МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 60 891
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Включвам се и аз с благодарности към krem karamel  и Tommy. Tommy беше така любезна да сподели цялото това знание и опит с мен, за което съм благодарна и на двете ви, защото най-хубавото нещо е да предадеш нататък. Предполагам, че в коментара за мрънкащите и отказващи да пият 20 добави мъже сме ние. За съжаление мъжът ми е с много високо кръвно, начална хипертония и когато миналата събота го накарах да изпие за пръв път три пъти по едно от Амитамина, 3 по 2 Трибестан и 2 пъти по 2 Спимен, кръвното му скочи толкова високо, че бяхме в прединфарктно състояние и това ще ни е последният път с толкова много добавки накуп. Вероятно те дават ефект без странични ефекти при по-млади и без хронични заболявания мъже, но при нас е по-важно да не се гътне генерално отколкото да се появи дете, то не е с цената на живота му Simple Smile Сега ми е весело, но в събота не беше, и трите добавки са консултирани и взимани със знанието на лекар, който не ни каза, че може да има такъв страничен ефект.Продължаваме само с Амитамин и с по едно хапче Трибестан и Спимен, да видим дали така ще го бъде. Благодаря отново за съветите, момичета!
Juyii,точно за това говорим с Tommy.Тези безобидни витамини и антиоксиданти + билката "Бабини зъби" нямат такъв страничен ефект- да повишават кръвното налягане.Съпругът ви е направил нервно-вегетативна реакция към хапчетара,с прости думи вдигнал е кръвното на нервна почва от притеснение,че се налага да пие " всичко това ".
Надявам се да успеете заедно да преодолеете проблема,разговаряйте и дано почне да приема по-спокойно нещата.Та това са само хранителни добавки,професионалните спортисти взимат много повече с години.Уви мъжете се оказват по-слабия пол kissing_heart:

# 616
Juyii, вие имате желание да се борите, в никакъв случай не визирах вас. Относно информацията, аз просто предадох това, което kremkaramel сподели с мен и изпитано подейства при нас.

За съжаление има доста мъже, които дори отказват да си направят спермограма, защото са сигурни, че щом могат да правят секс, нищо им няма. И жени, отричащи проблемите. Не помня в коя тема наскоро потребителка твърдеше, че няма проблем със забременяването, а имаше 2 или 3 неуспешни бременности в рамките на година...
Моят мъж не пие, не пуши, спортува от малък, вкъщи не се пържи или панира, готова храна не купуваме - всичко си готвим, почти всеки ден тренираме заедно, живеем в неголям град, където въздухът не е като софийския... мъжът ми е пожарникар, в отлична форма - от младите, дето хващат окото и в момента даже е на състезание по пожароприложен спорт. Десерти ядем предимно домашноприготвени, ако е от сладкарница - от по-скъпите и хубави. Шоколад ако купим - линдт. Единствено от време на време му се дояжда снакс или чипс. Нищо кой знае какво. И ако го познава човек през ум няма да му мине, че може да има такъв проблем. То... ако ни пишеше на челото кое ни е болното място, нямаше да има болници, лаборатории и да плащаме за изследвания. Но поне имах късмета да съдейства още на 7-8 месец от опитите и първото, което направихме, беше спермограма. Обясних му, че е най-безобидното преди да започнат моите изследвания и той се обади да запаси час.
Ако при всичкото това напрежение трябваше да се боря и с него, вместо да усещам подкрепата му... признавам, че нямаше да издържа.

