МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 063
  • 771
  •   1
Отговори
# 405
Това, което ме притесни е морфологията, защото четох, че при 4% естествено забременяване е почти невъзможно...

# 406
Има дами във форума, които са успели да забременеят естествено и с такъв процент по Крюгер. Може би е по-трудно, но все пак става. Не пречи да поръчате добавки, да пие чай от бабини зъби и да се консултирате с андролог, за да сте сигурни, че вървите по правилен път и не губите време.

# 407
little.madness, възможно е, ние сме с 2%, и съм бременна в 13 г.с. Вероятно е по-трудно, и нашето е страшен късмет. При нас стана на 4 цикъл опити, т.е. не сме чакали много. При установен вече граничен резултат, не е лошо да се изследвате, че да не се губи време, особено ако бързате.

# 408
Момичета, ние бяхме с 1% морфология. ММ започна да пие Профертил и забременях на третия месец. Преди това имаме доста месеци неуспех. Нямам идея дали е изцяло късмет или са спомогнали и витамините, но след приема не е правил друга спермограма.

# 409
Здравейте, момичета.
Спермограмите на мъжа ми са със заключение олигоастенотератозооспермия-мъртви сперматозоиди след центрофугиране. От хормоните тестостерона му е нисък, както инхибина, има и инсулинова резистентност. Имаме записан час при Кацаров, но ни насочиха да се обърнем и към ендокринолог. Бихте ли препоръчали някой занимаващ се с мъжки проблеми. По принцип ще подаваме документи за фонда, но има ли някой с подобни резултати и евентуално някаква насока в която да се ориентираме, за да се подобри целия изглед на нещата.

# 410
Здравейте! Първо успех на всички двойки с проект бебе!
След като пробвахме с ММ около година и не видяхме заветните 2 чертични, започнахме да пускаме изследвания. Първо на мен ми откриха поликистоза, а след това видяхме две много лоши спермограми. Първа консултация при Д-р Макки от Надежда, диагноза "малки тестиси" по рождение и директно насочване за кандидатстване по фонда за инвитро. Според него до 3 месеца, хоп 2 бебета ще се случат. Днес бяхме на второ мнение при Д-р Кацаров и той потвърди диагнозата на Д-р Макки за малките тестиси, но даде надежда за подобряване на резултатите. Изписа на ММ Кломифен 50мг и Полукс форте за 3 месеца, както и прословутата бърканица с мед ( твърд алкохол и бира забрани изрично, ММ е в тиха лудост) и след това нова спермограма и да видим има ли подобрение. Не ми се иска да залагам големи надежди, за да не се разочаровам, ако няма резултат, но след отчайващата прогноза на Д-р Макки, че инвитро е единствения вариант, днес Кацаров ми дойде като оазис насред пустиня. Та както до преди 3 месеца си бях супер спокойна, че всичко е наред и ще се случат нещата, за деца има време, сега така ме завъртя въртележката, че още ми е трудно да осъзная какво се случва. Силно се надявам след 3 месеца да видим едни задоволителни резултати на спермограмата и да имаме повод за усмивки. Пожелавам го на всички и ако имате някакви съвети, моля споделете ги, ще са ми от полза.

# 411
Sybeva, не знам колко лоши са ви наистина спермограмите, не искам да ви разочаровам, но и ММ е с малки тестиси и Кацаров му изписа добавки. Пи ги, уви резултат 0, да не кажа и че бяха по-зле нещата от преди тия 3месеца, че тогава Кацаров му беше казал “Малко да вдигнем морфологията и може да пробвате инсеминация ”(беше му 10% по стандартите на Майчин дом,а.сега е 4% по тези на Надежда) Съвета ми е ако наистина са лоши, не губете време а подавайте документи за фонда, пък ако има подобрение ще е в ползва за инвитрото. Каква му е диагнозата?

# 412
И аз не искам да те разочаровам, но jinchen е много права. С риск да съм груба - тестисите няма да станат по-големи. Мъжа ми е със същата диагноза и изхода е ИКСИ.  И ние ходихме при Кацаров, добавките не подобриха нищо, а само задържаха съответните проценти, за да направим икси процедура.

