Най-доброто отопление според нашия дом

• 43 231
  • 616
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Пак съм аз с моите терморегулатори.
Отидох да видя въпросните Btcino Living Now и какво да кажа - влюбих се.
Скрит текст:
Оказа се, че имат 2 вида терморегулатори - с wi-fi и без. С wi-fi е по-голям размер и стои отделно, а другият може да се вгради в панел заедно с ключовете за осветление. И разбира се (каква изненада!) аз искам този без wi-fi, защото е красив, а ММ иска с wi-fi, защото е практичен. Когато са подредени хоризонтално ме устройва и този с wi-fi. Но имам и две вертикални подреждания и изобщо не ми харесва.
Направих си и визуализации, показвам ви. Кажете колко е важно и необходимо да е с wi-fi. Ако е много полезно, ще жертвам визията, къде ще ида.

Хоризонтално подреждане:
Скрит текст:

Вертикално подреждане:
Скрит текст:

# 601
Всички ключове са ни с уифи
Ако имах терморегулатор, също бих го направила със...

# 602
  • София
Естествено, че с Wi-Fi и отделно, ако питаш мен. А и гледайки снимките ти - то си е така подготвено - за отделен монтаж. Терморегулаторът с Wi-Fi е лъскав и в комбинация с мат ключове в една рамка на мен лично не ми допада. У нас въпросния такъв е отделно от ключовете. Така не можеш и да го натиснеш без да искаш, защото тези са чувствителни - бързо включват. Проверете какво ви е нужно, за да го контролирате с Wi-Fi.

# 603
Lady April, от къде купувате Btcino ?
Решила съм да изневеря на Gewiss в новото жилище. Супер доволна съм, просто така, за разнообразие.
Моля, ако някой има ли личен опит с 2те марки да сподели + / -  Flowers Hibiscus

# 604
  • Варна
Засега съм взела оферта само от Електроплюс Варна.

# 605
Благодаря Flowers Hibiscus  Намерих ги и в София.
Как си правите визуализация ?
Много красиво ви се получава !

# 606
Здравейте, пак аз с още 1 въпрос  Blush  колко ефективно е отоплението с висок радиатор, 7 ребра, тези по цялата височина на стената, от пода до към 40см от тавана?
Или е за предпочитане да е "нормален"  т.е. нисък, дълъг. Без значение "красота", просто дали високият радиатор топли колкото и нисък радиатор, при условие, че е  мощността е "оразмерена" правилно. Дано ме разбирате.

ПП: с ТЕЦ сме

# 607
Според мен конвекцията при ниския и дълъг е на по-широк фронт и по-добра.

# 608
Топлият въздух се издига от долу нагоре и при висок радиатор ще топлиш тавана и съседите, а долу ще е по-студено.

# 609
Така е, не е случайно че такива тип лира слагат евентуално само в много тесни помещения а не в нормални стаи.

# 610
Не са само от тип лира. Има и нормални алуминиеви ребра с голяма височина. Да, сспоред мен е компромис и ще топлят по-скоро с излъчване, отколкото с конвекция. Тоест ще затоплят по-бавно и по-малко, но накрая все пак ще е топло. Ако няма място и другото е наред, не е проблем, който да откаже от покупка. Пък и понякога дългите ниски радиатори са пречка за мебелиране на помещението.

# 611
Да, точно този от снимката на Черна станция имам предвид.  
Благодаря ви за съветите, много ми помагате Flowers Hibiscus

# 612
От моя гледна точка тип лира е заради това че е тясно а и такова високо, лири има и с ребра и прочие но пак не се водят точно радиатор. За баня или някой малък коридор бива такова нещо, но за нормална стая и според мен ще е компромис.
Действително пречат радиаторите, но хората продължават масово така да ги проектират и това не е без причина.

# 613
Причината е по-добрата конвекция и създаването на топлинна завеса пред прозорците (най-удачното място за радиатор е именно под прозорците). Обаче в днешно време, с много добрата изолация на сградите и с тройните стъклопакети ефективността на отоплението не е толкова ключова, за разлика от опциите за аранжиране на ограничени пространства. Радиатор до прозореца не разрешава да се сложи диван плътно до стената, или креват , шкаф, знам ли какво...  Та, опция си е  за "според зависи".

# 614
Черна станция, правилно ме разбра  Joy Това е "онзи" хол, от който всички дружно, в една друга тема, ми помогнахте, да си открадна място за килер Kissing Heart   MayBach, ако ме четеш Heart
natka, благодаря за споделения опит с тесните помещения. При мен няма драма с размера на помещението, 35м2  е с правилна форма, изолация, френски врати и прозорци с добра дограма.
Има нормални радиатори пред прозорците, с нищо не пречат на диваните. Този високият ми пречи там където е сега, трябва да се премести. Ще използвам момента да го махна или заменя с нормален нисък.
Изложение много юг и малко запад, топличко си е.

Общи условия

Активация на акаунт