Отзиви за детски градини-Варна Тема 2

• 21 990
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Да, трябва. Все пак се водите в трудови отношения.

# 61
Здравейте приети сме в Ясла моряче 2 от октомври започва , въпроса ми е колко продължи ходенето за по 1 час в яслата , знам че е индивидуално , но ориентировъчно и също така , преди постъпване имаме час при психолога в яслата , какви въпроси задава горе долу . Благодаря

# 62
Здравейте приети сме в Ясла моряче 2 от октомври започва , въпроса ми е колко продължи ходенето за по 1 час в яслата , знам че е индивидуално , но ориентировъчно и също така , преди постъпване имаме час при психолога в яслата , какви въпроси задава горе долу . Благодаря
Здравейте
Ако всичко е наред и детето приема всичко гладко,адаптацията обикновено продължава две седмици,като постепенно се увеличава времето за престой. Първите 3-4дни е час-до 2. После остава до обяд,по време на обяд и тн.
Това е в желания от всички идеален вариант.
Разбира се,ако по-трудно приема ситуацията може да се удължи периода.
При психоложката са общи въпроси. Мисля,че и тогава се попълва лист със данни на семейството ,включително кой ще го взема освен родителите,също има ли някакви заболявания или особености детето ..
Запознаване и със  самото дете.

# 63
  • Варна
При моето момиче три дни по час и половина, два дни до обяд и после по цял ден, но тя нямаше никакви проблеми.

# 64
Посещението при психолог за яслената група за детето или родителите е?
И защо ?

# 65
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Адаптацията зависи много от родителите и след това от персонала. Моята щерка още от първия ден си остана до обед, но на всеки час звънях за информация. Така ме посъветваха от ДЯ. Спазих указанията им. Предварително не съм обработвала детето.

# 66
И защо ?

😀Официално народа да види ,че нещо уж правят, Да Не са само заплатаджии...  Потресена съм от психолозите в ясли,градини и училища

# 67
И защо ?

😀Официално народа да види ,че нещо уж правят, Да Не са само заплатаджии...  Потресена съм от психолозите в ясли,градини и училища
Не можах да разбера детето ли препитват или родителя 😅🫣
И не че има от какво да се притеснявам, но е "смешно" в един град да са различни условията.
В яслата в която са децата ми родителите не сме минавали психолог 😁, а   а някои са не само за психолог 🤔🫣.
Децата ми не говореха когато тръгнаха ясла и не знам какво щяха да ги препитават....?
Ако ги е посещавал психолог в яслената група не ми е казано...  и мисля, че родителя трябва да е с детето при преглед ...

# 68
Когато голямото дете беше за ясла,нямаше среща  с психолог/каквато и да е др функция в яслата/градина. Никой тогава не минаваше никъде.
 За второто,преди около 3-4 г , от яслата при записването имаше среща с психолог. Имат един въпросник- как си родила,захранване и още един куп несвързани и без логическа въпроси,измислени от някой, който хабер няма ...  не знам дали си пазя някъде снимката. Гърне ползва ли, памперс...През това време детето уж се наблюдава как реагира,как се сържи, дали се обръща по име.
За това и казвам,че някой някъде в "горните административни етажи"е мислил,че е хубаво да има такава среща,ама го е недоизмислил.

# 69
  • Варна
Срещата с психолог е просто да видят детето до какъв етап от развитието е.  Вероятно и отношението в семейството, защото бяхме и тримата на тази среща. А анкетата е да разберат детето има ли алергии, може ли да държи лъжица, храни ли се само, ползва ли памперс или е на гърне. Нищо кой знае какво . Защо се палите толкова?

# 70
Това ясно....
Риторичният ми въпрос бе ...
Защо не са еднакви изискванията за всяка ясла?
Децата ми и аз не сме се срещали с психолог 🤔

# 71
  • Варна
Всяка ясла е със свои изисквания и начин на работа. Например в някои ясли, по време на епидемия тази зима не са пускали родители вътре, в нашата пускаха.

# 72
Специално за срещата с психилога, мисля че навсякъде се провежда вече такава. Миналата година лятото бях на такава, като преди това казаха че може и без детето, но е желателно и то да е там. Срещата се проведе с 3 деца и 3 родителя едновременно за около 20-30 мин. Задаваха ни въпроси, които вече са споменати по-горе - дали ползва гърне, дали се захласва като плаче, ползва ли биберон, дали хапе (много ми се заби в главата този въпрос), може ли да се храни само, може ли да пие вода от чашка. Понеже моето беше по-голямо с година от другите присъстващи нямаха кой знае какви препоръки, понеже вече беше без пелени, пиеше вода от чаша, хранеше се, говореше и тн. За другите им обясниха над какво да наблегнат и дадоха съвети как.

Общи условия

Активация на акаунт