За мама вече няма скука - ДЕКЕМВРИйче в ръцете й сладко гука ! {тема 2/2020}

• 33 767
  • 775
  •   1
Отговори
# 420
Джена изчакай, не се вглъбявай. Аз уж сто хиляди неща изчетох за кърменето и наддаването и пак успях да се ошашкам на миналата консултация. Док го измери само + 400гр и 0см и каза, ако не изцедя 120мл, значи не ми стигало кърмата  и да дохранвам. Е да де, ама аз няма как да изцедя 120мл и да искам, щото Деян яде на макс 2ч. Та няколко дни бях в тих ужас дали това дете яде, въпреки че видимо е ок и расте. Измерих го вкъщи на кантара, килограмите ок, но на см го мерихме 64см тоест +4см. Почанах периодично да го качвам на кантара, докато стигна 7.100(от 6.400) и видях че си наддава и се поуспокоих. Нормално е вече да започнат да наддават по-малко от първите месеци. Междувременно аз прибрах помпата(то на ръка става по-лесно), цедих 3-4 дни, но видях че това при мен няма да го бъде, но поне да стимулирам малко. Пия и малко Лактил, но не виждам промяна в кърмата. Когато Деян цока, винаги пуска, устата е пълна, даже плюе някой път. Така че виж какво е положението след 2 седмици, щом сте записали час, но не се паникьосвай и да почваш да следиш ден по ден. И аз много искам да си кърмя докато не го отбия след време.

# 421
Моята принцеса е на 3м и 2 седмици, родена е на 24.12. До сега наддаваше по около 800гр на месец. Нямам намерение да я захранвам толкова рано. И аз съм в тих ужас Малечка.. ама пазя самообладание, ще видим след 2 седмици как ще е. Мисля, че това, че няма нощни хранения влияе, но тя сама ги отказа, а при опит за събуждане, толкова много се сърди. Днес в стремежа си да не е гладна (тя никога не е давала такива признаци) и на двете хранения до сега я прехраних и после повърна 😅 абе ужас.. ще закрепим положението по един или друг начин. Педиатърката ни е много готина и каза, че детето си е наред, ще следим как се развиват нещата, но за сега щом се чувства добре всичко е ок.

# 422
Джена, твоето момиме е точно един месец по-малка. При вас си е рано за захранване отвсякъде. Трябва още около месец поне. Не се шашкай.
Относно нощното кърмене не е нужно да я будиш. Аз я взимам, насочвам я към гърдата, тя я намира и си суче дремейки.
Нощем има най-много кърма и в тъмното липсват разсейващи фактори.
То, аз като кърмя пак няма кой знае какво драстично наддаване, но тогава гърдите ми са най-препълнени.
Иначе, моята госпожица също рядко плаче от глад.

# 423
Джена и моята девойка не иска да яде през нощта. Прави супер дълга пауза и се присъединявам. Но през деня си хапва доволно. Иначе на Ел. Теглилко не им вярвам. Ние имаме в нас и показва доста различни стойности. Така че като се стегне при педиатъра и показва по- малко. Първия месец в нас показваше 1.200 кг и като отидохме на преглед 600 гр и после ревах.  Сега на последната консултации нищо не ми казаха, записаха данните и казаха да си продължаваме така. Пък от другия месец ( май )( Стела е на 25.12) ще започнем по лъжичка две, да свиква. То и тя с голям интерес ме гледа като ям. Хваща бисквитки и си ги слага по челото / устата ( не я оставям да яде). Хем ми се иска да я захранвам, хем ще ми е мъчно да не кърмя. Толкова се радва и смее като се съблека ( ММ не ми се радва толкова).
Смених крема и памперсите, сега чакам дупето да се оправи. На опашката в аптеката и друга мама купуваше други памперси. И тя се оплака от новите Памперс.

