Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 41 111
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Може ли да се спускат фоликулите преди пункцията... Незнам дали има общо, но горе долу преди като измеря тел температура и знаех дали е минала овулацията. Снощи мерих беше ниска, тази сутрин също, сега усетих че е по висока и като измерих -да, повишила се е. Тъкмо се успокоих за утре и сега това да мисля. Снощи овитрела го сложих в 22 ч.

Сега е важно да си позитивно настроена. Не го мисли. Каквото е писано ще стане.

# 346
Момичета да споделя с вас и да ви питам някоя била ли е така. Сега се връщам от преглед и ми изброяват 19 фоликула в десния и 9 в левия яйчник. Петък ще ми е пункцията май. Само че ми казаха че може да нямам свеж трансфер ако ми се подуят много яйчниците.. иначе лигавицата на матката ми е 14мм. Някоя била ли е така с много фоликули, и ако може да сподели.

# 347
  • Варна
При мен също бяха доста фоликулите, общо към 23 някъде. Нямах свеж трансфер тъй като прогестеронът ми беше твърде висок. Не съм сигурна какво са имали предвид при теб с това подуване. Може би се притесняват за хиперстимулация.

# 348
При мен също бяха доста фоликулите, общо към 23 някъде. Нямах свеж трансфер тъй като прогестеронът ми беше твърде висок. Не съм сигурна какво са имали предвид при теб с това подуване. Може би се притесняват за хиперстимулация.
Да. Внимават да не стане хиперстимулация... а как се чувстваше ти след 23 извадени яйцеклетки... имаше ли някеи много силни болки или се чувсташе добре

# 349
  • Варна
Имах 18 извадени яйцеклетки. Не съм имала болки, имах подуване на корема и тежест - някъде около 1 седмица продължи. Наблегнах на хранене с повече протеини и пих протеинови шейкове.

# 350
Имах 18 извадени яйцеклетки. Не съм имала болки, имах подуване на корема и тежест - някъде около 1 седмица продължи. Наблегнах на хранене с повече протеини и пих протеинови шейкове.
Дано Blush благодаря и успех и дано по Коледа да имаме най-хубавия подарък на света Heart

# 351
При мен извадиха 16 Я, и бях с по-висок прогестерон. Лигавицата беше 10 мм, но имах много подут корем и яйчници. Док ме посъветва, че е по-добре да изчакаме да мине един нормален цикъл и през април живот и здраве ми предстои ЗЕТ. Успех на всички!!!

# 352
Здравейте,
Получих не толко хубави новини от клиниката, от 11 яйцеклетки, само 4 са се развили до днес на 5ден, и то до стадий "морула", а не бластоцист. Всичките са със забавено делене, като само единия ембрион е с една идея по-добро качество. Замразихме ги, като коментирахме няколко варианта за трансфер, единият е да върнат и 4те ембриона на веднъж стига да се размразят успешно, като такова качество позволявало за връщане на 4 на веднъж. Другият вариант е да върнат два по-хубави, ако изобщо има и втори по-хубав.
Притесни ме, че докторката днес ми говори за донорски материал в случай, че отново не се получи. Това е трети опит, и все пак си мисля, че е твърде рано за такава опция. Ще приложим асистиран хетчинг и ембрио лепило при трансфера другият месец като за пръв път, пък да видим ще имам ли положителен резултат.

# 353
Здравейте,
Получих не толко хубави новини от клиниката, от 11 яйцеклетки, само 4 са се развили до днес на 5ден, и то до стадий "морула", а не бластоцист. Всичките са със забавено делене, като само единия ембрион е с една идея по-добро качество. Замразихме ги, като коментирахме няколко варианта за трансфер, единият е да върнат и 4те ембриона на веднъж стига да се размразят успешно, като такова качество позволявало за връщане на 4 на веднъж. Другият вариант е да върнат два по-хубави, ако изобщо има и втори по-хубав.
Притесни ме, че докторката днес ми говори за донорски материал в случай, че отново не се получи. Това е трети опит, и все пак си мисля, че е твърде рано за такава опция. Ще приложим асистиран хетчинг и ембрио лепило при трансфера другият месец като за пръв път, пък да видим ще имам ли положителен резултат.

Всезнайка ,не съм лекар и не искам да те разстройвам, но ембрион на пети ден на стадий морила не звучи никак добре. И като познавам добре лекаря си, не би ми го трансферирал.

