МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 079
  • 771
  •   1
Отговори
# 390
Присъединявам се със същия съвет- запишете час при андролог и час за първичен преглед при репродуктивен специалист. Ако желаете предварително е хубаво да имате и ваши изследвания, не само на партньора. Това е от болница Надежда от преди 2 г., всичко това може да се направи на място няколко дни преди  преглед;
Забележете че те изискват спермогарама направена само там

# 391
И да нямате.пълния пакет не е проблем, ние отидохме само с 2-3 спермограми и мои.по-стари изследвания на LH,FSH и т.н В последствие докторката ни каза какво още да изследваме.
Присъединявам се със същия съвет- запишете час при андролог и час за първичен преглед при репродуктивен специалист. Ако желаете предварително е хубаво да имате и ваши изследвания, не само на партньора. Това е от болница Надежда от преди 2 г., всичко това може да се направи на място няколко дни преди  преглед;
Забележете че те изискват спермогарама направена само там

# 392
Благодаря ви!
Ще се обадя в Надежда, за да опитам да запиша час при някой, като същевременно ще пуснем спермограма там.
Остава ни ИР и вирусология.

# 393
Здравейте, дами!

ММ приема ортомол фертил плюс. По принцип на опаковката пише, че спомага за мъжки фертилитет, макар че гледайки съдържанието за мен по нищо не се различава от женските витамини. Моете репро каза, че било подходящо и за жени и мога да го пия заедно с мм. Та мисълта ми е някоя от вас случайно приема ли тази добавка и ако да може ли да сподели мнение?
п.п отдавна не съм писала в тази тема, но все пак да споделя, че ние октомври месец правихме разширена СГ, диагнозата беше астенезооспермия с гранична морфология. След прием на ортомол + още няколко добавки при мм  имаше значително подобрение и диагнозата се промени на тератозооспермия - демек бързината на сперматозоидите се покачи и влезна в нормални реф. стойности, само морфологията ни е под границата (10%), което като цяло казват, че е много добра стойност. Дават добри шансове за забременяване с такава СГ. Тази седмица ще правим 3-та инсеминация.

# 394
  • София
Здравейте. И аз чаках като вас много. Минаха 3 седмици и се бях почти отказала от тях, но ми се обадиха един ден преди изтичането на месеца. Ще ви се обадят с предложение за ден. Поне при мен беше така, но при нас от самото начало беше ясна причината и може би затова бързо се задвижиха нещата. Успех желая и положителен резултат Simple Smile

Много благодаря!
Още утре ще пусне микробиология.
Чакаме да ни се обадят за час в Надежда, след като попълних е въпросника, но вече трета седмица няма обаждане от тям.
Ще изчакаме още една седмица и ако няма резултат ще се обърнем към друга клиника.

# 395
Здравейте , прикачам спермограма- мъж на 40г с едно здраво дете, непушач.  
Всяко мнение ще ни е от полза.

# 396
Момичета, може ли някоя от вас да ме посъветва къде във Варна можем да направим спермограма (по Крюгер).

# 397
Майчин Дом - Варна и МЦАР - Варна - за спермограма по Крюгер

# 398
Здравейте , прикачам спермограма- мъж на 40г с едно здраво дете, непушач.  
Всяко мнение ще ни е от полза.

Концентрацията не е проблем, но слабата подвижност и лошата морфология най-вероятно се дължат на влошено здравословно състояние.
Изследвайте хормони - Тестостерон общ и свободен
Кортизолов ритъм
Щитовидни хормони - ТСХ, Т3,Т4
Инсулинова резистентност с Homa Index
Ехография на тестисите и проверка за варикоцеле
Проследявайте и артериалното налягане
Изследвайте липиден профил, холестерол LDL и триглицериди.
Ехография на коремни органи, като черен дроб и бъбреци, които често могат да засегнат репродуктивната система.

