Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 77

• 41 115
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Момичета някоя от вас да е на Фостимон 75? Може ли да ми кажете дали е болезнена инжекцията. Благодаря и стискам палци на всички ни People Baby Heart

Аз бях на Фостимон 3 х 75 и 4 х 75 . Инжекцията не ми беше болезнена, слагаха ми я мускулно. Като цяло по време на стимулацията ми (първа и надявам се последна) не съм имала никакви неразположения или болежки от игли и инжекции, освен 2-3 синини по корема от Декапептил, но дето се вика, за "късмет" да са ми Simple Smile

# 331
Момичета някоя от вас да е на Фостимон 75? Може ли да ми кажете дали е болезнена инжекцията. Благодаря и стискам палци на всички ни People Baby Heart

Аз бях на Фостимон 3 х 75 и 4 х 75 . Инжекцията не ми беше болезнена, слагаха ми я мускулно. Като цяло по време на стимулацията ми (първа и надявам се последна) не съм имала никакви неразположения или болежки от игли и инжекции, освен 2-3 синини по корема от Декапептил, но дето се вика, за "късмет" да са ми Simple Smile
А мойте са подкожно така ми казаха. А преди тва бях на Гонал и дрт се вика си бяха доста приятни инжекции...

# 332
От това което четох в нета пише че.уж АМХ е уж константно, без значение от това по кое време го изследваш, а и в лабораторията нищо не казаха, както примерно се прави при LH, FSH и т.н И просто ме шашна разликата, затова реших че може да има и грешка. Иначе сега съм дни преди овулация, ако и това им значение за АмХ. Ще видим, сряда съм на първичен преглед в Надежда при д-р Чапанова и ще го коментирам и с нея, просто.ми беше интересно дали на някой друг му се е случвало. Дано д-р Чапанова да е добра, какви са ви отзивите за нея?

JInchen,

AMH се влияе от много неща, но най точно се измерва на 3ти ден от МЦ заедно с Инхибин Б. Както по-горе писаха, витамин Д3 стимулира покачването на АМХ. АМХ може да вдига и ако има поликистозни яйчници

Аз съм го мерила на 3 ти ден 11,55/ с ПКЯ съм/ , на 17 ден  8,6, така че варира. Предполагам сега след стимулацията ще е паднал, заради много фоликули, който изгърмях покрай пункцията.Бих повторила в Бодимед или евентуално Цибалаб или Рамус.

# 333
Здравейте,след две неуспешни инсеминации съм.Аз съм с поликистоза,а мъжа ми с лоша морфология 3%.Искам да преминем лъм инвитро и съответно към кандидатстване по фонд,до колкото четох отговаряме на условията с мф.
Как се процедира-да запиша час при лекуващия ми ,за да го обсъдим и продължим на пред или от регистратурата подготвят документите?

# 334
Момичета, днешната информация е че, имам 11оплодени яйцеклетки от 12 зрели, като днес е 3ден от пункцията ми, и имам 1 ембрион с добро качество, 2ембриона с малко по забавено развитие и останалите днес чак са се оплодили.
Вярвам силно, че поне част от балоните ще издържат и ще се доразвият правилно до понеделник, когато ще е 5ден и ще ги замразим за ЗЕТ за другият месец.
Има ли някоя от вас такава ситуация в която са замразили ембриони чак на 6ден, защото са били със забавено развитие?

# 335
  • Варна
Екатеринна, зависи как процедират в клиниката, в която си. Най-добре попитай на регистратура. Обикновено имат служител, който се занимава с това и те насочват към него за подготвяне на документите.

Vseznaika, при нас две от ембриончетата се развиваха по-бавно и ги замразиха на 6ти ден.

# 336
Здравейте,след две неуспешни инсеминации съм.Аз съм с поликистоза,а мъжа ми с лоша морфология 3%.Искам да преминем лъм инвитро и съответно към кандидатстване по фонд,до колкото четох отговаряме на условията с мф.
Как се процедира-да запиша час при лекуващия ми ,за да го обсъдим и продължим на пред или от регистратурата подготвят документите?
До колкото знам всяка клиника процедира различно, относно подаването на документи към фонда.
Корекция! Даа, всъщност на регистратурата ще те посъветват най-точно

# 337

Ако само морфологията е извън норма, не стига за фонд, трябва да има отклонение в поне 2 показателя. Ако само морфологията е проблемна, трябват  ви 4 неуспешни инсеминации и тогава може да кандидатстване по фонда с диагноза  "неизяснен стерилитет". Консулатирайте се с репродуктивния си лекар и ще ви насочи най-добре.

# 338
Екатеринна, зависи как процедират в клиниката, в която си. Най-добре попитай на регистратура. Обикновено имат служител, който се занимава с това и те насочват към него за подготвяне на документите.

Vseznaika, при нас две от ембриончетата се развиваха по-бавно и ги замразиха на 6ти ден.

Ще го напиша за пореден път, че моя забавил се ембрион замразен на 6 ден е вече на 2 год. Успех

# 339
Здравейте, утре ми е пункцията, имам около 10 фоликула и днес ми е доста лошо, не изпитвам глад. Док ме успокои че при мен не би трябвало да има хиперстимулация. Но аз се притеснявам от това гадене. Вие как мислите, дали може да е от прекаленото мислене за предстоящата процедура, от напрежение или и аз незнам.

# 340
Здравейте, утре ми е пункцията, имам около 10 фоликула и днес ми е доста лошо, не изпитвам глад. Док ме успокои че при мен не би трябвало да има хиперстимулация. Но аз се притеснявам от това гадене. Вие как мислите, дали може да е от прекаленото мислене за предстоящата процедура, от напрежение или и аз незнам.

Спокойно. От напрежението е. Зная, че не е лесно, но не изпадайте в паника. Мен пък ме болеше зверски главата. При всяка е различно.

# 341
Здравейте, момичета. Понеже ще започваме инвитро на този цикъл и при мен от притеснение ли или и аз не знам от какво от снощи ми е само на зацапване. Не знам на нервна почва дали няма да ми е така този месец. Та, притеснявам се да го броя ли за цикъл или да изчакам. Малко объркан пост.

# 342
Благодаря Vi_To, дано да е от напрежение и да мине скоро 😞
Orhidea8 за цикъл знам че се брои когато тръгне хубаво, да не е само зацапване. И ако е следобяд или вечер за първи ден се брои следващия ден. Успех ти желая

# 343
Благодаря, Me4ta_81. И аз така знам, но се притеснявам дали от нерви няма да ми е само на зацапване и да не опропастя месеца Confused

# 344
Може ли да се спускат фоликулите преди пункцията... Незнам дали има общо, но горе долу преди като измеря тел температура и знаех дали е минала овулацията. Снощи мерих беше ниска, тази сутрин също, сега усетих че е по висока и като измерих -да, повишила се е. Тъкмо се успокоих за утре и сега това да мисля. Снощи овитрела го сложих в 22 ч.

Общи условия

Активация на акаунт