Бързи онлайн консултации с акушер-гинеколог: Попитайте д-р Рафет Хафузов

• 5 597
  • 91
  •   1
Отговори
  • www.bg-mamma.com
Д-р Рафет Хафузов е акушер-гинеколог и специалист по репродуктивна медицина в София.

Извършва прегледи, консултации, проследяване на бременност, скрининг за карцином на маточната шийка, диагностика и лечение на акушеро-гинекологични заболявания. Член на Български лекарски съюз, както и на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология – (ESHRE). От 2022 г. до 2024 г. д-р Хафузов е асистент в Медицински университет - Пловдив. В края на 2024 г. се присъединява към екипа на Центъра за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник ДКЦ Токуда, под ръководството на д-р Шефкетова, завеждащ IVF отдела.

Д-р Хафузов е завършил Медицински университет - Пловдив. Провежда специализацията си в периода от 2020 г. до 2024 г. в „Клиника по акушерство и гинекология“ в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и има придобита специалност „Акушерство и гинекология“.

Квалификации:

Обучение към Open Medical Institute (OMI), Залцбург;
2024 г. - XXVI Национална гинекологична конференция с международно участие;
2023 г. - ХХIV Национален конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве с международно участие;
XV Национален конгрес по акушерство и гинекология;
VIII Национална конференция на БАМИГХ;
2022 г. - XXIV Национална конференция на БАОГ;
2021 г. - XV обучителен курс по ултразвук в акушерството и гинекологията;
2025 г. – XXVI Конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве.

Задавайте към д-р Рафет Хафузов вашите въпроси относно:

• Гинекологични проблеми;
• Репродуктивни въпроси;
•  Хистероскопия;
•  Въпроси относно протичане на бременността;
•  Лечение на вагинални инфекции.

Д-р Рафет Хафузов ще отговаря всяка седмица на въпросите ви, публикувани в тази тема.

Темата е част от социалната инициатива на BG-Mamma "Специалистите говорят".
Ако се нуждаете от #консултация в друга сфера, вижте всички #специалисти, които са се включили в кампанията ТУК.

#СпециалиститеГоворят #гинеколог #акушергинеколог #здраве #женскоздраве

Правила на консултативните теми във форума

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 11:33 от BG-Mamma™

# 1
Здравейте,доктор Хафузов.След прекарана вагинална инфекция имам болка при полов акт.Усещам я дълбоко.Диагнозата ,която ми поставиха е подостър и хроничен вагинит.Моля за съвет.

# 2
Здравейте,доктор Хавузов.След лапороскопия на киста на яйчникът ми,два месеца след операцията усещам постоянно пулсиране в коремната облъст над матката и коремът мие малко подут има ли причина да се притеснявам.

# 3
Здравейте, д-р Хафузов. След второто раждане периодично усещам сърбеш в началото на влагалището. До сега цитонамазката винаги е била супер, последният път (есента) дори беше първа група. По същото време чистих и Candida glabrata, която на следваща микробиология я намаше, но пък резултатите показаха редуцирана млечнокисела флора. Направих курс с глобули. Последният месец отново усещам кратък сърбеж на същото място. Обикновено се засилва около/по време на менструация.
На преглед нищо не се открива, друга симптоматика няма.
След второто раждане в продължение на близо 6 месеца усещах болка по време на полов акт и беше горе долу на същото място. От изследванията нищо не излезе, на преглед ми казаха, че всичко е наред. След курс с гел с млечна киселина (избягвам имена на продукти, за да не се сметне за реклама) нещата сякаш се успокоиха и болката изчезна.
Каква може да е причината според Вас? Какво мога да предприема като следваща стъпка?

Добавям: От раждането минаха две години, кърмих първата година и два месеца. Цикълът се завърна около деветия месец след раждане. Раждането беше секцио и всичко премина нормално.
Не съм приемала антибиотици или някакви по-силни лекарства.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 15:17 от Tooo

# 4
Здравейте,доктор Хафузов.След прекарана вагинална инфекция имам болка при полов акт.Усещам я дълбоко.Диагнозата ,която ми поставиха е подостър и хроничен вагинит.Моля за съвет.

Здравейте! Има вероятност самата инфкеция да не е излекувана напълно. Би било редно да посетите специалист, за да може да се вземат допълнителни изследвания с цел по-комплексно лечение.

# 5
Здравейте,доктор Хавузов.След лапороскопия на киста на яйчникът ми,два месеца след операцията усещам постоянно пулсиране в коремната облъст над матката и коремът мие малко подут има ли причина да се притеснявам.

Здравейте! Понякога след прекарани коремни операции е възможно да имате подобен тип оплаквания. Отшумяването на всичко може и да отнеме време. Ако няма промяна, трябва да посетите специалист, за да може да се направи ехография и ако е нужно допълнителни образни изследвания.

