За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 753
  • 775
  •   1
Отговори
# 375
С дъщеря ми не съм се цедила за спиране и никакви медикаменти не използвах.Спря от само себе си и не съм чувствала никакъв дискомфорт.То и гърдите ми не се препълваха тогава,много ми беше намаляла кърмата..С Пайчето още държим фронта,ама да видим до кога,че някои дни няма никой и дърпа реве,а някои дни гълта като невидяло..

# 376
Кърмата си намаля естествено, постепенно, с намаляване на броя кърмения за денонощие. Два месеца след абсолютното прекратяване на кърменето при стискане излизаше по някоя капка.

# 377
И като сме на темата с кърменето, Бориса вече съвсем не иска да суче. Захапва, пуска и така по много пъти, докато не и дам шишето. Дори като пие от шишето все си върти главичката и разглежда из стаята. Предполагам, че това е този момент, в който вече им е толкова интересно наоколо и не им се занимава да сучат след като има шише, с което е по-лесно и бързо. Само, ако е сънена се задържа повече. Ще я помъча още няколко дни, но на този етап Само се влошават нещата. Ако не стане, ще премина на цедене и така.

# 378
  • София
Момичета, по темата за захранването, спряли ли сте е вече на определена марка пюрета или планувате да си ги приготвяте сами? Flowers TomatoFlowers PearFlowers Green Apple

# 379
Момичета, по темата за захранването, спряли ли сте е вече на определена марка пюрета или планувате да си ги приготвяте сами? Flowers TomatoFlowers PearFlowers Green Apple

Аз така като гледам какво се предлага в магазините май няма да се огранича в една марка. И ще купувам и ще правя и вероятно ще смесвам различни методи.

# 380
За пюретата - ще смесвам марки, няма да се водя по една марка, по-скоро пи състав и вид на пюрето.
За захранването- аз съм решила за сега да почна средата на април, ще сме 4 м и половина, но в началото на април ще се консултирам с педиатърката ни. Ние сме изцяло на АМ.
Аз да попитам - има ли някой намерение да си слага спирала за предпазване от бременност? Ако да - коя? Моята гинеколожка вчера ми препоръча нехормонална nova plus 380 t ag.

# 381
Djenna, това включва ли кърмачките? Знам, че там са намесени повече хормони докато се кърми.
Абсолютно да. При кърмене много често цикълът идва за първи път по-късно, отколкото при некърмещи. Но и при двата случая заради бурята от хормони през бременността и при кърмене, отнема време да се нормализира. Не очаквайте, че ако преди сте имали цикъл на 28 дни, то веднага той ще се регулира така.

# 382
Доколкото разучих, каквото има на българския пазар не е много качествено. Четнох, че много марки от чужбина (не само пюрета, а храна като цяло), които се внасят тук, се произвеждат с по-ниско качество за държавите в източна Европа отколкото за Западна.

И все пак от това, което четох, май ще се ориентирам към Хип за началото на захранването. След това ще търся продукти сама да правя пюрета, мисля че е важно да не стоим твърде дълго на гладко смлени пюрета.

Само не знам къде ще търся био зеленчуци и плодове, и докога ще трябва с тях да готвя преди да минем на тези от магазина.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 17:36 от Hydra 💙

# 383
  • Sofia
Аз не мисля, че има разлика в качеството. Носили са ми и от Германия по стечение на обстоятелствата. Същия вкус и състав на етикета. Как си представяте гигант като Хип да създаде допълнителна и "скапана" поточна линия за нашия пазар..

# 384
Сигурно е така, казвам какво съм чела, за съжаление не съм имала възможността да ям Хип в немско Simple Smile Мерси, че сподели опита си.

Така или иначе реших с Хип да захраня. Може би и малко Плазмон ако намеря.

# 385
Пробвала съм бебешки пюрета на Хип, Слънчо, Ганчев и Бебевита. Първите и вторите според мен са най-подходящи. Каша съм пробвала само на Слънчо. Нямам база за сравнение, но според мен е хубава най-вече банановата.

# 386
  • Sofia
Сигурно е така, казвам какво съм чела, за съжаление не съм имала възможността да ям Хип в немско Simple Smile Мерси, че сподели опита си.

Така или иначе реших с Хип да захраня. Може би и малко Плазмон ако намеря.
Иначе аз захранвам с купени пюрета също Simple Smile Мънички са количествата, био производство са и мога всеки ден да разнообразявам Simple Smile

# 387
Аз мисля да захранвам с Гербер(имат малки опаковки за начало),после Хип,големия ми син много обичаше пюретата от ДМ и десертите на Ганчев.Няма как да приготвя броколи с ризото със заешко например.А пюретата спрямо месеците имат различна консистенция,по спомени за 8 -9месеца имат парченца.

# 388
Момичета, в петък мина консултацията ми с Хедра и исках да ви споделя, ако случайно някой се сбкъска със същия проблем. Оказа се, че кърмата ми е много намаляла. Аз в началото имах мноооого кърма, и Хедра каза, че било много типично за такива като мен мами с много кърма изведнъж да намалее, тъй като бебето от раждането свиква да суче малко, тъй като струята е голяма и то без много усилия си получава нужната кърма. Да, обаче в един момент кърмата спира да се поддържа от хормони, и започва да се поддържа спрямо сученето на бебето, и моят мързеланко като продължава да суче слабо, кърмята много намалява. И от там идва проблема - той иска да яде, струята е слаба, той се дразни, че е толкова слаба и затова реве истерично. Проблемът се е получил също и от там, че правим много дълга нощна пауза (6-9 часа), в които той си спи, а нощните кърмения поддържат лактацията, освен това той яде само от една гърда на кърмене. Хедра ме посъветва да правя едно нощно цедене, и да го храня от двете гърди на всяко хранене. Каза, че до 2 седмици би трябвало да се регулират нещата. Силно се надявам! 😊

# 389
  • Sofia
Лори, в добри ръце си Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт