Не ми харесва да кърмя

• 11 818
  • 175
  •   1
Отговори
# 60
  • MI
Така си спомням че си писала, но е възможно да бързам. Попитах те културно колко пъти те е ухапаха, че е било такъв проблем. Аз бързо и лесно го реших, стана ми странно. Просто всеки път прекратявах кърменето за следващия поне половин час. Все пак децата не са идиоти, много добре разбират, а и това го правят нарочно. Та чак основен проблем при кърмене да е, че човек по това да решава. Ами за мен е повече от абсурдно.

# 61
  • Варна
Да, за ТЕБ е абсурдно. Ама хората сме различни. Що се отнася до това, че е основен проблем, ти си го интерпретира така, в моя пост такова нещо няма.

# 62
  • MI
Ти всъщност пак не ми отговори. За мен "Аз си отгледах детето с адаптирано по ред причини" не ми се връзва с кърмене до етап хапане, т.е. доста големи деца. Та ми изглежда като обикновено заяждане, извинявай ако греша. Спирам по въпроса, защото авторката е много далеч от този етап и си е чист спам в тази тема.

# 63
Айде, айде, който кърми не е баба Яга. И на фризьор съм ходила и маникюра ми винаги е бил топ. В крайна сметка, след първите месеци, кърменето отнема 10 минути, а като почнат да се заместват хранения, остават по-малко на брой кърмения. Макар и да нямаше хоум офис като беше моето бебе, все пак бащата винаги е бил наличен уикенда. Сори, ама през работни дни и на шише да беше, аз специално рядко имах възможност да я оставя някъде. Бабата и дядото бяха близо, но работещи. Понякога единия имаше дупки, като се един маникюр или кафе 😉

# 64
Интересна постановка е "не ми харесва кърменето".
А да бършеш акита по пет пъти на ден харесва ли ти? Според мен е в пъти по-неприятно. А да разнасяш 10-15 килограма на ръце (щото бебетата стават и толкова)? А да ти се тръшка двегодишен бейби пубертет на улицата? А да ти намажат стената с лак за нокти? А да търчиш по болници през нощта, тревожен и недоспал?

Изобщо родителството си е мамата си джаса... в кръга на шегата, нали, ама и не съвсем Simple Smile В него има отговорности, които хич не са приятни, особено на първо четене и ако се извадят от комплекта с хубавите неща. За първескините могат да бъдат наистина шокиращи.

Е те така е и с кърменето. То е начин на хранене - един ден може да ти е трудно и неприятно да храниш дете с лъжица и то да пръска навсякъде морковено пюре, кой знае? Но все някак ще трябва да го храниш...

Кърменето все пак, за повечето майки, е по-скоро от приятните неща в родителството между третия месец и първата година - след като са преодоляни първоначалните трудности (понякога чисто обективни) и преди детето да почне да ходи, да дъвче пържоли и т.н. Пък ако толкова трудно и гадно ти е - винаги можеш да спреш. Лошото е, че после не можеш да го върнеш обратно.

# 65
Аз кърмих 9 месеца. Определено не съм му се наслаждавала Grinning Имаше един момент, в който трябваше да се занимавам с АМ, шишета и изварявания и ми беше доста досадно, та се "насилих" да кърмя по-дълго. Пък и от финансова гледна точка е доста добре. Не ми е било неприятно, но не и както някои го изкарват нещо уникално и невероятно.

Ако не ти се кърми и не те кефи, спри. Просто внимавай да не спреш рязко и да ти се възпалят каналите и да си създадеш проблеми.
Не знам за вас но аз имам 3 месечен син и  определено не бих го лешила от кърма.
Във момента бебетата имат нужда единствено от кърма.
Не знам коя майка която има кърма няма да кърми бебето си.
Ако една майка има кърма а не иска да го кърми  това си е чист каприз

# 66
  • София
Не знам за вас но аз имам 3 месечен син и  определено не бих го лешила от кърма.
Във момента бебетата имат нужда единствено от кърма.
Не знам коя майка която има кърма няма да кърми бебето си.
Ако една майка има кърма а не иска да го кърми  това си е чист каприз
Каприз или не,това си  е лично решение на всяка майка и никой няма право да я упреква за това.Свят широк,хора разни.Понякога има обстоятелства,които налагат спирането на кърменето дори и при имане на кърма.

# 67
Аз се зарекох,че никога няма да питам някоя позната кърми ли ,много ми е грозно това.Кърмиш ли?Не .Защооооо?
За хапането,ми моето не ме е хапало,защото не е кърмено,но имам позната майка и детето й я хапе  .Пляска го през устата,вика,кряка,кърми на всеки час в периода на зъбоникнене и всеки друг период на бебешко неразположение.Сутринта е парцал,но тя е майка кърмачка героиня.
Аз спя ,детето ми спи,като се събуди за храна ставам или аз или мъжът ми .Но до сега не е било да имам и една безсънна нощ.
И да,кърменето е въпрос И на личен избор.Аз не се сърдя на майка ми ,че не ме е кърмила.Бога ми,прави и здрави сме с брат ми ,по 180 см сме порастнали.Нищо фатално не ни е станало.

# 68
Не знам дали съм била точно в същата ситуация.
Не бях подготвена за кърменето и още в болницата зърната ми така се разраниха, че почнаха да кървят и да образуват корички по раните (рагадии). Беше ужасно болезнено. 
Освен това кърмата ми потече мнооого бавно и всички акушерки се изредиха да ми стискат гърдите, което вече беше върхът на болката.
В къщи кърмих, кърмих, мъчих, мислех си, че правя нещо и на прегледа при педиатъра, опаааа.... бебчо не само не беше качил, ами и беше върнал тегло.
От там драма 2 дена в нас, рев и сълзи и после минахме на АМ.
Факт е, че няма по-добро от кърмата за едно бебе и само заради това съжалявам, че не се напънах повече да ми се получи кърменето.
Но другите неща за шишета, биберони, стерилизация са преувеличени. Няма нищо сложно, да не говорим, че така може да ангажираш и бащата.
Ако обаче имаш кърма и решиш да спреш с кърменето, може би е добре да го обсъдиш с лекар, за да прецени нуждата от лекарства.
Аз нямах, и просто се цедих 1 седмица, като на ден изцеждах по около 100-150мл. Давах го на бебчо, но след седмица стана 40-60 на ден и след това вече минахме само на АМ.

# 69
Боли, да. Ама то и раждането боли...

# 70
  • София
Защо трябва и в тази тема да се подигравате на майките, които кърмят? Много е грозно това, кърмачка героиня. Разбрахме гледните точки и на двете страни, не виждам защо трябва да се стига до крайности като разглезени, лигли или измъчени кърмачки. И към двата лагера обиждащи - деня ви по-хубава ли става като изпляскате едно такова гадно и обидно мнение?

# 71
Денят ми става по-хубав като не чета тъпотии. Уви, цели теми самотъпонавиване защо някои не били кърмили. Та чак и нямало разлика, егати невежеството.

# 72
  • София
И за мен такива обяснения са напълно излишни. Кеф ти е да кърмиш – кърмиш, не ти е кеф – не кърмиш.

# 73
  • Пловдив
В съвсем друг смисъл го казах - че не може да го оставиш повече време на друг човек, например два три дни. Въпреки че има много жени, които след връщане от работа кърмят, а за деня оставят цедена кърма. Та всякакви случаи има, въпрос на приоритети.
Всичко може, дъщерята беше на 4 месеца, когато отидохме на екскурзия за 10 дни, а тя остана с баба си и дядо си по бащина линия на адаптирано мляко. Изцеждах се. После беше на година и 4 месеца. Не се изцеждах, обаче след връщането тя пак поиска да суче и сука до 3-годишна. Подчертавам: ТЯ искаше, не аз, щото съм чела какви ли не фантазии как не децата искали да сучат дълго, а шантавите им майки. След втората спомената екскурзия почина дядо им и бабата вече не се наемаше да гледа децата с преспиване без него, та спряхме екскурзиите.

Детето пак е залепено за теб, докато си в майчинство, ама не заради кърменето.

Защо трябва и в тази тема да се подигравате на майките, които кърмят? Много е грозно това, кърмачка героиня.
+1.
Никой не е твърдял, че некърмено дете няма да порасне 1,80 или да бъде здраво (статистиката все пак сочи, че значението за кърменето за здравето не е баш нулево, колкото и да не е огромно), нито пък че не е "много относително" това за предимствата на кърменето, нито пък че няма причини включително и по принуда да се мине на адаптирано мляко, нито пък че трябва да се опитва до дупка на всяка цена... ама айде няма нужда от подобни изцепки. И горките кърмачки, на един фризьор не могат да идат не за друго, ами от непрекъснато кърмене!

Последна редакция: пт, 19 фев 2021, 16:07 от Магдена

# 74
  • Варна
За мен също кърменето не е удоволствие. Имах запушвания, температура, рани...после тъкмо се нормализираха тези неща се започна със стачки и разсейване на бебето...освен това все не знаеш дали е хапнало достатъчно, но кърмих голямото си дете 10 месеца и в момента кърмя по-малкото, което е на 5+++. Основната причина да го правя е, че смятам, че това е най-добрата храна за детето в този период и може би бих се обвинявала ако по егоистични така да се каже причини не го правя. Но кърмя от началото по 7 пъти на денонощие, сега даже 6-7 И по не повече от 25 минути на хранене. Ако трябваше да ми виси по цял ден и нощ на гърда щях да се откажа най-вероятно.
Нямам опит с хранене на АМ, за да сравня

Общи условия

Активация на акаунт