МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 16

• 59 926
  • 771
  •   2
Отговори
# 675
Момичета извинявам се предварително за може би глупавите въпроси, но искам да попитам тези, които са били на преглед при Кацаров - предполагам че още същия ден назначава изследвания на половинките. Къде най удобно е да се направят тези изледвания, трябва ли да има предварително запазен час за тях в някоя клиника, втория преглед с всички готови резултати, Кацаров ли определя кога да е или отново се запазва час. Питам защото не сме от София и пътуването ни е 4 часа в едната писока. Просто искам да организирам нещата така, че да свършим максималко неща и да не се съсипваме от път.

# 676
Момичета извинявам се предварително за може би глупавите въпроси, но искам да попитам тези, които са били на преглед при Кацаров - предполагам че още същия ден назначава изследвания на половинките. Къде най удобно е да се направят тези изледвания, трябва ли да има предварително запазен час за тях в някоя клиника, втория преглед с всички готови резултати, Кацаров ли определя кога да е или отново се запазва час. Питам защото не сме от София и пътуването ни е 4 часа в едната писока. Просто искам да организирам нещата така, че да свършим максималко неща и да не се съсипваме от път.

За спермограма/ днк фрагментации знам, че праща към Ин Витро клиника "София" или Майчин дом, но за изследването се иска предварително запазване на час. За кръвни мисля, че навсякъде може, но обикновено се пускат сутрин на гладно, така че не знам дали ще се вмъкнете в 1 ден. Ние отидохме с вече готови резултати от реродуктивната клиника и амо направи преглед и постави диагноза.

# 677

Здравейте , от вчера мъжът ми е с лоша спермограма и още не е разчетена от лекар. Бихте ли казали какви са шансовете ни?

# 678
Привет!
Ами не е добре положението. Ако му е първа нека си пусне още една след 2-3 седмици. Ако резултатът е същия е
най-добре час при андролог.

Здравейте , от вчера мъжът ми е с лоша спермограма и още не е разчетена от лекар. Бихте ли казали какви са шансовете ни?

# 679
Здравейте дами Simple Smile

При нас излезе резултата от ДНК фрагментацията и не е хич хубав - 49%. Дали някой с подобен резултат има успех и ако да, какво са приложили. Ще ходим на консултация с андролог…

# 680
На ТМ му трябват повече антиоксиданти , а  в такива случаи се използва като допълнение МАКС.

# 681
Здравейте , включвам се за ДНК фрагментациите. На ММ са 40% и се надявам да стартираме следващия месец. От клиниката ни казаха , че имат подходяща селекция и няма нужда да чакаме. Увеличихме CQ10 , пиеше по 200мг дневно , сега взема по 400.

# 682
Ние сме точно с 30% днк фрагменгации и 2.5% морфология. Казаха ни да приема коензим q10 под формата на Убиквинол, защото той е по-силен и се абсорбира по-лесно. Отделно всеки ден яде по една супена лъжица екстракт от рожков, казаха ни, че подпомага морфологията.

# 683
Здравейте понеже си правих спермограма уж нормална но малко ме съмнява морфологията изкиза че имам 68%патологични и доста по малък брой нормални дайте съвет какво да правя

# 684
Велислав, в репродуктивна клиника ли е правена? Над 14% читави сперматозоиди е супер. Между 4 и 14% е добре и вече , ако сперматозоидите с нормална морфология са под 4 %  се мисли какво да се прави.

# 685
Възможно ли е да е така след прекарано възпаление на пикочните пътища уретрален синдром по точно казано

# 686
Развесели ме . Явно тепърва навлизаш в темата Simple Smile ПОвечето пишещи тук, респективно мъжете им имат морфология от порядъка на 1-2% , много често съчетана с проблеми в някои от другите показатели. Не знам поради каква причина си решил да пускаш СГ ( изглеждаш ми доста млад) , ама по принцип проблеми се търсят , ако сте под 35г и бебето не става повече от година, а над тази възраст , ако е над 6 месеца.

# 687
Принципно не обичам да се меся в чужди дискусии, но това с "млад/а си, няма как да имаш проблеми" е супер изтъркано и напълно невярно. ММ е на 28г, спада в категорията на младите, не пуши, алкохол даже не е опитвал и морфология 2%. Има си и други фактори, естествено. На мен от 2+ години ми обясняват, че съм млада (27), нямам проблеми, да не се притеснявам и да си чакам. Радвам се, че в момента в който решихме, че искаме бебе съм чакала точно 4 месеца и реших да потърсим професионална помощ. 2 запушени тръби при мен и СПКЯ, който как така не видяха на ехограф като ходех през 2 месеца на преглед.
Стана много дълго, но особено в тази тема не е редно да се коментира възрастта като някакъв супер определящ фактор. И на 20 двойките имат проблеми. Всички сме на едно дередже.
Успех желая на всички ни 🍀

Развесели ме . Явно тепърва навлизаш в темата Simple Smile ПОвечето пишещи тук, респективно мъжете им имат морфология от порядъка на 1-2% , много често съчетана с проблеми в някои от другите показатели. Не знам поради каква причина си решил да пускаш СГ ( изглеждаш ми доста млад) , ама по принцип проблеми се търсят , ако сте под 35г и бебето не става повече от година, а над тази възраст , ако е над 6 месеца.

# 688
Туко що с нас се свърза професора, който гледа жена ми и каза че спермограмата не е идеална, но прилична въпреки това трябва да се видя с уролог да ми изпеше хапчета за подобряване на качеството на спермата. Благодаря че ми писахте, но явно и аз трябва да си мина курс на лечение

# 689

Здравейте,
С тази спермограма може ли да има естествено забременява?

Общи условия

Активация на акаунт