МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 785
  • 771
  •   1
Отговори
# 210
като гледам предимно са добавки витамини и билки.Макмимор и флажил са за бактерии ,чиста ли е микробиологията?
Да милробиологията е чиста. Може би ги е дал профилактично.

# 211
Дами, освен спермограма във всичките й вариации, какво друго изследвате на мъжете си? Дали хормоните (или нещо друго) им имат значение/роля за забременяването и износването?

# 212
За момента сме правили следните изследвания:
-  СГ по Крюгер
- 24 часова преживяемост
- SDI
- Обременяване с глюкоза - при нас показа ИР
- Микробиология на СГ - няма проблем
- Хормони - LH, FSH, пролактин, тестостерон и тн.

Но ние ги правихме заради това, че няма бременност. И все още няма Sad

# 213
Здравейте,
Нова съм в темата и като цяло.
Бихте ли ми помогнали в разчитането на следния резултат от спермограма:

След извънматочна спонтанна бременност преди 2 години, не сме правили опити.
Предвид спермограмат смятате ли, че може да опитаме?

# 214
Направете разширена.спермограма и консултация с андролог. Като цяло няма невъзможни неща, но според мен с тази спермограма шанса за естествено забременяване не е много голям. Трябва да разберете причината за този резултат и има ли вариант за подобрение.Успех.
Здравейте,
Нова съм в темата и като цяло.
Бихте ли ми помогнали в разчитането на следния резултат от спермограма:

След извънматочна спонтанна бременност преди 2 години, не сме правили опити.
Предвид спермограмат смятате ли, че може да опитаме?

# 215
Здравейте, след 10 месеца неуспешни опити, направихме 2 СГ в 2 клиники. Заключението е еднакво.
Олигоастенотератозооспермия.
1 % морфология
8% бавноподвижни, нямаме бързи
6,5 концентрация
Посетихме двама уролози. Кацаров изключи варикоцеле. Хормони и кръвна захар в норма, микробиологията отрицателна. Назначиха ни още хормони и още изследвания за бактерии.
Чакаме резултати за ДНК фрагментация. Кацаров изписа Полукс Форте. Другият уролог, чака резултатите, преди да изпише добавки. Моля за мнения има ли дами тук, с подобрения в СГ след прием на добавки, след като не се открива причина за състоянието? Репродуктивният специалист е скептичен и ни посъветва да подадем документи за фонда, и през тази 1 година да опитваме да подобрим СГ. Ние сме на 27 и на 30 г. Не пием, не пушим. Моля да споделите вашия опит, ще ми бъде много полезен!

# 216
Ние сме с абсолютно същата морфология и абсолютно същия процент слабо подвижни. В момента сме в процедура за икси. Най-вероятно ако го е гледал на ехограф Кацаров е видял и хипопластични тестиси. Един съвет, ако е така не губете време, а наистина запишете час в някоя клиника.
Здравейте, след 10 месеца неуспешни опити, направихме 2 СГ в 2 клиники. Заключението е еднакво.
Олигоастенотератозооспермия.
1 % морфология
8% бавноподвижни, нямаме бързи
6,5 концентрация
Посетихме двама уролози. Кацаров изключи варикоцеле. Хормони и кръвна захар в норма, микробиологията отрицателна. Назначиха ни още хормони и още изследвания за бактерии.
Чакаме резултати за ДНК фрагментация. Кацаров изписа Полукс Форте. Другият уролог, чака резултатите, преди да изпише добавки. Моля за мнения има ли дами тук, с подобрения в СГ след прием на добавки, след като не се открива причина за състоянието? Репродуктивният специалист е скептичен и ни посъветва да подадем документи за фонда, и през тази 1 година да опитваме да подобрим СГ. Ние сме на 27 и на 30 г. Не пием, не пушим. Моля да споделите вашия опит, ще ми бъде много полезен!

# 217
Стела, и ММ е със същата диагноза, с доста намалена концентрация и морфология 8%. Бяхме при Кацаров, изписа и на нас Полукс форте, ММ ги пи 3 месеца, уви не бих казала че имаха положителен ефект и решихме че няма за къде да се бавим. И както Нирвана казва Кацаров му откри хипопластични тестиси. Подадохме документи към фонда миналия месец и са ни удобрили, сега си чакаме заповетда, така че действайте. Успех.

# 218
Привет на всички,
Бихте ли ми помогнали с разчитането на резултата от разширената спермограма, правена в Надежда. Това е първото изследване, което е правено от страна на моя човек. Според вас какви допълнителни изследвания да се направят в аванс преди датата за консултация?
Благодаря ви!

# 219
JKostadiniva, според мен спермограмата е доста добра като изключим морфологията, но за съжаление все.повече мъже имат проблеми с нея. Може да се пуснат някои хормони като тестостерон например. Препоръчвам да направите консултация все пак с андролог, който не е д-р Макки в Надежда, за мен лично много претупва нещата.

# 220
Благодаря! Записах час при Д-р Бъчваров в Щерев и Д-р Кацаров. Ще споделя мнението им след прегледите

# 221
  • Вдън горите тилилейски
Според мен нямате място въобще за притеснения с тази спермограма. Да морфологията е на границата, но на фона на бройката и бързината не мисля, че е проблем. ДНК фрагментациите са супер. Пишещите тук можем само да мечтаем за такава.

# 222
  • гр. София
Момичета, а всъщност естествено забременяване с морфология 3% / единствения ни, но сериозен проблем в разширената спермограма/ има ли реално? Според репр. ни доктор напълно реално е и сега правим опити 3 месеца, след което предстоят последващи действия, ама вече толкова ми е писнало от напразни надежди... Пък четох, четох и като че ли попадам на мнооооого девойки забременели с лоша морфология, но само след ИКСИ...

# 223
  • София
ако другите ви цифри са в норми е напълно възможно дори и с по-малка морфология.

# 224
Ние сме с 2% морфология и 9% бързи, и сега съм в началото на 6 г.с., та явно е възможно. Сега, колко нашето е страшен късмет, не мога да преценя наистина, но вероятността не е 0.

Общи условия

Активация на акаунт