Бързи онлайн консултации с акушер-гинеколог: Попитайте д-р Рафет Хафузов

• 16 083
  • 234
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, последната ми менструация е започнала на 24.08, правих 2 теста за бременност ( Престо) на 13.09, и на двата има линия, просто е по-бледа. Днес, 15.09, направих кръвен тест total beta ЧХГ, при референтни с-ти (до 2600) , моят резултат е <0.100 mIU/ml , също направих отново уринен тест и има отново бледа линия, много съм объркана , може ли съвет🙏🏻

# 226
Здравейте д_р Хавузоф.
ОТ 2 месеца нямам цикъл по мои наблюдения или 3 но малко вероятно никакви други симптоми. Направих тест и излезна положителен. По сетих гинеколог установи се че съм бременна в 4 месец което ме учуди много защото от 2 месеца нямам цикъл. Доктора каза че сме пропуснали първа група изследвания, синдром на даун и ми препоръча да направя частно синдром на дау за 700лв. Каза че е препоръчително не желано и сме много объркани. Какъв е вашия съвет проблем ли е че са пропуснати първата група. Ако има проблем на по нататучните изследвания не може ли да се установи това от първите изследвания. Благодаря!

# 227
Здравейте мисля да започна да пия противозачатачни хапчета.До скоро бях със спирала.На 47г. съм и пуша.Въпрасът ми е тъй като навсякъде пише,че се почива 7 дни,а на мен ми върви 5 колко дни да не пия хапчетата

Здравейте!
Правилният подход при Вас би бил да Ви се постави нова спирала, а не прием на орални контрацептиви.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 10:02 от Рaдост

# 228
Здравейте! Мъжът ми се вживя малко повече в любовната игра и сега съм с раничка от зъбче в интимната област. С какво мога да третирам за по-бързо заздравяване лигавицата в тази област. Усещам дискомфорт от време на време като сърбеж, щипане и леко прокървяване. Благодаря!

Здравейте!
Редно е да посетите специалист, за да може да се направи обстоен преглед.

# 229
Здравейте, кой пренатален тест се препоръчва за надежден и не излишен. И съответно кой пакет.
На 29 г съм, мъжа ми на 33г.
Вече съм в 13 г. с, нали не е късно, примерно да се направи в 14? Благодаря

Здравейте!
Когато посетите съответната лаборатия, там ще Ви консултират и ще Ви насочат кой от тестовете би бил най-подходящ за Вас.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 10:02 от Рaдост

# 230
Здравейте, последната ми менструация е започнала на 24.08, правих 2 теста за бременност ( Престо) на 13.09, и на двата има линия, просто е по-бледа. Днес, 15.09, направих кръвен тест total beta ЧХГ, при референтни с-ти (до 2600) , моят резултат е <0.100 mIU/ml , също направих отново уринен тест и има отново бледа линия, много съм объркана , може ли съвет🙏🏻

Здравейте!
Проследете стойностите на бЧХГ през 2 дни.

# 231
Здравейте д_р Хавузоф.
ОТ 2 месеца нямам цикъл по мои наблюдения или 3 но малко вероятно никакви други симптоми. Направих тест и излезна положителен. По сетих гинеколог установи се че съм бременна в 4 месец което ме учуди много защото от 2 месеца нямам цикъл. Доктора каза че сме пропуснали първа група изследвания, синдром на даун и ми препоръча да направя частно синдром на дау за 700лв. Каза че е препоръчително не желано и сме много объркани. Какъв е вашия съвет проблем ли е че са пропуснати първата група. Ако има проблем на по нататучните изследвания не може ли да се установи това от първите изследвания. Благодаря!

Здравейте!
В зависимост от седмицата може да се направят кръвни изледвания или фетална морфология. Редно е да се направят.

# 232
Здравейте д_р Хавузоф.

Здравейте!
В зависимост от седмицата може да се направят кръвни изледвания или фетална морфология. Редно е да се направят.
Кръвни Имам насочени а този частен тест за синдром на дау.?

# 233
Здравейте! Предстои ми да направя втори медикаментозен аборт, непосредствено след първи (успешен). Този път съм при различен специалист. Новият гинеколог ми предписа Линдинет 30, за да се нормализира менструалния цикъл след аборта, като трябва да ги пия поне три месеца, но аз изпитвам притеснения относно приема на противозачатъчни. Този прием задължителен ли е и мога ли да обсъдя със специалиста да не се приемат?

# 234
Здравейте ,бременна съм в 6 г.с ,трети ден съм с температура ,започанах с 37..38 ,като от вчера държа 39 рядко пада до 38 . Оказа се гнойна ангина,от снощи съм на аугментин 1на 12ч  приемам парацетамол на 5-6ч . Притесненията ми са свързани с това до каква степен инфекцията е опасна за плода и какви поражения може да даде (като изключим загуба)

Общи условия

Активация на акаунт