Блефаропластика - 3 тема

• 91 202
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Само аз ли не виждам тъжно лице или някаква голяма аномалия на тази снимка? Всички сме асиметрични - по цялото тяло, и по лицето също.

Първо трябва да отмине действието на ботокса. Това е условие за блефаропластика, както и за каквато и да е друга намеса, тъй като лицето сега не е в обичайния си вид.

Колкото и да ти е неприятно - изчакай хубаво да те отпусне - поне 6 месеца и тогава - следва да се прави оценка и планира действие.

Съжалявам, ако изглежда, че си внушавам, щеше ми се да е така. Асиметрията е в аберация от нормалната, потвърдено от всеки естетичен дерматолог, който досега ме е видял. Просто това, което те предлагат, е конци за издърпване на окото тип foxy eyes или операция. Тъй като аз не искам лисичи или котешки очи, а - стягане на отпуснатия долен край на окото така, че да съответства на другото, вариантът, който остава, е операция. Затова и и пиша  в тази тема, с надеждата някой да сподели опит за сходен проблем - не съм единствената, защото в realself, както и в страниците на западни клиники има визиран точно същият проблем и снимки - inferior eyelid laxity и scleral show. Аз ти бях писала за тази процедурa canthopexy, може да се окаже, че нашите околоочни специалисти я познават. Надеждата ми е да срещна споделен опит тук, който би облекчил това изчакване в неизвестност.
Иначе слагам и снимка от преди ботокса (вечер, когато съм уморена) - да се види "раздипленото" надолу око и склерата.
Скрит текст:

# 601
  • Варна
Да, вижда се и не си внушавате или въобазявате. Според мен направете консултации с доктор Таук и доктор Желязкова и Иванова и ще имате различни становища. Доктор Таук оперира и в други държави и вероятно има уменията, опитайте!
Колкото до ботокса, за да се разсее по - бързо ефекта може да се прилага радиочестота, евентуално сауна, фитнес /всичко свързано с потене /.

# 602
Това с ботокса ще мине след 2-3 седмици.

# 603
Втората снимка е съвсем различна от първата. Тук наистина се вижда проблем, но гледайки само първата, аз не видях такъв. "Проблемното" око на първата снимка изглежда по съвсем друг начин от втората снимка.

# 604
  • в 1001-та нощ
Във всички случаи - за операция следва да се изчака да отмине ефекта на ботокса. Съответно и консултациите с хирурзи е уместно да са след това - за да не се плащат по да пъти.

# 605
Благодаря на всички за споделеното мнение Flowers Blossom, ще изчакам да се доредя до околоочните специалисти и след това ще споделя дали тоя недъг има (шанс за) оправия. Със сигурност ще опитам да запазя часове отсега за към декември месец, дано дотогава да не се изкуша да се обезобразявам повече.

# 606
Приятелите ти и мъжете забелязват ли този така наречен "недъг"?
Не се фиксирай толкова в него.
Казва ти го човек, който има паднал клепач от сто години. Никой от обкръжението ми не го забелязва и смята, че съм луда да искам да го коригирам.
Същото казаха и трима лекари в три поредни години.
Пускала съм снимка тук и получих съвети за горна блефаропластика и микроблейдинг.
С напредването на възрастта, все ми се струва, че е по-важно да се приемаме каквото сме, а не да се стремим към съвършената симетрия...

# 607
Приятелите ти и мъжете забелязват ли този така наречен "недъг"?
Не се фиксирай толкова в него.
Казва ти го човек, който има паднал клепач от сто години. Никой от обкръжението ми не го забелязва и смята, че съм луда да искам да го коригирам.
Същото казаха и трима лекари в три поредни години.
Пускала съм снимка тук и получих съвети за горна блефаропластика и микроблейдинг.
С напредването на възрастта, все ми се струва, че е по-важно да се приемаме каквото сме, а не да се стремим към съвършената симетрия...