# 424
След пробване на какви ли не кремове най-доволна съм от Бочко със смрадлика и памперсите на Пуфис. Откакто ползвам тази комбинация не е имало нито подсичания, нито зачервявания.

# 425
Здравейте, аз идвам с голямо мрънкане (предупреждавам ако не ви се четат оплаквания Joy ) От около 1 седмица моето уж много спокойно дете се превърна в ужасно мрънкало като че ли за 1 нощ Grinning Почнала е да мрънка почти денонощно за абсолютно всичко - няма температура, не е болна, не е гладна, наспана е, не и е топло или студено, не са зъби просто си мрънка постоянно. Иска да сяда (от легнала позиция даже прави коремни преси и почти успява да стигне 30 градуса) и като не успее мрънка, иска да се преобръща съответно не успява и пак мрънка, иска да пълзи и естествено не може и пак мрънка. Даже когато аз и помагам да се върти и пълзи пак мрънка. Легнала не може да седи повече от 5 мин и иска постоянно да съм при нея и да я забавлявам. Играчки и всякакви забавления и писват в рамките на минути. Иска само да я разхождам из апартамента, но на мен не ми останаха ръце и гръб вече. Не иска в шезлонга, на гимнастиката, на дивана, а като я сложа легнала да я кърмя направо си го удря на рев докато не види, че всъщност ще яде. Не позволява вече и на баща си да я приспива, дере се все едно я коля, но аз като я гушна спира за секунди и заспива. При смяна на памперса вече няма секунда да стои мирна, реве, прави мост, иска да се върти и се сърди като и хвана краката да и мажа дупето. Просто вече не знам какво да правя, дали е скок в растежа и нещо временно или просто характера ще и бъде такъв (шегувам се, че се е метнала на баща си, че и той си пада малко мрънкало и все недоволен Grinning) Благодаря за вниманието, МРЪН! Joy

# 426
Ох, и ние сме така описано. Снощи се разнасяхме до 12ч. Какво му стана незнам. Днес рева 1 час докато заспи. Не знае какво иска, само на ръце, в шезлонга не ще и минута, да се разхожда и да командва иска. Рев като легне да яде, като го вдигна се смее. Чудооо.

През нощта спи до нас, вече сме се изкривили и сме нервни, недоспали....ама се пробужда за ядене и директно давам цица, след това продължава  да спи. А съм го преместила в кошарата, а е усетил и се мята, завивам по 100 пъти и накрая пак го взимам. Та сега последно си е при нас и не пробвам да го местя. Уффф
Ще търся кошара да е залепена до мен.Край.

# 427
Ние като сме с кошара залепена за спалнята.. Все едно.. Пак се мята като риба на сухо и иска да го взема на спалнята, че да е гушнат 🤷‍♀️

# 428
Моето момиче не е спала на спалнята с изключение на първите нощи, когато много ме болеше още от секциото.
Нервно ми е да спя по този начин. Все едно ще я затисна.
Спи си без проблем в леглото. Смуче пръст и заспива.
Днес бяхме на преглед - 66 см., 6700 гр. Добре са нещата поне няма да се налага да захранвам по-рано, както си мислех. Ще стартираме началото на май, когато ще е на пет и половина приблизително.

# 429
Ние си спим заедно почти от началото- от 8ми ден, когато се прибрахме от болницата. Така не се мята, както каза Деси "като риба на сухо". Първите няколко седмици ми беше много криво, спях като препарирана в една поза и сутрин всичко ме болеше, особено ръцете. Е свикнах, наместихме се някак. Пак спя като препарирана де, но вече не ме боли. Кофтито е, че се "въртим" на събуждане, съответно откарвам поне 2ч без да мърдам само на едната страна.  Даже някой път и не се завъртаме, цицата в устата и до следващото събуждане продължаваме. Спя спокойно, до колкото е възможно, наспивам се, въпреки че отварям око на всяко помръдване от Деян или ако е между двамата ни с мм и неговите движения следя.

