За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 765
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
Аз не съм спирала цигарите и през двете бременности.Колкото и да се стискам по малко от 4 цигари не мога да пуша... 🤷 Не мога да се лиша от това,което ми дава удоволствие и ме кара да се чувствам добре ☕ сутрешно кафе с цигара..

# 406
Бебчовците ви оплешивяха ли отзад на главата? ММ се шегуваше, че нашия няма да им такова петно, защото е все гушнат на ръце. Simple Smile Но ето, че вече е налице плешо петното. Аз искам да го подстрижа, щото е с дълга стърчаща коса, но домашните не ми разрешават.

# 407
Фифи, наш Тошко се роди със сравнително малко перушина, която малко след това почна да пада и заприлича на другаря Живков 😁. Сега вече подмени с нова, но отзад петното лъсна от няколко седмици.
Баткото беше с голяма коса, и като почна да я сменя я подстригах и се получи много добре, но на Тошко му е много пухена и май ще пропусна... за сега Simple Smile

# 408
Бебчовците ви оплешивяха ли отзад на главата? ММ се шегуваше, че нашия няма да им такова петно, защото е все гушнат на ръце. Simple Smile Но ето, че вече е налице плешо петното. Аз искам да го подстрижа, щото е с дълга стърчаща коса, но домашните не ми разрешават.

И Виктория има плешиво петно, направо голичко, иначе също има доста косичка. Спомням си батко ѝ като беше, така му беше опадала цялата коса, че беше като подстриган нула номер.

# 409
Fifiana ние отдавна сме с това плешивото петно и не расте там коса - голям смях... Иначе беше лъснал кубето в началото, ама вече косата поизрастна.
За захранването - еххх хич не знам какво да правя. Хем ми се иска аз да му "джуркам" хапванията, хем само като видя онези изродилите се моркови от по 300 гр. бройката и само нитрати, нитрити и торове са ми в главата. А био щандовете нещо не ми вдъхват доверие - миналата година на нито едни домати не попаднахме да кажа, че са истински - независимо от цената!!! Имам още малко време да обмисля нещата с бурканчетата и пюренцата - може би нещо по средата.
Слънцезащитен взех вчера на Мустела, още не съм го мазала, първо да прочета какво пише на състава, ако не става - ще се мажа аз.
Виждам, че във фейсбук групата бебетата вече декламират почти Шекспир - нашия вика звучните буквички, ама като да го чуе целият блок. Надали остана някой съсед недочул, че закъснявам с правенето на АМ Grinning Grinning Grinning Grinning

# 410
Аз да се похваля: днес Жаки се обърна за пръв път сама от гръбче по коремче 😊

# 411
Мамите в София, ще се пускате ли в надпреварата за ДГ 2021 г.?
На мен ми се струва рано тази година, но хвърлям по едно око на системата и критериите.

# 412
Fifiana аз си направих регистрация и разгледах сайта, но по принцип ще го пускам от следващата година. Рано му е още, а и на мен също.
Деси, браво на Жаки. Аз само го дебна Деян, ама той и от корем по гръб не се обръща още. Обаче пък започна да се надига много нагоре, особено като е върху мен.

# 413
Аз със сигурност няма да го пусна на ясла тази година, дори може чак за ДГ да кандидатствам.  Днес ми стана много носталгично. Намерих си положителния тест за бременност точно от 5.04 миналата година Simple Smile. Сложих го върху беб да го снимам с него, а той взе, че си го напъха в устата направо трагедия Simple Smile

# 414
Намерих си положителния тест за бременност точно от 5.04 миналата година Simple Smile. Сложих го върху беб да го снимам с него, а той взе, че си го напъха в устата направо трагедия Simple Smile
😂😂😂😂😊👍🔝
Еййй, с ММ падаме от майтап тука. И нашият там би го напъхал, основен подход за набор на информация.
Момичета, за мен - паметен ден. Намърдах се обратно в прилепналите си дънки от преди да забременея! А мислех, че тотално съм се обезформила и наедряла.
Голямо щастие, голяма радост.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 22:01 от HappyRSmile

# 415
  • София
И аз абсурд да я пусна тази година, дори не съм си го помисляла. Та тя е още бебе.
Даже и за другата година ми е под въпрос, но ще видим как ще се развият нещата.

Хеппи, а честито. Tada
Представям си как се кефиш. Flowers Cherry Blossom
Някакъв ефект от витамините
виждаш ли ? Thinking

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 19:55 от rave

# 416
  • Sofia
Ние щяхме да кандидатстваме тази година, но няма места за този набор. Ако имаше, щяха да го приемат, имам право да го отлагам до декември и после с личната лекарка до пролетта.

# 417
  • София
Във връзка с коментираното по-горе ЗВБ, да ви кажа, че случайно попаднах на една дама във фейсбук. Пише се 'мама на четири юнски деца', та тя захранва близнаците си по ЗВБ.
На който му е интересно, може да погледне.
Всеки ден публикува рецепти и има доста клипчета как децата се хранят сами.

Аз отдавна бях решила, че ще действам по този метод, но сега, гледайки тази мама, още повече се надъхах. Blush

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 23:02 от rave

# 418
Момичета, да ви споделя своите тревоги. Вчера водихме малката на ваксини и консултация за първи път от 6 седмици, просто от независещи от нас причини отлагаха консултацията 2пъти. Та аз си представях, че е супер пораснала, защото и така изглежда, вече сменихме дрехите с 68 р-р, памперси 4ка, че 3ката преливат. Детето видимо расте. А се оказа, че за месец и половина е качила 600 гр, което си е малко, а на всичкото отгоре я измериха 62см, а миналия път беше 61.. Аз вкъщи си я меря 64.. дрешките 62-64см са й малки. Таа записах час за след две седмици да видим как наддава, но мисля, че имам същия проблем като на ЛориЯ, и си записах и аз консултация с Хедра за другата седмица. Силно се надявам да останем само на кърма, много ми е лесно и обичам да я кърмя. Стискайте ми палци, да спасим положението.

# 419
Джена и ние сме така с наддаването. След 16 дни прави пет месеца и започвам със захранването.
В същото време имам позната, чието дете поради малко наддаване вече е захранена, а е родено 3 дни преди моето дете.
В тези месеци вече се расте с 1-2 см. Тово е нещо нормално. Ръста си е добре. Моето момиче последно беше 63 см., но това преди 23 дни. Днес я мерих аз 65-66 см. Колко е точно ще проверим на следващото мерене.
Размерът на дрехите не е толкова индикатор. Аз още обличам на моето момиче едно костюмче 56 размер, като в същото време има гащеризони 62, които преди месец прибрах като малки.
Важна е дължината на самата дреха, а не обозначението на етикета.
Нашата педиатърка не настоя да захранвам, но тя никога за нищо не е имала твърда позиция.
Твоето дете на колко е? Ти май роди към края на декември за разлика от мен. Аз родих края на ноември.

Последна редакция: чт, 08 апр 2021, 12:08 от Helinor17

Общи условия

Активация на акаунт