МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 58 908
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
Ние сме с мъжки фактор. Спермограма сме пускали в Димитров, Майчин дом и ин витро клиника София. В Майчин дом и клиника София са еднакви, дори при Владимиров са една идея по-зле нещата. Някой беше пуснал слух, че нарочно завишават резултати, но не е така.
Аз също съм правила там изследвания и не намирам разлика. Във клиника София са доста добри специалисти и не случайно Кацаров работи с тях, а не с Надежда и Щерев. Имай им доверие 🙂
Иначе специално за спермограми и изследвания по Крюгер, Кацаров ни е казвал, че днес може да са едни, а утре други. 🙂
Благодаря ти за споделеното мнение. Аз не го твърдя, казвам че съм чела такива мнения и съмнения на други потребители, нямам база на сравнение. Знам, че някои от показателите са променливи, за SDI предполагам, че също е така. И не, Кацаров не е дал такива обяснения.

# 61
  • София
Кацаров работи и препоръчва тези, които му изпращат пациенти.
Преди работеше и с надежда и с щерев и с всички и никой не препоръчваше.
сега някои си имат собствени уролози и съответно той не изпраща там.

и той от числата в спермограмите преди изобщо не отбираше, надявам се да се е понаучил.

# 62
Както и препоръчва определена аптека за една добавка, която той препоръчва предимно..

Има лекари, които си работят с определени лаборатории и тн, не знам дали не са нещо като договорни отношения и не взимат %.

За 24 часовата преживяемост нищо не ни каза предният път. За лошият SDI само каза, че няма смисъл от процедури, ако не се повиши. Ние започнахме от морфология 1%,  после стана 3%,  после 13% и сега 6%.

Последна редакция: пт, 12 мар 2021, 13:13 от Пълнолуние

# 63
И още нещо да ви попитам, момичета - Антифосфолипидни АНТИТЕЛА според вас добре ли е да се изследват преди инвитро и забременяване (нямам аборти досега, нито забременяване...)? Или тромбофилията е достатъчна? И ако да - къде да ги изследвам? Поздрави!

Ние не бяхме изследвали, въпреки че като ходих да си правя разширения пакет за тромбофилии в Националната генетична лаборатория (където не го правят, обаче аз не знаех), генетичката там ме посъветва да си направя няколко други теста, сред които и за антифосфолипидните. Просто се замотах. Но като отидохме на първичен преглед за инвитрото, освен кариотип, лекарят поиска да пуснем и този тест. Така че може би си струва да се направи.

А за придобита тромбофилия поискаха ли да правиш? И ако да - какво по-точно се изследва? И къде... Simple Smile

# 64

Страх, не страх - ще питам. Какво мислите? Има ли възможност за естествено забременяване?

# 65
  • София
малка вероятност.
но обърнете внимание, защото пх е повечко,има агрегати, аглутинат и т.н.
може да е нещо лесно поправимо.

# 66

Страх, не страх - ще питам. Какво мислите? Има ли възможност за естествено забременяване?
Моето мнение е, че нещата не са зле. Направете си разбира се консултация с андролог.

# 67
А за придобита тромбофилия поискаха ли да правиш? И ако да - какво по-точно се изследва? И къде... Simple Smile

Ами то нали придобитата тромбофилия е сборно наименование на група имунологични състояния и е доста трудно да се изследва, защото са няколко, а и защото могат да се менят с времето, та едно от изследванията са именно антифосфолипидните антитела.

https://reproinova.com/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%8 … 0%B5%D0%BB%D0%B0/

Понеже се замотах и не си ги направих в България, като ми ги поискаха в клиниката (инвитрото ми е в Турция), там ги пуснах. Излезе, че всичко е наред. А генетичката от Майчин дом ми каза къде най-добре да си направя изследването, ама аз забравих. Мисля, че беше нещо като Център по имунология, определено не беше някоя от лабораториите. Тя ми написа и да си пусна изследване за NK клетки, но него не ми го поискаха и аз не ходих, струва ми се безсмислено на този етап.

