Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

 • 21 565
 • 586
 •   1
Отговори

Анкета

Следващата тема ще се казва:

Опции:

# 45
 • Мнения: 4 829
Helinor, 90 според мен не е малко, ако яде по-често. А бебето дава ли някакви признаци на глад - рев, недостатъчно мокри памперси? Освен да пробваш да увеличиш кърмата с чайове, лактил, по-често кърмене и да върнеш нощните кърмения - май ги бяхте спрели?

# 46
 • Мнения: 1 259
Helinor, изобщо не е малко 90 мл от гърда (аз цедя макс. 80 от двете едновременно за 20 минути) с оглед на това, което твърдят специалистите, че бебето изсуква повече от помпата. Предлагаш ли и двете гърди или приключва с едната? И аз подкрепям ако бебето не плаче от глад, да изчакаш за месечен отчет, макар че чета при изключително кърмени деца наддаването може да е с големи разлики всеки месец.
Fillme, благодаря за информацията, и аз ще пробвам със сонда и ще споделя опит. Моето Мите 2 дни отблъсква гърдите тотално, пък днес ги харесва, но и аз съм нахална и настоятелна. Blush

# 47
 • София
 • Мнения: 90
Хюлия, попаднах на един текст за цвета на акото, че става тъмнозелено при хранене с хидролизирано или хипоалергенно мляко.
Как сте сега, все още ли е по-тъмно?

Слагам го тук:


Хелинор, и на мен 90мл изобщо не ми се струват малко. На колко време имате наакани памперси?

PS. Някой може ли да ми припомни как се скриваше текст? Нещо със spoiler беше...

# 48
 • Мнения: 369
90, ама хич не е малко.. Аз докарвам все различно с помпата, но напоследък повече от 70/80 макс няма. Според мен изчакай.

# 49
 • Мнения: 590
Нестинарка много ти благодаря за информацията и загрижеността.. 🌹 Въобще не знам какво е това хидролизирано,но само веднъж беше такова искрящо зелено..От тогава до сега 4-5 пъти да се е случвало да е зеленикаво като при настинка както казват..Още се чудя от какво може да е станало такова странно зелено..като лампа на светофар..

# 50
 • Мнения: 183
Briela минаха ли пъпчиците? Сега реших да не е от млякото за тяло. Мазах я с Мустела , и се появиха, след това ревеше като я мажехме.  Снощи използвах пак Бочко, нямаше рев, доста изчезнаха.
Реших да да си водя нещо като дневник, за да съм сигурна.
Освен че вече се усмихва и си гледа играчките, и разпознава музика, познава и клечките за нос/ уши. Щом ги види и се започва рев. Биби ползваме на Авент. В началото тези на Нук ги харесваше повече, сега тези. Пасват и по - добре на формата на устичката и брадичката. Не я предлагаме често,  но и понякога не я иска.
Памперси ползвам на Лидл и Памперс двойка, имам макси пакет Памперс и 2 от другите, като свършат ще дойде време за тройка. 
Аз все се успокоявам , че кърмените бебета наддават по- бавно.

# 51
 • Sofia
 • Мнения: 3 153
Даже бих казала, че 90 мл е много. Не знам дали някога съм изцеждала толкова от двете гърди накуп. Това значи, че бебето може изцеди поне 130 мл ( щом с помпа излизат 90). Това от едната гърда..като сложим и другата - с такова количество може адекватно да наддават две бебета 😂

# 52
 • Мнения: 696
Нестинарка, [спойлер]... [/спойлер]
Хелинор , а на дължина колко е? Да не би да дърпа там за сметка на килограмите?

Ние по-късно сме на ваксини, дано мине всичко спокойно и да няма после проблеми. 🤞🤞🤞

# 53
 • Мнения: 2 344
Мами, благодаря за съветите. 90 мл. изцедих сутринта в 6 ч.от едната гърда, след като бях хранила детето от другата. Това е количество след около 6-7 часа пауза.
Не знам какво точно се случва. Каква е причината за толкова малко наддаване. Първият месец 1300 гр., втория 600 гр., а сега 120 гр. за две седмици. Като тегло е 5620 тр., което за бебе на почти 3 месеца е средна снойност. Не е ниско теглото само по себе си, а разликата между отделните замервания.
Снощи след 3 часа пауза изцедих 100 мл. от двете гърди. Пробвах да й дам да го яде, но тя отказа.
Малечка, на дължина беше 59 см. при последното замерване преди 2 седмици.

