Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 493
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Bibonss, много се радвам за добрите новини. Страхотно!

И моята фетална мина днес. Всичко изглежда добре и ще имаме втора госпожица. 🥰🥰

# 91
Еее супер новини, момичета. Събраха се много госпожици🎀
Бенчита аз също не пия комбинирани витамини. След направени изследвания на вит б12 и вит Д се установи, че са ниски нивата и АГ ми изписа само от тях да пия + фолиева киселина, която си пия отдавна.

# 92
  • Варна
Бравооо, bibonss, сигурна бях, че всичко ще е наред и че ще харесаш д-р Михова Wink

# 93
Аз да се оплача.. снощи като влизах в банята забелязах, че на едната гърда са ми се появили червени стрии. При мен явно мазането не помага и си е точно до кожа (от втория месец мажа сутрин и вечер с кокосово масло и масло от шеа като ги редувам). Надявам се да не ми се нацепи целият корем, ама каквото стане важното е бебка да е добре.

Вие имате ли болки в гърба/кръста? Тази нощ ме заболя цялата дясна страна на гърба, най-вече ребрата. Чудя се дали е от бременността или нещо съм настинала. Толкова ме болеше тази сутрин, че едвам станах от леглото. Сега съм по-добре, явно малко като се пораздвижих се пооправи, но пак си ме боли и като се натисна болката е все едно имам синини. Не е ли рано за такива болежки? Аз знам, че чак когато коремчето натежи тогава започват болките в кръста. Извинявам се,май поста ми стана доста дълъг.

# 94
Здравейте и от мен! Вчера мина ФМ, всичко е наред.С предна плацента съм и по тази причина още не усещам ритане,само движение.100 % мъж.Но термина ми е изместен за 07.07. От началото расте по-голям с една седмица.Пия прегнакер плюс .С първата бременност също ги пиех.Стрии по гърдите ми се появиха по време на кърменете и предполагам,че и сега ще е така.

# 95
Здравейте момичета, появиха ми се нещо като лишеичета под устните, кажете нещо да се мажа

# 96
Здравейте момичета, появиха ми се нещо като лишеичета под устните, кажете нещо да се мажа

Здрасти, аз имах подобен проблем и ми помогна едно кремче за бебета - https://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-% … -%D0%BC%D0%BB.567 , другото, което ми препоръчаха, но не съм пробвала е на Бочко крема със смрадлика.

# 97
Усмивка, мен ме понаболява кръста и таза на моменти, но сутрин правя за 5,10 минути упражнения за разтягане и определено действа при мен. Аз от няколко дни усещам изтръпване на краката и ръцете..стават целите в иглички за 10-15 секунди и после се оправят.

# 98
Здравей,аз бях също с този проблем, мазах се с кокосово масло, кремове,какво ли не и нищо.. единствено ми помогна мазане с паста "Клобедерм Мас" 2 дни се мазах по 1 път вечер преди лягане и изчезнаха 🙂

# 99
Здравейте! Дали мога да се присъединя към вашата група? Терминът ми е 10ти юли, чакаща момченце. 🙂

# 100
Аз също съм с хашимото преди месец като бях на преглед ендокринологът ми изписа витамини за бременни (Елевит), пия ги през ден.
1 ден пия тях, на другия ден пия Б12.
Отделно приемам витамин Д (който много често забравям да пия), Иногинол, Натаспин, Лимфомиозот (таблетки, от капките ми става лошо) и Л-тироксин.
С предната бременност в 8-ми месец гинекологът ми изписа една опаковка витамини Актив Мама на Допелцерц.

С предната бременност почти нямах корем, даже хората винаги мислеха, че съм с месец/два по-малко, пък родих бебе почти 4кг.
Сега шкембето изведнъж започна да расте и е доста голямо, спрямо предния път.

Аз също се схващам от време на време.
С предната бременност започна края на 7-ми, началото на 8-ми месец. С тази още от 5 месец...

Последните две вечери бебето много се активизира да рита вечерно време. Особено като започна да приспивам баткото и се гушкаме раздава доста силни ритници. Онази вечер баткото както се беше гушнал до корема ми и бебето го ритна 2 пъти силно и той се изплаши и избяга Grinning
Аз яко си раста на корем 😁
Имам чувството, че вместо 5ти съм 7ми месец 🤦‍♀️
Може ли да споделите какви витамини за бременни пиете? АГ-то каза, харесай си някакви и си вземи, всички са добри. Гледам че всички съдържат и йод, а с моето хашимото не е добре..ама за бебето трябва и йод 🤷‍♀️

# 101
Аз яко си раста на корем 😁
Имам чувството, че вместо 5ти съм 7ми месец 🤦‍♀️
Може ли да споделите какви витамини за бременни пиете? АГ-то каза, харесай си някакви и си вземи, всички са добри. Гледам че всички съдържат и йод, а с моето хашимото не е добре..ама за бебето трябва и йод 🤷‍♀️
Здравей, аз пия Премама Дуо изписани от АГ, също съдържащи йод. Консултирах се с ендокринолога ,че и аз съм с Хашимото, но той каза че няма проблем тъй като не е много като количество.

# 102
Благодаря ви, момичета. А кои хормони следите? Аз вчера пуснах освен Тсх и фт4, и фт3..и така се притесних, че е паднал под долна граница.. Днес едното ми обясни, че фт3 не се следи вече, защото е нормално да е нисък, както и че от 20 г.с. натам, спира следенето и на фт4, тъй като бебето вече има собствена жлеза и няма нужда от моите хормони. Интересно ми е да чуя и други мнения Simple Smile

# 103
Благодаря ви, момичета. А кои хормони следите? Аз вчера пуснах освен Тсх и фт4, и фт3..и така се притесних, че е паднал под долна граница.. Днес едното ми обясни, че фт3 не се следи вече, защото е нормално да е нисък, както и че от 20 г.с. натам, спира следенето и на фт4, тъй като бебето вече има собствена жлеза и няма нужда от моите хормони. Интересно ми е да чуя и други мнения Simple Smile

И аз миналата седмица пуснах тсх и фт4 тсх е в норма, но фт4 е малко  под долната граница док каза че няма нужда от притеснение, имам му доверие на док така че не се паникьосвам. Те си знаят работата.

# 104
Бенчита, моите изследвания от преди 10 дни бяха подобни. Фт3 на долна граница, Фт4 близо до долната граница. Тсх беше 1.7, но ендото не ми вдигна дозата. Каза, че държим нещата под контрол.

Общи условия

Активация на акаунт