# 617
Ние имаме едно детенце на 7 години, и вобще не очаквахме, че второто ще се забави толкова. Нашите опити са от 6 пълни месеца, този ни е 7-ми. Първо започнах аз с изследванията. После му казах, че често причините са в мъжа и трябва да направим спермограма както и гинеколога ни съветва. Имахме въздържание 4 дни, и една сутрин му връчих шиленцето докато заведа детето на училище. Като се прибрах беше готов. Веднага я занесох до лабораторията. Нашата я правиме в Рамус (знам, че не е най-добрия вариант, но според мен могат адекватно да проследят поне броя). На другия ден резултата беше готов, и за мое разочарование 25 000 сперматозоиди при норма повече или равно на 39 000. Видя се, че и подвижността е много намалена 60%. PH също високо 9.Левкоцити също има. Малко ни става едно отчайващо... Показах на гинеколога и моите и неговите изследвания и беше категоричен, че неуспешните опити са заради спермата. Първото нещо, което направихме е да спрем консумацията на алкохол. Беше си свикнал всяка вечер по чашка 2 ракийка или вино за апетит. Малко му беше търсене, но не го казваше, а си го изпълнява. Взех му витамини селен, д3 и цинк започна да си ги пие стриктно както и фолиева киселина. Забърках му една бърканица с мед, и си я хапва. Аз си взех бягаща пътека и всеки ден минавам по 2-3 км по нея. Промених и храненето. Спрях даа купувам газирано и чипсове. Започнахме да хапваме повечко плодове. Намалихме хляба, и го заместихме с хляб Вита с лимец и чия. Основно готвя посни неща, не сме големи привърженици на месата. Аз спрях тестените закуски и боклуци. Ииии надявам се да има ефект. При мен също имаше леко завишено ТСХ - 3.780 и след консултация с ендокринолог започнах да пия еутирокс от 25 мг. Много се надявам тези неща да дадат ефект. И двамата не искаме да тръгваме още по репродуктивни. Вътрешно вярваме, че се получат нещата макар да отнеме време. Стискам палци на всички. Това е толкова хубава мечта, това е смисъла на живота да имаш наследник. Нещата подчти не се различават дали е първо или второ. Желанието е еднакво силно. Само, че ако имаш вече едно детенце мислено си по-ангажиран.

# 618
Гери, адмирации за мотивацията! Спермограмата е хубаво да се направи в репродуктивна клиника обаче и да е по стриктните критерии на Крюгер. Смятат се за най-достоверни, съответно и при кандидатстване по фонда, от там изискват да е от такова място. Относно репродуктивните лекари - то е като при гинеколог, просто е специализиран в решаването на такива проблеми. Прегледите също са като при АГ. Но ползата от репродуктивния е много по-голяма, няма нищо страшно и може да ви спести месеци или години главоблъсканици, ако реално имате дребен и лесен за отстраняване проблем. От личен опит казвам, че гинеколозите могат да ти загубят много време, в моя случай почти година и половина...
Когато нещо те притеснява, е хубаво да отидеш на правилното място. Ако счупиш крак, не отиваш на зъболекар, нали? : )

# 619
Гери, адмирации за мотивацията! Спермограмата е хубаво да се направи в репродуктивна клиника обаче и да е по стриктните критерии на Крюгер. Смятат се за най-достоверни, съответно и при кандидатстване по фонда, от там изискват да е от такова място. Относно репродуктивните лекари - то е като при гинеколог, просто е специализиран в решаването на такива проблеми. Прегледите също са като при АГ. Но ползата от репродуктивния е много по-голяма, няма нищо страшно и може да ви спести месеци или години главоблъсканици, ако реално имате дребен и лесен за отстраняване проблем. От личен опит казвам, че гинеколозите могат да ти загубят много време, в моя случай почти година и половина...
Когато нещо те притеснява, е хубаво да отидеш на правилното място. Ако счупиш крак, не отиваш на зъболекар, нали? : )
Така е, да. Наясно съм с нещата. Надявам се много силно, все пак да не се стига до запазване на часове, до тичане по градовете в търсене на лекари... Това в толкова напрягащо. Аз докато направя тези елементарни изследвания бях под страшен стрес да не изникне нещо, което да гарантира 100% неуспех. Не знам...вътрешно вярвам, че ще стане. Просто не водиме много здравословен начин на живот. При мен стреса е огромен особвно покрай пандемията, хора умират в ръцете ми. Дали сме си още месец, два и ако не стая до края на годината ще трябва да тръгнем, това в ясно. Времето си минава, а не ставаме по-млади. Аз съм на 29 г, а мъжа ми на 37 г. Гледам клипове на многодетни майки от ромски произход, просещи средства и оплакващи се как не смогват. И си задавам въпроса, как е възможно при такива условия на живот при тях вобще да не могат да се опазят, а хора, които живеят нормално и имат условия, в крайна сметка нещата им не св получават.

