За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 708
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
С багажа в бебешката чанта за излизане и ние бяхме така с първото дете, непрекъснато го събирахме в последния момент и беше едно бързане и забравяне на нещо. Сега имаме перфектна рутина. Имаме една малка раничка и е винаги подготвена. Когато се приберем вадим от нея това, което е употребено или мръсно и го заменяме с ново. Така всеки от нас знае, че раничката е винаги готова за излизане, взима я и излиза с бебето. Ключово е обаче, че в нея не си държим телефон, портофейл, ключове и документи и по този начин няма как другия родител да ги вземе с него когато е сам с бебето.
Иначе за морето не искам да си спомням. Беше трагично, въпреки че имахме перфектни битови условия. Аз отказвам да спя извън вкъщи докато това дете не стане на 3 г. Ама няма да ви разказвам, да не ви плаша Simple Smile. За мен това не е почивка! С баткото не ходихме на море като беше бебе и това беше шок за мен.

# 661
Абсолютно е така. И аз много си мечтая за море, но в същото време знам, че това няма да е почивката, която бих искала...
Ние ходихме с малкия на планина за първи път, когато беше на 1 г. и беше сравнително спокойно.

# 662
Ние решихме,че ще отидем на планина цялото семейство ( майка ми и баща ми и двете ми сестри с мъжете и децата) общо 14човека сме😃 вместо да си починем,повече ще се изморим,ама каквото е..Живот и здраве на 1 август ще заминем..
ММ не иска на море,че ще опечем Пайчето,но аз исках заради морската вода,но след планината ще помрънкам "малко" пък да видим 😃..
Края на август мисля,да правим и погачата както трябва..Та,много сме натрупани финансово..Дано се оправим..

# 663
Парадигма, разкажи деее.

Аз си го знам, че не е почивка, но след 3-4 дни се организираш, ама то свършило морето.
Аз държа да си има кухня , та да си правя сутрин яденето му. И ние закусваме и отиваме на плажа в 9,30-10.
В момента в Созопол е Фулл. Няма места за паркиране на Каваци и съответно няма места и на плажа.Е има платени паркинги по 5-8лв, но при положение, че минали години си се намираше безплатно,  сега още в 9 сутринта е пълно. Днес намерихме една тайна уличка нагоре от един паркинг, то пък спукахме гума.
 На плажа или има пуфове с консумация 40-50 лв задължително,  или шезлонги 20-30лв. Нама много места и по тях. Много народ като цяло  пренаселено.
Вечер също много народ, особено към стария град. Снощи врътнахме до там само за палачинки и си се върнахме в квартирата.
Вчера спа малкия на 2 пъти на плажа. А докато си намерим място на тоз плаж- златна рибка , да ти се дореве. Шезлонги и чадъри на 30лв. И заети- няма. Оттам надолу пеш през някакви нови къмпинги,туй не бих си го причинила, на къмпинг в храстите, та по-надолу имаше места по 25 лв до някакъв нов бар. Цял ден на шезлонгите и обяд, отиват 60лв.
Днес решихме да пестим от шезлонги и седяхме 2 часа  с нашия чадър,  то пък гума спукана и правихме гума-15 лв
А иначе детето заспива на морето лесно на цица. Много му харесва. Като отидем и пищи от радост.
А определено е трудно с бебе на море и който не е кален с нерви, търпение и помагащ мъж, хич да не си го причинява. При нас и каката помага и пак е трудно.
Но още малко и това ще е.
 П.П Мажете се, че се изгаря лесно, и добре,че не взехме и кучето,  както мислехме.

Последна редакция: чт, 22 юли 2021, 16:20 от изгубен

# 664
Условията при нас бяха супер. Бяхме в чисто новата луксозна ваканционна къща на брат ми, тоест имах кухня със съдомиялна, хладилник, пералня, сушилня общо взето всички удобства. Спалните бяха на втория етаж. Като трябва да забъркаш мляко слизаш долу. Като забравиш нещо пак. Не носихме кошара, няма къде да оставиш бебето и за секунда. Изхитрих се да го слагам в надуваемия басейн, но голямото го спука на третия ден. Не носихме и вана, къпне в мивката. Къщата не е съвсем на плажа и за да отидем някъде трябва с колата. Тъкмо стигнеш на плажа и бебето е заспало, същото и като си прибираш вечер или отидеш да хапнеш. На плажа то не иска в количката, не иска в пясъка, не иска на ръце, не иска във водата, не иска в шезлонга. След това изкарай всичкия пясък от всичките деца. Плюс това още се цедя и разнасях помпа, батерии, хладилна чанта за кърмата и се цедих къде ли не. Също така много голям стрес ми причини след това да оставя къщата във вида в, който я намерихме, защото все пак ми дадоха ключовете без никакви условия и ми беше неудобно от мазалото, което бяхме сътворили. Изкарахме 10 дни, на връщане климатика на колата се развали малко след Бургас, а това беше в онези дни с по 38 градуса. Малкото имаше обрив от претопляне по целия гръб. А след като се завърнахме още една седмица се препъвахме в багажа си. Толкова с опитите за почивка от мен Simple Smile