Наистин има дефект, променя ми цялата физиономия, забелязва се видимото отпускане на едната половина -  там имам различна костна плътност (потвърдено от дерматолог) и с напредване на годините се получи едно усукване на дясната половина (вкл. килване надолу на окото). Не се забелзва дефектът сам по себе си от хората, които са свикнали да ме гледат така (за тях просто така си изглеждам).
Забелязват като направя максималното, за да го скрия - разбирайте, професиоанален грим, определена прическа. Тогава ахват колко съм хубава и а-у.

# 608
Тези които са правили неоперативна блеферопластика ,доволни ли са ??
Колко време е възтановяването ?

# 609
  • в 1001-та нощ
Зависи колко инвазивно е третирането -  възстановяването от 1 седмица до 1-3 месеца. Ефектът е нова и по-стегната кожа. Дългосрочност - зависи дали долна или горна, както и дали е преди илу след оперативна, но около 2-3  години.

Оперативната и неоперативната не са алтернативи, а се допълват.

# 610
За горен клепач става въпрос ,малко е отпуснат .Нищо не съм правила до сега . Какво бихте ме посъветвали за леко отпуснат горен клепач ?

# 611
  • в 1001-та нощ
При отпуснат горен клепач - за това отпускане влияят няколко фактора - от една страна, което първосигнално виждаме - е отпуснатата кожа. Но освен нея има мазнинки, които нависват от под веждата надолу. На трето място има мазнинки, които мигрират от челото - надолу и натискат единия от мускулите в зоната - орбикуларис - той е като дъга над окото. С този натиск отгоре - все по-трудно става да го повдигнем.

При една оперативна интервенция - трябва да се изреже излишната кожа, да се премахнат тези мазнинки и да се повдигне мускула. При неоперативната блефаропластика се изгара повърхностния слой на кожата, за да се регенерира и обнови - кожата става нова, бебешка, гладка, стегната, но мазнинките под нея си остава, както и притиснатия мускул.

При мен от неоперативната блефаропластика имаше добър ефект. Кожата стана много добре и около 2 - 3 години всичко беше ОК. Но другите проблеми си останаха - и към тях подходът беше оперативен. Сега от позицията на времето бих казала, че е най-добре - първо оперативна блефаропластика и след това неоперативна - за да се изглади и кожата. Но всеки според своите специфики и нужди.

Ако имате само излишна кожа - пробвайте неоперативната, но с времето другите проблеми ще натежават. Ще е временно решение - за отлагане на по-кардинален подход, както беше при мен. Плюс е, че после на операцията - лекарката каза, че кожата ми е с много добър тургур и в много добро състояние. Така, че не е съвсем безсмислено. Но при по-инвазивната намеса (за неоперативна блефаропластика) - възстановяването е по-бавно и разбира се, трябва да се прави при слабо слънце, т.е. от ноември до март..

# 612
  • София
Здравейте,
Благодаря за хубавата тема и споделения личен опит. Обмислям/х блефаропластика, тъй като положението с горните ми клепачи вече става драматично. Имам питане към по-знаещите тук относно противопоказанията за подобна операция. Как стои въпросът със силно късогледите хора, при които по принцип има по-висок риск за отлепяне на ретината (БФ не засяга самото око, но все е в тази област). Има ли тук такива и какво са били посъветвани; дали са се решили да направят тази стъпка, как е преминало… Разбира се, задължително ще направя консултация с очен лекар, но все пак бих искала да чуя вашия опит ☺

# 613
Здравейте☺Благодаря за хубавата тема! След много колебания реших да се включа с въпрос относно мнения за  следните доктори:
Д-р Спартак Милев
Д-р Георги Делянов
Д-р Рупен Мектубджян
Съвсем случайно отворих някаква оферта от Omed.bg с ваучери за горна блефаропластика от Скин Системс,в която работят гореспоменатите .
При мен положението с горните клепачи е плачевно . Събирам смелост и мнения, за да прибегна към хирургична намеса. Бях се насочила към Панагюриюще при др.Хатър,но съм със смесени чувства след отзив за нея от приятелка.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 22:03 от Tedi@75

# 614
Сподели, моля те отзива, защото мислех при нея да правя 3 в 1 Anguished

Общи условия

Активация на акаунт