# 620
Така е, да. Наясно съм с нещата. Надявам се много силно, все пак да не се стига до запазване на часове, до тичане по градовете в търсене на лекари... Това в толкова напрягащо. Аз докато направя тези елементарни изследвания бях под страшен стрес да не изникне нещо, което да гарантира 100% неуспех. Не знам...вътрешно вярвам, че ще стане. Просто не водиме много здравословен начин на живот. При мен стреса е огромен особвно покрай пандемията, хора умират в ръцете ми. Дали сме си още месец, два и ако не стая до края на годината ще трябва да тръгнем, това в ясно. Времето си минава, а не ставаме по-млади. Аз съм на 29 г, а мъжа ми на 37 г. Гледам клипове на многодетни майки от ромски произход, просещи средства и оплакващи се как не смогват. И си задавам въпроса, как е възможно при такива условия на живот при тях вобще да не могат да се опазят, а хора, които живеят нормално и имат условия, в крайна сметка нещата им не св получават.

И аз много съм се чудела за съгражданите от ромски произход. Да го наречем ген 😃 Очевидно ще пребъдат във всякакви условия.     Ние също не водим много здравословен живот, а сме и на повече годинки, единственото, което ме успокоява са моите перфектни ( засега поне) резултати и амх, което според репродуктивният специалист е като на 30 годишна жена, друг е въпросът колко е качеството, но това ще го разберем като ни излезе заповедта от цар и се почне. Мъжът ми смени работа заради стреса преди два месеца, почна добавките ( малко несериозно и с кръвно), цигарите още април ги остави, алкохол на дневна база не се пие, само при специални случаи, купихме си къща, за да се махнем от София и финните прахови частици и облъчването, надявам се всичко това да ни помогне, знам, че не се прави оптималното, виждам го, което ми докарваше още повече стрес и се превърнах в една мрънкалница на моменти, затова просто се надявам, че от 100% и 80% биха ни побутнали към успех поне малко Simple Smile

# 621
Здравейте днес,  момичета. И аз се записвам в групата в фб. Някоя беше писала за крема на палмърс, аз го ползвам от месец и половина и за сега съм много доволна. Не зная дали до края ще остана доволна.

# 622
Тук има ли някой, който все пак е правил спермограма в обикновенна лаборатория и след това в специализирана за спермограма, и даа има огромна разлика между двете? Аз пак се фкарвам във фимми, не ми се вярва да е толкова лоша нашата спермограма като се има оредвид, че е правена в Рамус и се наложи съхранение в хладилник с часове. Отдавам лошите резултати от това. За това сме си дали още някой месец време.

# 623
Ние единствено сме пускали посявка за семенен анализ в лаборатория, но тя се използва за микробиология. Според мен за спермограма е най-добре да се прави единствено в репродуктивни клиники.
И защо е седяла в хладилник с часове? Малко е несериозно това, защото нали точно заради това се дава на момента в клиниката и се изследва още веднага.
Тук има ли някой, който все пак е правил спермограма в обикновенна лаборатория и след това в специализирана за спермограма, и даа има огромна разлика между двете? Аз пак се фкарвам във фимми, не ми се вярва да е толкова лоша нашата спермограма като се има оредвид, че е правена в Рамус и се наложи съхранение в хладилник с часове. Отдавам лошите резултати от това. За това сме си дали още някой месец време.

# 624
Ние единствено сме пускали посявка за семенен анализ в лаборатория, но тя се използва за микробиология. Според мен за спермограма е най-добре да се прави единствено в репродуктивни клиники.
И защо е седяла в хладилник с часове? Малко е несериозно това, защото нали точно заради това се дава на момента в клиниката и се изследва още веднага.
Защото тази лаборатория в нашия град е клон, и се транспортира до София. А до София са около 2 часа път. Дадохме я в 09:00 ч, а транспортната кола идва в 15:00 ч да в вземе от лабораторията и да я закара в София. Питах лаборантката докато я изчакам да си изпуши цигарата как ще св съхрани, тя каза в хладилник, и после при транспорта пак е в хладилник докато стигне до София. Знам, че е най-добре в репродуктивна. Но тогава едно АГ каза да пуснем в Рамус. Надявам се, че голямата неподвижност на сперматозоидите идва от лошото съхранение. Не съм се консултирала с лекар, то си има рефернтни стойности к е ясно. Казахме си да пробваме до края на годината, пък ако пак не става вече ще дадем и в репродуктивна. Ето кво представлява.

