Кистаа на влагалище

• 592
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, по време на бременност постоянно имах гъбична инфекция и това съвпадна с появата на киста точно на входа на влагалището голяма колкото грахово зърно. Не знам дали се получи запушване от самата гъбична инфекция или нещо друго. Не е възпалена бартолинова жлеза и не ми създава дискомфорт. Проследяващият гинеколог по време на бременноста ми каза, че било запушена жлеза и нищо не предприе, след това втори гинеколог ( от който останах изключително недоволна от контролен преглед ) ми каза, че веднага трябвало да се премахне ( срещу някаква скромна сума от рода на 40-50 лева ) без да обясни защо и какво е, а трети гинеколог ми каза, че ако не ми създава проблеми по време на полов контакт или стоеж в седнало положение може да не предприемам нищо предвид обстановката през 2021 година. Та въпроса ми е има ли някой сблъсквал се с нещо подобно и също бих приела препоръка за лекар, който би ми обяснил малко по-добре как точно е най-правилно да се процедира. След появяата на кистата страдам постоянно от гъбична инфекция.

# 1
Нямам опит с такива кисти, но за гъбичките трябва да се пресече повторно заразяване от партньора, както и да се лекувате заедно. При повишена кръвна захар се засилват гъбичките, да се провери захарта.

# 2
Бих препоръчала и консултация с д-р Бойко Димитров- голям опит в при такива състояния.

# 3
Здравейте,
Преди година време получих силна гъбична инфекция след прием на два антибиотика- парене, зверски сърбеж, болка и напипах едно топче кръгло и твърдо точно на входа на влагалището.Ходих на лекар, предположиха явно че е киста.Нямах проблем , но сега забелязах че се променило- като че по - голямо .Моля някой преживял подобно нещо да сподели !

# 4
Здравейте,
Бихте ли споделили към настоящия момент в какво състояние сте и по какъв начин третирахте кистите.
По време на бременност, около 8 месец забелязах образувание между пикочния канал и входа на влагалището, с размер около 1,5 см., което наблюдаващия ме лекар определи като киста. Бях насочена за преглед при уролог, който отрече образуването да е киста, а определи същото като някаква травма.
Скоро ми предстои раждане, израждащият доктор каза, че "кистата" няма да е пречка за нормално такова, а ако в хода на родилния процес пречи, ще аспирира съдържимото на образуванието.
Моля ви да споделите при вас реално киста ли се оказа и премахнахте ли я, тъй като в интернет не намирам никаква информация за образувание/киста точно на това място.

Общи условия

Активация на акаунт