# 54
 • Мнения: 19
Мами, за мой най-голям шок и ужас се оказа, че нямам достатъчно кърма. Детето е наддало само 120 гр. за две седмици, което е изключително малко. Пробвах да дохранвам с изцедена и замразена кърма, както и с АМ, но тя категорично отказа да яде от шише. Не знам какво се случи. Мислех, че имам достатъчно. Нещата тръгнаха добре от начало. С предното дете не съм имала проблем, но сега......
Сутринта изцедих само 90 мл. от гърдата, от която не е хранена.


Ние сме изцяло на адаптирано мляко. Радина за един месец е наддали само 250гр. Голям зор е с това ядене. Утре ще го коментираме с педиатърката.

# 55
 • Мнения: 611
Аз също започнах да дохранвам малкия. Не знам колко кърма изяжда,но цока известно време и започва голямо дърпане , преди  няколко дни цокаше  и заспиваше,но след това почва да реве. Иначе от самото начало хапваше спеше и беше спокоен.  Общо за два месеца беше качил 2200гр.

# 56
 • Мнения: 369
Marielaa сподели след консултацията какво са ти казали.. И според мен малкия ми наддава много малко, а е на смесено, повече адаптирано. :/

# 57
 • Sofia
 • Мнения: 3 153
Мами, благодаря за съветите. 90 мл. изцедих сутринта в 6 ч.от едната гърда, след като бях хранила детето от другата. Това е количество след около 6-7 часа пауза.
Не знам какво точно се случва. Каква е причината за толкова малко наддаване. Първият месец 1300 гр., втория 600 гр., а сега 120 гр. за две седмици. Като тегло е 5620 тр., което за бебе на почти 3 месеца е средна снойност. Не е ниско теглото само по себе си, а разликата между отделните замервания.
Снощи след 3 часа пауза изцедих 100 мл. от двете гърди. Пробвах да й дам да го яде, но тя отказа.
Малечка, на дължина беше 59 см. при последното замерване преди 2 седмици.
Педиатърът какво казва? Дъщеричката ми също наддаваше по подобен начин. На края на първата годинка беше малко под 9 кг, при условие, че се роди 3650, а първият месец качи 1000 грама.

# 58
 • Мнения: 155
Не знам защо трябва да се вайкаш, някои като мен нямаха хич кърма и го храних "наполовина" само до 2рия месец. Какво да кажа. Никой чай или метод на света не успя да я засили. Сега е изцяло на АМ - да, бърка в джоба и е кофти, но да храниш така не те прави по-малко майка.

# 59
 • Мнения: 62
Ани, пъпчиците намаляха, но не ям кисело мляко. Въпреки това почнах да ям кашкавал, сирене и подобни, Защото излязоха генетичните изследвания на бебка и се оказа, че няма лактозна непоносимост, нито глутенова (слава богу). За всеки случай обаче избягвам киселото мляко. На база на тези изследвания смятам от днес пак да я почна на обикновено АМ, а не на хипоалергенно. Смятам да звънна все пак до Future Health да ми обяснят резултатите. Иначе и почиствам лицето с мицеларна вода на биодерма, а я мажа с крем атодерм пак на биодерма.
Момичета, аз от дясната цедя около 30мл, от лявата едва 10. Иначе я кърмя на всяко ядене, освен на нощното,тогава цедя, за да не я разсънвам да суче. Никакви чайове и похвати не помогнаха. Колкото толкова. Важно е децата да са здрави и нахранени, а ние - спокойни. Лично аз не съм привърженик на крайностите.
Освен това смятам, че е много по-важно да им изградим правилна култура на хранене впоследствие. Сума ти деца са кърмени до 2 годишна възраст, а после ги отглеждат с пържени картофи Flushed

Общи условия

Активация на акаунт