# 625
Отдавам лошите резултати от това. За това сме си дали още някой месец време.
А защо трябва да си давате време? Аз бих накарала мъжа ми да отидем до София, щом са само два часа и да си направи нужното изследване.
Очевидно това е нещо за което мислиш и те тормози. Ако резултатите се окажат добри, ще се успокоиш и имаш по-голям шанс да забременееш. Ако резултатите са лоши, то няма смисъл от чакане, а колкото по-бързо се вземат мерки за подобряване, толкова по-добре.
Не знам на колко сте години, но обикновено времето работи против нас.

# 626
Моя съвет е да запишете час за спермограма в репродуктивна клиника, за да ви олекне и на двамата. Резултатите са подобни на мъжа ми, но неговото е вродена диагноза. А ние сме ги пускали сутрин и резултатите излизат в рамките на деня. При вас са седели с часове в хладилник...
Много е лошо, че навсякъде има само офиси и всичко се върти около големите градове. И аз така за всичко тичам до София да пускам, но като знам, че тук ще го чакам с дни и ще се притеснявам, предпочитам да отида и да го направя там.

И защо е седяла в хладилник с часове? Малко е несериозно това, защото нали точно заради това се дава на момента в клиниката и се изследва още веднага.
Защото тази лаборатория в нашия град е клон, и се транспортира до София. А до София са около 2 часа път. Дадохме я в 09:00 ч, а транспортната кола идва в 15:00 ч да в вземе от лабораторията и да я закара в София. Питах лаборантката докато я изчакам да си изпуши цигарата как ще св съхрани, тя каза в хладилник, и после при транспорта пак е в хладилник докато стигне до София. Знам, че е най-добре в репродуктивна. Но тогава едно АГ каза да пуснем в Рамус. Надявам се, че голямата неподвижност на сперматозоидите идва от лошото съхранение. Не съм се консултирала с лекар, то си има рефернтни стойности к е ясно. Казахме си да пробваме до края на годината, пък ако пак не става вече ще дадем и в репродуктивна. Ето кво представлява.

# 627
На 29 години съм, той е на 37 год. Ами чакаме не знам и аз защо, защото имаме едно детенце, на 7 годиние, но го има момента и на страх. Наясно съм, че нещата много се променят с годините. Все имаам някаква надежда, че пък не е толкова зле при него, но това ще се види с топност на правилното място. И той милия , че не е толкова зле положението, и явно изпитва определена доза страх от това да отидем в репродуктивна. На никой не му се иска да има проблем с нещо, което прородата го е направила да се случва с лекота. Живота на хората много се промени, и от толкова иновации в системите и олеснение на човечеството тотално деградирахме. Хората навремето много малка част от тях са имали такива проблеми. Начина на живот е бил природосъобразен.

# 628
На нас за спермограма винаги са ни искали материала да е пресен, даден на момента. Това да стои в хладилник е малко несериозно. Когато се прави инсеминация, например, го държат в инкубатор на 37 градуса, не в хладилник. НО все пак попитай лекарите.

# 629
Да, така е. Ако трябваше да са на толкова студено нямаше да са в тестесите а на челото 😂🤣
Според мен и това е повлиало. След като мине срока, който сме си дали и ако не стане ще отидем и ще си дадем както си трябва. Попринцип правим опити от 6 м, но си викам по-отрано да се започнат някакви базови изследвания, че може и време да отнеме. Първи месец ни е от спермограмата, до вчера имах 2 положителни теста за овулация, днешния вече е по блед. Три поредни дни правихме секс ще видим... Отделно и това ТСХ дето свалям затруднява нещата. За това сме си дали 2 м време още.

Общи условия

Активация на акаунт