# 6
Здравейте, д-р Хафузов. След второто раждане периодично усещам сърбеш в началото на влагалището. До сега цитонамазката винаги е била супер, последният път (есента) дори беше първа група. По същото време чистих и Candida glabrata, която на следваща микробиология я намаше, но пък резултатите показаха редуцирана млечнокисела флора. Направих курс с глобули. Последният месец отново усещам кратък сърбеж на същото място. Обикновено се засилва около/по време на менструация.
На преглед нищо не се открива, друга симптоматика няма.
След второто раждане в продължение на близо 6 месеца усещах болка по време на полов акт и беше горе долу на същото място. От изследванията нищо не излезе, на преглед ми казаха, че всичко е наред. След курс с гел с млечна киселина (избягвам имена на продукти, за да не се сметне за реклама) нещата сякаш се успокоиха и болката изчезна.
Каква може да е причината според Вас? Какво мога да предприема като следваща стъпка?

Добавям: От раждането минаха две години, кърмих първата година и два месеца. Цикълът се завърна около деветия месец след раждане. Раждането беше секцио и всичко премина нормално.
Не съм приемала антибиотици или някакви по-силни лекарства.

Здравейте! Около менструация е възможно да чувстване сърбеж около влагалището. Дължи се на хормоналните промени, които се случват през този период. По време на бременност настъпват промени във влагалището, които се изразяват и с промяна на микрофлората му. Лечението, което сте направила, подпомогнало за нормализирането на микрофлората. Има изследване, което може да се направи, за да се определени наличието или отсъствието на определени микроорганизми от влагалището.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 11:02 от Рaдост

# 7
Здравейте откриха ми Уреаплазма преди 6 месеца, баха ми изписали да пия Клацид и Сумамед. Към средата на февруари ги пих и началото на март започнах да имам обриви, които се появяват за около 5 минути и изчезват. Въпросът ми е дали е възможно да имам някаква реакция от тези лекарства толкова дълго време?

# 8
Здравейте, д-р Хафузов направиха ми ехограф за потвърждение на бременност.Бих искала да попитам дали на снимката е един плоден сак или два ?

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 16:33 от Павлина 19

# 9
Здравейте д-р Хафузов, може ли да ми кажете какво означава резултата от цитонамазката ми. Доктора при който я правих е в чужбина. А ми е притеснено

# 10
Здравейте откриха ми Уреаплазма преди 6 месеца, баха ми изписали да пия Клацид и Сумамед. Към средата на февруари ги пих и началото на март започнах да имам обриви, които се появяват за около 5 минути и изчезват. Въпросът ми е дали е възможно да имам някаква реакция от тези лекарства толкова дълго време?

Здравейте! Малко късно ми се струва като реакция. Може да направите едно тестуване за антибиотици.

# 11
Здравейте, д-р Хафузов направиха ми ехограф за потвърждение на бременност.Бих искала да попитам дали на снимката е един плоден сак или два ?

Здравейте. Снимката не е много ясна и не мога да кажа с точност.

# 12
Здравейте д-р Хафузов, може ли да ми кажете какво означава резултата от цитонамазката ми. Доктора при който я правих е в чужбина. А ми е притеснено

Здравейте. Няма нещо притеснително от резултата Ви.

# 13
  • Варна
Здравейте, д-р. Хафузов!

Моят въпрос не е свързан с конкретен проблем, по-скоро с мое притеснение.
Откакто имам цикъл, винаги е бил точен като часовник, не съм имала болки нито проблеми с кожата. Винаги заковаваше на 28 дни.
След като родих, обаче, се появиха такива.
Родих преди 6г., проблемите започнаха първо с леко скъсяване на цикъла- между 1 и 3 дни, после започнаха болки, накрая се появи и АКНЕ преди цикъл. Нямам кисти, нямам проблеми с хормоните, цитомамазките ми са чисти, единствено имам малък миомен възел(простете, ако не е правилен термиана).
Притеснявам се, защото и до сега не мога да свикна с това скъсяване и другите неща. На 37 години съм, ако има значение. Половият ни живот с мъжа ми също е ограничен по независещи от нас причини, ако и това има значение.
Та въпросът ми е, на какво може да се дължи тази промяна?
Благодаря предварително!

# 14
Здравейте Д-р Хафузов.Имам зачервяване около клитора и там секретираи се събира секрет  .Отшумява за ден два и пак се чувства болка и парене на това място.Изследвана съм за високорисковите HPV.отрицателни са .Наскоро пусках и вагинален секрет за изследване нищо не се изолира.Не мисля че е алергична реакция от препарат защото не съм сменяла нищо.Въпреки това ми изписаха Colpofix само за външно приложение.Моля за мнението Ви Благодаря предварително.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 13:35 от 56424567

Общи условия

Активация на акаунт