# 354
Здравейте,
Оооо, я малко по-леко с този донорски материал. Не казвам, че е лошо, но не е за всеки.
Първи опит в клиника А - много тежък мъжки фактор, аз съм млада, прекрасна и нямам нужда от изследвания. Очакваха 10 я, извадиха 4 я и нищо не стигна до 3 ден. Обяснението беше, че нямало какво да се направи за мъжкия материал. Бях дала пълна свобода на действие. Предложиха донорски материал. Абсолютно кикамви идеи какво могат да подобрят.
Втора стимулация, клиника в клиника Б - пробваха няколко схеми при мъжа ми, мен просто ме сложиха на правилната, според тях стимулация. Пак от не малко Ф имахме само 6 я, но от тях 5 се оплодиха и 3 стигнаха ден 5. Ембриолозите казаха, че 2 са идеални, а третото също е добро, но не толкова.
Не се шашкайте. Една болница ако не може да се справи, друга може да има някакви идеи за различен подход.

# 355
Fairytale11, Заболя ме доста от думите на докторката ми, но дори и нейното мнение или било то на друга 15клиника, ние няма да вземем донорски материал категорично. Обсъдили сме го, и това определено няма да е в нашия живот.
Колкото до клиниката в която съм, ще и дам още един шанс, и ще я сменим ако няма успех. Допитах се до мой двама гинеколози, който от години ме следят, какво им е мнението при неуспешните опити, и те казаха, че лутането от клиника в клиника не е първото което трябва да се направи. Ние сменихме три пъти метода в стимулациите и дозите, спазваме всички лекарски предписания, но всеки път съм хиперстимулирана и вероятно, заради ПКЯ ми изваждат не качествени яйцеклетки.
Отделно е и тежестта на мъжкия фактор при моя и резултата може да си представите какъв е. Ако има следващ четвърти опит също така, ще бъде на естествен цикъл, без никакви гадни хормонални терапии.
И аз вря и кипя и съм млада на 30год с добри здравословни показатели, но има известни спънки, който малко забавят нещата, но това няма да ни накара да останем бездетни. Simple Smile Успех на всички

# 356
Съгласна съм, че с лутане по клиники не става, но при отговор "няма какво да направим различно" бягам с 200 и прежалвам, че отивам на ново място.
Не се засягай от предложението за донорски материал. Както казах, не е за всеки, но не и обидно. Просто на тях им е по-лесно да предложат това.
Пробвайте различни неща. Успех

# 357
  • до най-прекрасния мъж
Въпросът с донорския материал е щекотлив. Много е трудно от емоционална гледна точка, но когато това ти е вариант да имаш дете, е добре да го обмислиш. Казвам ти го като човек, който е минал по този трънлив път, изревал много рев и сълзи. Решението е много трудно, наистина. Но понякога е единствено. Писала съм в друга тема - за мен беше огромен удар, мина година, докато го приемем като решение, но в крайна сметка по-добре да имаме, отколкото да нямаме.

# 358
Аз също ги виждам нещата като Синият Ангел, трудно решение е донорския материал, но за мен много по трудно решение би било изобщо да нямам деца.
За сега си правим опити със наш си материал, дори забременявам. Ще опитваме още известно време и ако не успеем със моя яйцеклетка мисля да ходим към Украйна.
Аз за себе си знам, че това бебе ще си е изцяло мое. То все пак е станало бебе във мен, хранило се е от моята кръв, моя глас е слушало през цялото време и безброй други аспекти, който печелят за мен пред това, че генетичния материал не е мой. Връзката, която се изгражда между майка и дете при телесен допир след раждането си е същата както и ако е със собствена яйцеклетка, поне според мен.
Това ми дава и едно спокойствие, че възможностите не се изчерпват със лупсата на собствени Я. Аз дори и пакет вече съм си харесала от там, ще си посъберем средства, каквото не достига ще теглим малък кредит и така.
Надявам се разбира се да не стигаме до там, но този план Б, който съм изградила във главата си ми дава огромно спокойствия при следващите ми опити.

# 359
Момичета имам следната дилема. Бях на преглед, имам 16дни закъснение  на цикъла, имах в преходните 2 цикъла боклаж
Доки видя че съм се от блокирала и видях 1фоликул 10м.првдложо да направим биопсия,за имплантационен прозорец.и на следващия цикъл зет. Аз се съгласих.претиснението ми е, тази биопсия не се ли прави на определен ден от цикъла. Аз като съм с закъснение и забавен цикъл заради блокажа нз.фали ще покаже вярен резултат. Моля момичетата който са правили тази биопсия да спиделят

Общи условия

Активация на акаунт