# 413
Sybeva, не знам колко лоши са ви наистина спермограмите, не искам да ви разочаровам, но и ММ е с малки тестиси и Кацаров му изписа добавки. Пи ги, уви резултат 0, да не кажа и че бяха по-зле нещата от преди тия 3месеца, че тогава Кацаров му беше казал “Малко да вдигнем морфологията и може да пробвате инсеминация ”(беше му 10% по стандартите на Майчин дом,а.сега е 4% по тези на Надежда) Съвета ми е ако наистина са лоши, не губете време а подавайте документи за фонда, пък ако има подобрение ще е в ползва за инвитрото. Каква му е диагнозата?
Първата е от 21.05, диагнозата се вижда на втората снимка накрая. Иначе началото на юли трябва да пуснем още една в клиника за репродуктивна медицина и да кандидатстваме по фонда, защото спермограмите трябвало да са от две различни клиники. Докато чакаме одобрение ММ ще пие предписаното от Кацаров и ще се надяваме на положителен резултат. На втората от 04.06, която е на последните 2 снимки, резултатите са по-лоши.На втората спермограма диагнозата е остра олигоастенотератозооспермия.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 21:41 от Sybeva

# 414
Sybeva,не чакайте. Пуснете спермограма и в друга клиника, едната трябва да е с морфология по Крюгер и да имат минимум 1 месец разлика в тестването. Виждала съм и при моя толкова.лоши резултати като на втората спермограма, че едва успяха да му направят ДНК фрагментация в Надежда с тях... Всичко е много индивидуално и в един момент може да е ок, в следващия резултата заради стрес или нещо друго да е лош. Ако мъжа ти пуши, да ги спира и му вземи антиоксиданти да пие. И за бира да забрави, тя вреди много.ММ пиеше преди всеки ден по 1-2, ама вече не,много рядко си позволява и то с повод.

# 415
Sybeva,не чакайте. Пуснете спермограма и в друга клиника, едната трябва да е с морфология по Крюгер и да имат минимум 1 месец разлика в тестването. Виждала съм и при моя толкова.лоши резултати като на втората спермограма, че едва успяха да му направят ДНК фрагментация в Надежда с тях... Всичко е много индивидуално и в един момент може да е ок, в следващия резултата заради стрес или нещо друго да е лош. Ако мъжа ти пуши, да ги спира и му вземи антиоксиданти да пие. И за бира да забрави, тя вреди много.ММ пиеше преди всеки ден по 1-2, ама вече не,много рядко си позволява и то с повод.
Еми той ММ беше ужасно стресиран на втората спермогарама, ама звънях в Надежда същия ден да ги питам дали това ще окаже влияние и казаха, че нямало връзка. Иначе за втората спермогарама искахме да е разширена с SDI, обаче отказаха, заради лошите резултати. Иначе сега пак казаха, че обикновена трябвало за фонда, ама ще питам и за морфология по Крюгер. Цигарите ги спря преди 2 години, пие няколко пъти в седмицата, вчера и с Кацаров това говорихме. Аз съм тази с проблема с цигарите, бях ги спряла, пак ги почнах и сега се каня да ги спирам ( голяма напаст са).

# 416
Щом е бил стресиран, 100% е повлияло и на резултата. Нека при следващата спермограма да е максимално спокоен.
Ето това са условията за кандидатстване при мъжки фактор:

# 417
Щом е бил стресиран, 100% е повлияло и на резултата. Нека при следващата спермограма да е максимално спокоен.
Ето това са условията за кандидатстване при мъжки фактор:

И аз знам, че стресът се отразява. Даже когато замразявахме материал за последната пункция ни казаха, че замразения няколко дни преди пункцията по принцип е с по-добри характеристики, отколкото свежия в деня на пункцията. Информацията е от ембриолога.

# 418
Здравейте , имаме ли повод за притеснение.Всичко е в норма освен морфологията ,която е почти на границата 13,5%,като извода все пак е тератозооспермия.

# 419
Здравейте, на моят мъж са му казали, за операция на веничка, захранваща с кръв и прекалено много стопляща клетките от спермата.  Била елементарна и т.н. Дали има някоя дама, чиито мъж да е преминал през операцията? Знам подробностите и целта на операцията. Притеснява ме, това което му казаха, че няма 100 % гаранция че ще се подобри положението... и да си имаме дете....

Общи условия

Активация на акаунт