# 430
  • Sofia
Аз, с последните три бебета, кошарата изобщо не съм я сглобявала. Спи отделно от мен само в болницата , след раждането. Толкова ми е удобно и уютно да ги кърмя и да спим, че не мога да си представя друг вариант Simple Smile
Иначе бяхме на ваксина и консултация вчера. На четири месеца и десет дни е 7100 гр, сантиметрите не ги запомних, но е даже над нормата, така че сигурно ще го захранвам късно Simple Smile

# 431
  • София
Леле, моята мома май е най-дребничка в групата.
На 4 месеца - 5,100 кг. и 60 см. Relaxed
Още сме на памперси 2ка. Grinning

Аз да се 'похваля' с първи цикъл... А си беше толкова хубаво без него. Unamused
Засега не забелязвам да има промяна в апетита й, дано си остане така. Flushed

Ще си чакам 6те месеца за захранването. Не бързам изобщо. Има цял един живот пред себе си да яде твърди храни... Grinning

# 432
  • Sofia
rave,  и на мен ми дойде. За първи път толкова рано, като се има предвид, че е изцяло на кърма. Отдавам го, че той прави по-дълги паузи - между 20 часа и 1 през нощта. Беше си истински и обилен цикъл. А аз се чудех защо и бебо е кисел и сякаш кърмата леко намаля два дни преди да ми дойде..Сега нещата са си пак както бяха Simple Smile

# 433
Момичета, отдавна не бях чела във форума, но се включвам по няколко от обсъжданите теми:

- Слънцезащитен крем взех на Wooden Spoon, 50-ти фактор

- нестинарка, и аз спрях цигарите преди 10 години, благодарение на същата книжка 'Аз не пуша вече' - препоръчвам я горещо!

- Нашето момиче е изцяло на кърма - роди се 3100 и я изписаха с триста зора, защото още в болницата свали до 2800, като дори чух коментари от медицинския персонал, че не съм достатъчно добра майка, след като съм си оставила детето гладно 😅. След подобни коментари, началото не беше лесно, защото бях притеснена дали наистина не я държа гладна, въпреки, че беше спокойна и пълнеше памперсите. След първата консултация беше 3500 и педиатърката ме окуражи, че ще наваксаме втория месец, както и стана - 4600 гр... За съжаление, изгубих мама малко след консултацията и в следващите 10тина дни Айви не качи нито грам, въпреки осемте хранения в денонощието... Разбира се, бях се ошашкала и се свързах с моя позната - консултант по кърмене. Благодарение на нейните съвети, да я храня повече от 8 пъти, видимо кърмата се увеличи и за 20 дни бебка наддаде 900 гр. Държа да отбележа, че този период беше съпроводен и от безброй коментари от страна на моите баби, лели, стринки и не знам си кой, че нямам кърма, че детето е гладно, че трябва да дохранвам... Е, издържах на натиска, защото се доверих на себе си и моето усещане! В края на третия месец Айви вече беше 5500 (23.03), а днес вече е 6100. Това е нашият опит с кърменето. Не мога да кажа, че сме имали кой знае какви трудности, но страничните коментари и вмешателство, включително от едната ми баба-педиатър-пенсионер от старата школа, просто ми се отразиха много зле.

Желая на всички спокоен и слънчев съботен ден ❤️

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 18:46 от AvaBaby

# 434
Момичета, моята девойка не обича нищо друго повече от съня. Мисля, че целия ни проблем с качването идва от там. В момента тя още спи, паузата й е 12часа нощен сън. Знам, че някои майки мечтаят за това, но не знам с такава огромна пауза как да увелича храненията на повече от 5 за денонощието.. при опит за нощно хранене получих ужасно сърдит вик, ако можеше да говори сигурно щеше да ми се скара истински 😅.
Ава много съжалявам за загубата ти! Поздравления за волята и силата, които си намерила Gift Heart

Общи условия

Активация на акаунт