, веднъж на 30... Луда работа, тествах се и аз, но нищо и реших да не се филмирам повече, просто иска време да се регулира. А пък, ако не искате щъркела да идва пак, си трябва пазене, че си е руска рулетка както трудно се хваща сега и кога е овулацита... Grinning

# 368
Честно казано мииска пак да съм бременна. Но определено бих изчакала още.
От няколко дни забелязвам, че беба има различен брой гънки на едното краче. Ходихме  на ортопед първия месец. Във вторник сме на консултация и ще питам. Иначе утре става на 3 месеца.
За кърменето,  въобще не мога да си представя да се цедя. Вече не ги усещам пълни , и рядко се препълват. Като я сложа да яде и не пуска. Започва един рев и усещам онова парене ,и млякото идва. Явно вече се регулират нещата и има само като трябва да се храни.  Имам около 2 литра във фризера, ще трябва скоро време да започна да размразявам , но няма за има какво да сложа 😔

# 369
Ще си направя един тест тези дни, да знам. 😃 Много ме съмнява да има пак бебе, ама знае ли човек 😂 Просто на мен буквално от първия ми цикъл като тийнейджърка никога, ама никога не ми е прескачало, винаги е било точна работа - една седмица много ясен ПМС, после една седмица цикъл, и след 28 дни пак. А сега нещо не ми е ясно какво се случва, с тези хормони... 😅
Не че не ми се иска второ вече, ама да мине още някой друг месец, поне да го захраня малкия... Пък тогава ще му мислим 😃 Освен ако не ни изненада щъркела, тогава какво да правя, няма да го върна 😃

# 370
LoriYa моята дъщеря е резултат от 1 желант път без предпазни средства, тъй че всичко е възможно 🤷🏻♀, та аз се пазя като дявол от тамян. Но по-скоро според мен е заради наместването на хормоните.
rave тънко е чувалчето, доста спорихме с ММ дали да не го сменим. В крайна сметка той се обади на продвача, по-дебелото не било забележимо по-дебело и той си наложи мнението да оставим това, а зимата отгоре да мятаме и завивка, за мен това няма голям смисъл, но нямам сили за спорове.
И аз много обмислям темата за захранването. За съжаление вече не кърмя, колкото и вина да изпитвах, имам по няма и 5-15 мл. от двете гърди, Далия така и не пожела качествено да засуче, все трябваше да цедя, а когато сложех 5-10 мл в шишето, гълташе повече въздух, отколкото да яде. Пътите в които е яла на гърда се броят на пръсти, в повечето случаи плачеше, нервеше се и се захласваше. Абсолютно се мъчеше и тормозеше, то като няма и мляко- нормално. Та приключихме. Сега се чудя като е на АМ дали е редно да чакам за захранването да стане на 6м или е по-добре по-рано. Иначе първо мисля да давам пюрета, постепенно да стават по-едри и после парченца да яде сама. Много розов е обаче планът и се чудя дали след пюрето така лесно ще можем да минем на парчета... Мамите, които дават само АМ, ако има такива кога ще захранвате?  BTW днес поръчах уред за пюрета на авент. Ако някоя мама иска, има го на промоция в бейби.бг.
Още едно питане имам, решила съм да не си спра окончателно кърмата с лекарства и четох в блога на Хедра, че е ок, но жената на баща ми ми обяснява колко е вредно? Вие как сте спирали кърмата с другите деца или сега как сте/ще я спрете?

# 371
  • Sofia
Аз винаги съм я спирала без медикаменти, но трябва да е постепенно. Оставяш гърдите да се напълнят и цедиш съвсем мъничко докато леко те отпуснат. За десетина дни може би ще спре.

# 372
Аз цедих все по малко от така или иначе намалялата кърма, така най-лесно става май. Аз мисля да захранвам към 5 и малко, зависи Виктор как върви, защото наддава бавно, заради тихия рефлукс.

# 373
Относно цикъла - след бременност е нормално да има до 6 атипични менструации, с различна продължителност, обем и тн. Ако са повече от 6 такива, търсете АГ.

# 374
Djenna, това включва ли кърмачките? Знам, че там са намесени повече хормони докато се кърми.

Общи условия

Активация на акаунт