# 665
  • София
Мери, супер е при вас. Heart
Пълна къща - какво по-хубаво от това...
Разбираемо е, че нямаш време за форума.
И ние сме добре. Е, и тя си има своите настроения, но като цяло не мога да се оплача.
От скоро е във фазата 'трябва да виждам постоянно мама, иначе откачам'. Grin

И ние ще ходим на море... Две кучета и бебе. Grinning
Какво толкова взимате, че изнасяте къщата... Thinking
За кърмачетата пък е съвсем лесно.
Памперси, дрехи, лекарства, някоя играчка, басейнчето и мисля, че е това...
Аз ще събирам багажа и в двете посоки + подреждане, така че много ще внимавам какво да взема. Grinning
Нищо излишно. Не отиваме в Зимбабве...
Не очаквам да си почина, но ще разнообразя, а и ще е вълнуващо преживяване. Blush
Нямам търпение да видя как ще реагира в морето. Купила съм и пояс.

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 11:19 от rave

# 666
Момичета, като идвате по морето, ако плажувате на Градина, обадете се! Ние сме тук и ще се радвам да се видим 😁👋

# 667
Момичета, като идвате по морето, ако плажувате на Градина, обадете се! Ние сме тук и ще се радвам да се видим 😁👋
Ние бяхме онзи ден цял ден там, до един нов бар, но днес ни хареса на Дюни и утре ще приключим с Дюни. Спокойно, има места, няма навалица, има място за колата и шезлонгите са по 4 лв.

# 668
Водата в морето изобщо не му е интересна, но в пясъка рови като багер и наблюдава как песъчинките му се изплъзват между пръстите. Веднъж на всеки десет загребвания се пробва да го опита на вкус, но аз се намесвам. Точно сутрин по времето за плаж му е време за сън и обикновено спи в количката под чадъра.

# 669
Eх, Рейв, завиждам на спокойствието ти! Надявам се и аз да го постигна при следващото пътуване. Аз събрах един огромен куфар дрешки, одеала, кърпички, чаршафчета и какви ли не бебешки принадлежности 😅 освен това и стерилизатора си носим, една голяма кутия, където държа стерилните шишета и биби.
На моята госпожица й харесва на плажа. Лежи на шезлонга, пълним й малко басейче с морска вода и много готино си цопка, ама в морето ми се струва хладно за нея, като й натопихме краката беше много възмутена и намръщена 😅. А в момента спи блажено в стаята и аз се излежавам. Приятна почивка на всички! 🌊

# 670
  • София
Дженна, а как я държиш на плажа, голичка ли ?
Ей това ми е единствената чуденка. Thinking
И какво стерилизираш все още на тази възраст... ? Anguished
Просто ми стана интересно.
При положение, че всичко е в устата, не виждам никакъв смисъл...
Аз никога не съм използвала стерилизатор. Биба не ползваме, от шише не е пила никога.
Отвреме навреме мия нещата й с топла вода и с бебешки препарат на Фрош или бърша с мокри кърпички със спирт... И това е.
Дано да се оправи времето и да можеш да я топнеш в морето...

# 671
Времето е супер, само водата ми се струва хладна за бебе. Иначе не е гола на плажа, с бебешки ,,бански” е с УВ защита с дълъг ръкав и понякога й слагам с къс. Единият е с 3/4 панталон, а другите й са само блузки и декоративни гащи. Когато се цопка в басейна е гола, но на сянка. Въпреки, че не е била на пряка слънчева светлина, краката й са по-черни от моите.
Иначе си стерилизирам бибите, шишетата за вода и силиконовите протектори за кърмене. Още малко ще продължа, все още смятам, че има нужда, скоро ще ми писне 😄

# 672
Аз моя Ицко вече цял месец го топя във водата в морето ☺ само като са ветровити дните избягвам, за да не му надуха ушичките. Но даже си го гмуркам, правим упражненията от бебешкото плуване, когато водата е спокойна Simple Smile Вкарвам го и във вълни, като мислех, че ще го е страх, но на него му е много забавно как подскачаме на всяка вълна. Въобще - морско бебе, много обича водата 🌊

# 673
Деян вече яде кучешки косми, облизва колелата на стола, няколко пъти се опита да ми изяде джапанките 🤣🤣. Нищо не стерилизирам отдавна, само мия. Даже понякога играчка паднала на земята навън  само я забърсвам и пак му е в устата. Той всичко лапа. Ние тази година ще пропуснем морето, само на село. Догодина живи и здрави се надявам да го запознаем с голямото синьо.

# 674
  • София
Дженна, а къде намери толкова малки бански ?
Аз гледах в Декатлон, но бяха все големи.
Малечка, и ние сме така... Вчера метна една дрънкалка на земята, забърсах я с мокра кърпичка и след 3 сек. отново беше в устата й...
Една жена в близост ме изгледа
странно. Grin
Това е положението, градят имунитет хората...

Последна редакция: нд, 01 авг 2021, 09:34 от rave

Общи условия

Активация на акаунт