МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 61 037
  • 771
  •   1
Отговори
# 480
  • София
явно имате и друг проблем или просто лошия късмет.
хубаво е да потърсите проблем аизвън спермограмата, защото и инвитро може да не помогне.
защо ви отказаха инсеминация?

# 481
Не знам дали въпросът ми е за тук или за друга тема. Но да попитам с тази спермограма ( след това и с още една в др клиника след 30 дни) може ли да се кандидатва за фонд според вас? На мен ми се струва леко гранична…?
А при Вас всичко наред ли е?? Може причината да не забременявате, да не е в мъжът ви?

# 482
Здравейте!
Мъжът ми започна да пие чай от бабини зъби и магарешки бодил, но понеже си е МЪЖ, не можел да се занимава за го пие по 3 пъти на ден, а сутрин го изпива почти наведнъж. Съгласен е да го пие и иска, но не можел да се занимава да помни по няколко пъти през деня да пие чай....
Дали така е Ок и ефекта дали ще е пълноценен?

# 483
Не знам дали е ок, ама колко ме дразнят такива изнежнени мъже! Ще се премине три пъти на ден да пие чай значи...

# 484
  • София
Моя го пиеше сутрин и вечер, за да не разнася  през деня.
Имаше полза.

# 485
В крайна сметка и той май така ще го пие сутрин и вечер, което му е останало от сутринта ще го довършва вечерта.
бамбарадамбара, колко време го пи докато се прояви ефект? Прави ли се почивка?

# 486
  • София
Никакви почивки, може би година и половина.

# 487
явно имате и друг проблем или просто лошия късмет.
хубаво е да потърсите проблем аизвън спермограмата, защото и инвитро може да не помогне.
защо ви отказаха инсеминация?

Отказаха ни инсеминация защото в 2 пореднй месеца материала, които даде беше твърде малко и с лошо качество.
Други здравословни проблеми няма, освен факта, че трудно се справя със стереса на работното място.
При мен нещата изглеждат съвсем наред. Вече 2г обикалям по лекари на мен ми направиха вс нужни изследвания преди да започнат да обръщат внимание и на неговите показатели. Имах една бременност, която приключи още в първите дни.

# 488
Предстои ни да правим трета спермограма и се чудим, ако бъде направена след 2 дни въздържание (а не след 3) дали резултатите биха били по-лоши от предходната?! Причината за третата спермограма е, че не е изследвана преживяемостта на сперматозоидите.

# 489
Здравейте Simple Smile

Мъжът ми ще ходи скоро на профилактични прегледи от работата, които включват и кръвни изследвания и урина.
Правим опити за забременяване от 2 месеца и ми се искаше, така и така ще му взимат кръв, да пусне и нещо повече от ПКК.
Не успявам да открия много информация. Има пакети за мъже в различните лаборатории, но те не включват хормони. Дали да не пусне ТСХ и Тестостерон, и какво друго евентуално?
Не открих по-добра тема, в която да питам, ако има такава - моля, препратете ме Simple Smile

# 490
Здравейте на всички. Нашата спермограма излезе вчера и резултатите не са никак розови за жалост, но докторката при която ходим нито ни препрати към амбролог нито пусна на мъжа ми допълнителни изследвания, защото каза , че не е нещо непоправимо.Изписа трибистан,с-мен и витамини.
Правим опити от година и не ми се иска още да ни мотае за това Ви моля за съвет как да действам от тук нататък,къде да отидем за друго мнение и какво да очаквам докато чакаме три месеца за нова спермограма. Какви са шансовете за нормално забременяване..?
Прилагам спермограмата и морфологията.
Благодаря ви предварително на отзовалите се 🙂

# 491
С този резултат и с още една СГ с подобен резултат, правен поне след месец в друга клиника, можете да кандидатствате за ин витро по фонда и ще ви удобрят. Възможно е с изписаните добавки да има някакво подобрение. Ние лично решихме ММ да  пусне втора СГ, заключение от уролог( не е задължително да се ходи при андролог) и кандидатствахме по фонда. Чак след това почна добавките, като така или иначе от тях при него нямаше особен ефект.
Зависи какво искате да правите, на колко години сте и т.н.

# 492
С този резултат и с още една СГ с подобен резултат, правен поне след месец в друга клиника, можете да кандидатствате за ин витро по фонда и ще ви удобрят. Възможно е с изписаните добавки да има някакво подобрение. Ние лично решихме ММ да  пусне втора СГ, заключение от уролог( не е задължително да се ходи при андролог) и кандидатствахме по фонда. Чак след това почна добавките, като така или иначе от тях при него нямаше особен ефект.
Подкрепям, въпреки че мисля, че може би имате шанс и за нормално забременяване...
Ирен, май трябваше две диагнози да пише на спермограмата. Така не знам дали ще я приемат.

# 493

Аз съм на 28 мъжа ми на 27.Извенете ме за невежеството ми, но бихте ли ми обясни малко по подробно за фонда какво трябва да направя ,къде да прочета информация и всичко по темата което може да ми е от полза. Просто не сме очаквали нещо подобно ,но като прочетох малко за диагнозата и ми стана ясно  ,че нещата са по сериозни отколкото каза докторката.

# 494
Ирен, май трябваше две диагнози да пише на спермограмата. Така не знам дали ще я приемат.
Не трябва да пише 2 диагнози, а да има проблем в поне 2 показателя. Тук самата диагноза си показва, че има 3 проблема - астеноспермия, зооспермия и тератоспермия.
Марти, отвори сайта на ЦАР - център за асистирана репродукция и там всичко си е обяснено. През телефона ми е по-трудно да пращам линкове. Ако нещо пак не ти е ясно, питай, може и на лично.

Общи условия

Активация на акаунт