Просто напътствия 🙂

# 399
Здравейте, мъжът ми иска да се ваксинира срещу Ковид, а ни предстои инвитро следващия месец ( с мъжки фактор сме). Искам да попитам могат ли ваксините да намалят  качеството на сперматозоидите, защото и без това са зле и ако вашите мъже са се ваксинирали, това отрази ли им се по някакъв начин? Чела съм, че след преболедуване от Ковид резултатите от спермограма могат да са трагични, но ваксината не е ли пак заразяване със същия вирус?

# 400
Аз не бих се ваксинирала в момента, тъй като и ние сме с мъжки фактор. Според мен изчакайте поне да ви.мине първата процедура, да даде материал и вече след това може да си сложи ваксина. Другия вариант ви е да замразите материал преди.ваксинацията, но това си е пари, за едната ваксина не знам колко си заслужава.. Аз също четох че Короната влияе зле на спермограмата, после ще му трябват месеци да си върне нормалните стойности...
Здравейте, мъжът ми иска да се ваксинира срещу Ковид, а ни предстои инвитро следващия месец ( с мъжки фактор сме). Искам да попитам могат ли ваксините да намалят  качеството на сперматозоидите, защото и без това са зле и ако вашите мъже са се ваксинирали, това отрази ли им се по някакъв начин? Чела съм, че след преболедуване от Ковид резултатите от спермограма могат да са трагични, но ваксината не е ли пак заразяване със същия вирус?

# 401
Здравейте на всички.
Бихте ли дали едно бързо мнение.
Излязоха резултатите на ММ от СГ правена днес. Нормозооспермия. Бързо подвижни - 22%
Подвижни - 29%
Но морфологията по Крюгер е 4%. Точно на границата.
Да търсим ли мнение от андролог? Може ли да се коригира?
Но спрямо тези проценти не попада ли в тератозооспермия всъщност?
Той я прави на 5 ден въздържание. Дали това може също да е оказало влияние?

Последна редакция: сб, 19 юни 2021, 17:32 от little.madness

# 402
За да е нормоспермия, значи и броя на сперматозоидите е в норма и подвижността е над минималните граници. Морфологията не оказва влияние за диагнозата, доста трудно се повлиява обаче, може да пробвате с някакви добавки, но няма гаранция.Ако правите опити повече от година и не са получава е хубаво да направите консултация с андролог, а и вие да си направите някои хормонални изследвания както и цветна снимка, да се види да не би да има запушване на някоя тръба и това също да е проблем.
Здравейте на всички.
Бихте ли дали едно бързо мнение.
Излязоха резултатите на ММ от СГ правена днес. Нормозооспермия. Бързо подвижни - 22%
Подвижни - 29%
Но морфологията по Крюгер е 4%. Точно на границата.
Да търсим ли мнение от андролог? Може ли да се коригира?
Но спрямо тези проценти не попада ли в тератозооспермия всъщност?
Той я прави на 5 ден въздържание. Дали това може също да е оказало влияние?

# 403
От 6 месеца пробваме. Моите хормони са окей.
С такъв процент дали е възможно естествено забременяване.
Решихме контролно да пуснем една и то излезе това.
ММ е на 39 и води сравнително здравословен начин на живот, но пие алкохол всяка вечер например.

# 404
little.madness, ММ прави на повече от 5 дни въздържание - поне 6 или 7 бяха. Резултатите бяха ужасни - около 12% подвижни и лоша морфология. Една дама от форума каза, че това не е ок и че е най-добре около 3, макс 4 дни да са минали във въздържание. Те самите са пуснали 2 спермограми, при голямо въздържание резултатите били доста по-зле. Вторите им изследвания били с по-малко дни въздържание и били значително по-добри.
 Може да пробвате да пуснете още 1 спермограма скоро. Ние също ще го направим. Иначе не изглеждат толкова зле резултатите, може да пие добавки за подобряване. Има и рецепта за бърканица с мед, във форума доста дами я препоръчват.

Общи условия

Активация на акаунт