Пролет идва вече, расте стремглаво ЮЛСКОТО човече - мами с термин ЮЛИ 2021 - Тема 3

• 51 645
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Момичета от вчера забелязвам подуване на ходилата и ръцете, сякаш стоят подпухнали. Дали е нормално, утре съм на ЖК и ще попитам доктора, но ако някой знае нещо по въпроса или някакви съвети за облекчаване на подуването нека да сподели

Задължително сподели на ЖК, може просто да задържаш повечко вода, но кажи на АГ. Знам, че подуването изведнъж може да е свързано с високо кръвно. Него мериш ли го?

При мен понякога вечер ми се подува леко само около единия глезен от вътрешната страна на крака. Забелязала съм, че става като съм стояла повечко права на едно място. На сутринта или като си вдигна краката, се оправя. На вас случва ли ви се? Thinking И вече започва да ми натежава коремчето. Имам добри дни, в които не се усещам бременна и дни, в които се чувствам кит Grinning

# 556
Аз добре се подредих..понеже не се спирам, събота и неделя просто прекалих..и двата дни по задачи, на крак..та вчера като ми се скова цялото тяло от средата на корема, бедрата и кръста..няма ставане. Едвам ставах до тоалетна.. и за капак  дали от антибиотика който пия за мъдреса, нещо долу се подчервих.. и за капак и ММ. 🤦‍♀️
Та тези дни съм страшна картинка..
Иначе до 1,2 седмици ми се иска да вземем големите неща, че нещо и аз започвам да се измарям и да ми тежи..както знаете аз от началото съм си с голям корем..даже онзи ден една позната ме видя и вика "оо всеки момент ще раждаш,а?"..ами викам не точно..след 3 месеца чак 😀🤦‍♀️ ..

# 557
И аз бях така преди два дни, разходки, движение, задачи на крак и едва се качих от падкинга до вкъщи. Иначе вечер като се въртя в леглото съм като мама кит, имам чувстото, че цялото легло се мести. Имам и болки в гърба. Подуване съм имала няколко пъти при неудобна стойка, много натоварване. Не е хубаво, когато е внезапно. Вие веднъж в месеца ли ходите на преглед? С напредването няма ли да стане 2 пъти в месеца или си е индивидуално?

# 558
Моят корем е малък и въпреки това вече ми тежи, кръста ме боли, в леглото се въртя и намествам по 5 минути. Бебка явно се е наместила по дължина, защото усещам как ме подпира високо горе, неудобно ми е дори да седя.
На прегледи ще ходя вече често. Жк ми е веднъж в месеца, а лекарката, при която ще раждам ме вика на 2-3 седмици. Става въпрос за болница Вита.
Не знам как е при вас, но аз имам голям проблем с апетита, непрекъснато ми се яде. След обилно хранене пак съм гладна. Сложила съм се на нещо като диета, поне между храненията се опитвам да ям по-малко и разбира се най ми се хапва сладко.

# 559
И моето коремче е малко. Вчера лекаря вика къде ти е корема, как се е скрило това бебе Joy
И аз ще правя обременяване с глюкоза, иначе захарта ми от вчерашните изследвания дори е по-ниска от преди 1 месец - 4.00, имам постояннен апетит, но гледам да се ограничавам , и да хапвам повече зеленчуци и плодове.
Преди малко си поставих този крем Гиназол и от тогава бебка си прави купон в корема ми.

Малко съм притеснена понеже при вчерашните изследвания в урината ми този път няма левкоцити,бактерии или пл.ед.клетки, но има опалесценция...Чакам резултат от влагалищен секрет и бягам при лекаря, знам че си е опасно, но може и да е заради бъбречните ми проблеми. Нямам високо кръвно, поне в пътите, в които съм го мерила, нито имам подуване на крайници.