# 68
Здравейте, включвам се с въпрос, който завегнах в друга тема, но нещо не успях да разбера.

Аз съм с 1 мисед в 9гс преди година и половина.

Ще изследваме ММ сега в клиника София - удобна ние като локация, но не знам какво да избера:  Разширена Спермограма или ДНК фрагментации? Т.е. ако искам ДНК фрагментации в това изследване вкючва ли се информацията от разширената спермограма (припокрива ли се) или трябва да направим (и платим) двете изследвания?

Видях, че някои от вас са се изследвали в клиника София, доволни ли сте ?

# 69
Двете изследвания са различни и не се припокриват. Аз не съм влизала в клиниката, но половинката сподели, че е попаднал на неадекватни служители. И двамата сме на мнение колко несериозно  изглеждат резултатите, които дават, като бланки. В Адела са много по-лесно четими и разбираеми, от отношението на персонала там е и по-доволен. В Адела резултати може да се получат онлайн, в другата само на място.

Ето как ни изглежда СГ + SDI в Адела:
Скрит текст:

В инвитро клиника София:
Скрит текст:
Това са впечатленията ми и на ММ, не ми е целта да оплювам или да хваля някой. Аз и в двете клиники не съм стъпала и нямам наблюдение относно обслужването.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 00:56 от Пълнолуние

# 70
Така изглеждат бланките, защото в Адела сперматозоидите са броени от компютър, а в клиника София от човек. Всеки си преценя какво иска и кое е по-добре. Чак пък за неадекватни служители и несериозни бланки е смешно да се говори за утвърдена от години клиника.

# 71
Идеята ми не е да влизам в спор, а споделяне на лично мнение. Нормално е да сме на различни мнения, но да, банките им за мен не са сериозни в сравнение с други клини. Защо тук по Крюгер морфологията е 15% минимум, а не 4%, както е по принцип. И това да има драскано с химикал по бланката.. Преживяемост 80, но какво % или нещо друго, както и други ей такива малки неща..

Пак казвам идеята ми не е да оплювам клиниката, просто споделям моето мнение и това на половинката ми. Всеки решава къде да си прави изследванията и къде ще му е най-удобно. Пожелавам успех и късмет.

Последна редакция: сб, 13 мар 2021, 09:36 от Пълнолуние

# 72

Ами то нали придобитата тромбофилия е сборно наименование на група имунологични състояния и е доста трудно да се изследва, защото са няколко, а и защото могат да се менят с времето, та едно от изследванията са именно антифосфолипидните антитела.

https://reproinova.com/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%8 … 0%B5%D0%BB%D0%B0/

Понеже се замотах и не си ги направих в България, като ми ги поискаха в клиниката (инвитрото ми е в Турция), там ги пуснах. Излезе, че всичко е наред. А генетичката от Майчин дом ми каза къде най-добре да си направя изследването, ама аз забравих. Мисля, че беше нещо като Център по имунология, определено не беше някоя от лабораториите. Тя ми написа и да си пусна изследване за NK клетки, но него не ми го поискаха и аз не ходих, струва ми се безсмислено на този етап.

Да не би да е Иван Рилски болницата?

# 73
Alaskata, не помня Sad много съм зле, трябваше да си запиша.

# 74
Здравейте, момичета.
Ще кандидатстваме по фонда с мъжки фактор. Обаче при моя мъж резултатите много варират. Миналата година бяха зле. Сега края на януари направи спермограма лоши резултати, морфология и концентрация, след месец пак прави (нали за фонда искат две с разлика един месец между тях) и чудесни резултати, само морфологията е зле. Та въпросът ми е може ли да се кандидатства с тези спермограми? Или и двете трябва два показателя да са зле? Някой ако е запознат...

Общи условия

Активация на акаунт