МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 846
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета,

След направена спермограма в Надежда на ММ сперматозоидите с нормално морфология излезнаха 8%.
Отидохме при д-р Кацаров и каза, че има варикоцеле. Не е спешна операцията и даде два варианта: Или да направим ДНК фрагментация или директно операция, тъй като така или иначе по-натам във времето ще се наложи да я направи.
Имам извънматочна бременност в миналото, още не сме подновявали опитите, така че не може да се говори за проблемно забременяване все още.
Какво бихме ме посъветвали? Директно да се оперира или да проверим как е ДНК фрагментацията.
Това, което ме притеснява е, че много масово започнаха тези операции..

# 241
Здравейте, момичета,

След направена спермограма в Надежда на ММ сперматозоидите с нормално морфология излезнаха 8%.
Отидохме при д-р Кацаров и каза, че има варикоцеле. Не е спешна операцията и даде два варианта: Или да направим ДНК фрагментация или директно операция, тъй като така или иначе по-натам във времето ще се наложи да я направи.
Имам извънматочна бременност в миналото, още не сме подновявали опитите, така че не може да се говори за проблемно забременяване все още.
Какво бихме ме посъветвали? Директно да се оперира или да проверим как е ДНК фрагментацията.

Той на всеки мъж май казва операция ,аз вече друго не си мисля. Не знам колко трябва да е тази морфология като проценти. Но такива като нас с 1% морфология какво да кажем. Извънматочната бременност може да се дължи на всичко. Поискайте съвет на друго място задължително. Не веднага операция, няма гарантиран успех от тази операция според мен.

# 242
Здравейте, момичета,

Здравей anonymous37,моят съвет е да направите най-напред ДНК фрагментацията и едва след резултата от нея да обмислите дали е необходима операция.Мненията на специалистите се разминават,някои считат,че ако няма проблем в показателите не е необходима операция.Морфология от 8% бих казала,че е добре,стига да е вярна(за Надежда  момичета са се оплаквали,че дават твърде завишени параметри).Може би е разумно да пуснете разширена спермограма и другаде.Уточнете добре нещата преди да се решите на операция.

# 243
Здравейте, момичета,
Моля за съвет, имам 1 кухо яйце, 1 ранен спонтанен и 1 биохимическа бременност.
При мен се установи тромбофилия, хашимото, ИР, при мъжа ми нормална спермограма и не особено добър SDI, 28 % фрагментация, която се подобри малко, на 25 % след 3 месеца полукс форте и малко след това стана биохимическа. След 6 месеца полукс му изписаха с-мен за 3 месеца, вече минаха 2 от тях и съответно 2 без бременност.
Какво мога да добавя като билки и добавки според вас?

# 244
Здравейте момичета, записвам се и аз в темата. Мъжът ми е с хроничен простатит, който е бил `лекуван` в продължение на 15 години от различни пишман доктори с изглежда винаги неподходящия антибиотик. Резулатът е, че няма оправия. Още в зората на нашите отношения той ми сподели за този проблем и си знаехме, че няма да ни е леко с бебеправенето. От 2 години сме заедно и досега не е махал презерватива, защото го е страх да не ми навлече някоя инфекция. Почувствахме, че е време да си сверим часовника и не сме учудени от резултата на спермограмата, дори както той каза е цяло чудо, че има нещо живо. Знам, че не е добре. Добрата новина е, че няма изолирани бактерии в еякулата му при посявката, както и че на мен всичко ми е наред - видимо и хормонално също, поне засега.

Лекарят дори не го прати при уролог-андролог - вероятно тъй като първопричината е пределно ясна - простатит. Според него обаче няма риск за мен, ако спрем да се пазим, но шансовете за бебе са минимални с този резултат и заговори за икси. Въпросът ми е според вас наистина ли няма шанс за нормално забременяване с тези показатели и също така ако почнем някакви добавки дали има шанс да качим количеството ( гледам и че в морфологията не сме цъфнали и вързали, но 10% все нещо)?

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 16:54 от Juyii

# 245
Момичета,

Моля за рецептата за бърканицата, има ли някой, на който е помогнала?
Мисля да включа и бабини зъби, какво мислите?
Още нещо, което бих могла да добавя, пие С мен и вит. Д.

# 246
Здравей, Ягодка, аз взех рецептата от форума. Слагам и сусам, а ядките може орехи или бадеми.

# 247
[/img]

Здравейте, някой може ли са ми даде мнение?
Предстои ни инвитро това е втора спермограма. При първата морфологията беше 0% сега е 5%
Благодаря

# 248
Здравейте, момичета!

Прикачвам 2 СГ, правени в последните 3 седмици в една и съща клиника.
Моля за вашето мнение за промяната на подвижността:
От 0% бързи, 8% бавни, 6% хипокинетични
На 0% бързи, 0% бавни, 9% хипокинетични

И също бройката:
От 6,5 млн/мл до 22 млн/мл

Според мен е невъзможно добавки да са повлияли каквото и да било за 20 дни, при сперматогенеза 90 дни, затова се питам на коя от СГ да вярвам.

Няма варикоцеле, не пуши, не пие.

Надявам се да успеем да смъкнем още фрагментацията, с антиоксиданти. Ще опитаме с добавки 3 месеца да подобрим показателите, за да започнем ИКСИ.

Шанс за естествено забременяване нямаме, и това е ясно, но моля да дадете своите прогнози за ИКСИ успеваемост, според вашия опит. При мен засега няма проблеми. На 27 и 30 г сме.

# 249
Здравейте. Интересувам се, при лоша спермограма, трябва ли мъжът ми да пуска щитовидни хормони и инсулинова резистентност. И въобще евентуална ИР влияе ли на мъжа? Благодаря.

# 250
Ние правихме ИР и хормони. Оказа се, че има ИР, според Начев това не влиае на морфологията. Но има доста мнения, които са обратно на това. При някои мъже след започнато лечение има подобрение в СГ.

# 251
Здравейте , минавам да пусна една спермограма за мнение и малко помощ . Понеже не питахме каква е , разширена или не , а нямаме база за сравнение  , ако може освен мнение за резултатите и някой да каже каква е 😁😁    Извинявам се за лаишките въпроси , ама тепърва прохождаме в тази сфера ☺☺

# 252
Това е обикновена спермограма.
Резултата е добър като цяло щом диагнозата е normozoospermia.

Здравейте , минавам да пусна една спермограма за мнение и малко помощ . Понеже не питахме каква е , разширена или не , а нямаме база за сравнение  , ако може освен мнение за резултатите и някой да каже каква е 😁😁    Извинявам се за лаишките въпроси , ама тепърва прохождаме в тази сфера ☺☺

# 253
Не съм максималист по-принцип , но някак си очаквах че за “добре “ се приема клонящо към 100% 🙂 а  и като видях 7% морфология малко се гипсирах 😬

# 254
Не съм максималист по-принцип , но някак си очаквах че за “добре “ се приема клонящо към 100% 🙂 а  и като видях 7% морфология малко се гипсирах 😬
Добре, че няма като реакция смеещо се човече
Развесели ме. Личи си, че сега прохождате. По стриктни критерии на Крюгер нормата е над 14%,макар че напоследък и над 4% се смята за добре.
СГ в репродуктивна клиника ли е правена?

Общи условия

Активация на акаунт