# 560
Както бях ви писала съм с подпухнали крака и ръце, доктора ми каза да намаля солта и да почивам повече. Иначе термина ми е на 23 юли, но при прегледа ми казаха че върви по голямо бебчето и термина се измести за 9ти юли

# 561
И аз съм в отбора на тези, които не са купили нищо все още Laughing Не че не искам, но едва сега привършваме ремонта, а после трябва едно шеметно чистене, та чак тогава евентуално ще започнем да пазаруваме, за да сложим нещата на чистичко. За сега само набелязвам някои неща.
Моето коремче е сравнително голямо вече и започва малко да ми натежава, особено вечер като легна. С все по-голяма трудност ставам и се оправям за работа, просто вече не ми се ходи, не ми се седи по 8 часа на стол Expressionless Може би няма да успея да изкарам до 45-тия ден преди термин (27.05.) и ще изляза по-рано болничен. Вие вкъщи ли сте вече или работите още?
Лиило, ето няколко предложения за заглавия от мен Innocent :
През пролетния сезон сме с крачка напред към ЮЛСКИЯ ни бонбон!
Пролетния сезон откриваме с ЮЛСКИ ритничен маратон!
Пролетта дойде при нас, ЮЛСКОТО момче или момиче чакаме в захлас!
Празници светли наближават, ЮЛСКОТО човече все повече ритничета раздава!

# 562
През пролетния сезон сме с крачка напред към ЮЛСКИЯ ни бонбон! - това ми е фаворит 😁

# 563
Здравейте, момичета!
От доста време не съм се включвала, но ето че се появи проблем, за който искам да ви питам - вече на два пъти пулсът ми се ускорява без видима причина. Онзи ден си седях на дивана и гледах филм, когато изведнъж усетих силно сърцебиене. Премерих си кръвното, беше нормално 114/75, но пулсът ми беше 110. Днес сутринта същата ситуация - нормално кръвно, но пулсът ми беше 95. Знам, че нормата за пулс на възрастен е м-у 60 и 100 удара в минута, но при мен много рядко е надвишавал 75 в спокойно състояние, та питането ми е дали на някоя от вас й се е случвало и дали имам повод за притеснение. Чух се с личната лекарка и тя каза, че няма защо да се тревожа, но някак си не мога да го подмина току така.

# 564
Моят пулс преди бременността беше около 65, но сега варира около 80, понякога също го усещам по-ускорен, но за кратко и като цяло знам, че до 90 по време на бременност е ок, а моментното ускоряване не мисля, че е проблем стига да не го поддържаш така дълго време.

# 565
През бременността имаме бая количество кръв в тялото ( около 30-50% повече), поради този факт сърцето трябва да изпомпва доста, това е една от причините за ускорения пулс. Не се притеснявай.
Безкрайни благодарности на bebe1107 за заглавията, ще ги сложа в анкета за да си изберат всичко следващито заглавие, ще се радвам ако още момичета помогнат ❤

# 566
И ние с безкрайни благодарности към теб, Лиилоо, че правиш хубави темички BlushHeart

# 567
И моят пулс е 65 по принцип, сега на моменти 110. Аг ми каза, че може само мента глог и валериан

# 568
Аз също съм със завишен пулс- 90,100,110... Даже на моменти вдигам много повече. Моя лекар каза, че е заради килограмите и че се умарям повече, защото ми тежи. В 25 седмица съм качила 4 килограма и не съм дебела, но... Може и така да е. Иначе кръвното ми е ниско.

# 569
Ох.... чета какво са ви казвали и чак се ядосвам 🤣 за едни 4 кила... то това нищо не е (завиждам благородно  бърборанче )
Тялото трябва да помпа кръв към матката и да храни едно човешко същество, няма как пулсът да е същия като преди... че чак и мента глок и валериан...
Вероятно са добри доктори, не отричам, но съм забелязала и от моята АГ, че има някакви неща, от които грам не разбира....

Бебе, пак благодаря много ❤ За мен в удоволствие 🤗

Общи условия

Активация на акаунт