Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 822
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, момичета!
За тези които ме помнят, мисля да се завърна в темата.
Предисторията ми...
1 дъщеричка на 11 г, от брака ми с баща й, който приключи преди малко повече от 10 г.
2 опита инвитро с човека, с който живеех след това, неуспешни, вероятни причини годините ми и тежък мъжки фактор.
1 спонтанна бременност със същия човек, завършила със спонтанен аборт в 8 седмица преди около 2 г.
С човека стигнахме до доста пререкания по различни въпроси, извън темата, промяна в отношението му към дъщеря ми, доста напрежение и се разделихме.
От няколко месеца съм с друг мъж, историята с него е достойна за аналог на приказките на Андерсен, но няма да изпадам в подробности. Ще кажа само, щастлива съм, че ме откри, защото чак на 44 г доживях да усетя какво нещо е любовта, истинската. Заживяхме заедно и решихме, че искаме да имаме свое дете. Аз почти се бях отказала, но увереността, която той ми вдъхна ме провокира отново да опитам. Той има 2 дечица от предния си брак на 7 и 9 г.
Опитите стартирахме миналия месец, но според него, а и според медицината годините, особено моите ни притискат. Взехме решение за инвитро с лека стимулация.
Вчера посетих новият си репродуктивен специалист, др Юнакова, Щерев. Взе цитонамазка и микробиология и чакаме цикъл, за да пусна АМХ, ТСХ и пролактин и да избере медикаменти. Междувременно той ще направи спермограма, последната му такава е със 75% годност, надявам се да не е много мръднала. Другият четвъртък съм отново на преглед и ако всичко е ок стартираме веднага.
Страх ме е мъничко, но ще опитам въпреки всичко. Радвам се и съм щастлива, че взех това решение.
Желая успех на всички тук!
Здравей, мен Юнакова ме претупа преди 1 г., нищо не обяснява, върна ми ембрион на 3 ден, само,  за да приключи ин витрото. Още от вратата ме погна с идеята за донорски яйцеклетки, а дори не си бяхме казали и имената. Отвратителна работа.

# 346
Кате, добре дошла отново. Hug Трогна ме с историята за приказките на Андерсен. Каквото и да се случи знай, че това е най-важното - че си срещнала човек, с който всеки ден да се чувстваш обичана и подкрепяна. Heart
Момичета, знаете ли какво се случва ако в лутеалната фаза тръгне фоликул и през това време се пие Дуфастон? Прецаква ли се този фоликул? Пих Дуфастон 10 дни, дойце МЦ, отидох на 7ми ден на преглед и освен 2 фоликула 6 и 10 мм, имаше и 1 фоликул 19 мм. Но естрадиолът е само 70 и си мисля, че явно се излъчва от малките фоликули. Не е задържан според мен, защото пък прогестерона е 0.19. Дано се спука това чудо, че да тръгне по-малкия.

# 347
  • София
Здравейте, момичета!
За тези които ме помнят, мисля да се завърна в темата.
Предисторията ми...
1 дъщеричка на 11 г, от брака ми с баща й, който приключи преди малко повече от 10 г.
2 опита инвитро с човека, с който живеех след това, неуспешни, вероятни причини годините ми и тежък мъжки фактор.
1 спонтанна бременност със същия човек, завършила със спонтанен аборт в 8 седмица преди около 2 г.
С човека стигнахме до доста пререкания по различни въпроси, извън темата, промяна в отношението му към дъщеря ми, доста напрежение и се разделихме.
От няколко месеца съм с друг мъж, историята с него е достойна за аналог на приказките на Андерсен, но няма да изпадам в подробности. Ще кажа само, щастлива съм, че ме откри, защото чак на 44 г доживях да усетя какво нещо е любовта, истинската. Заживяхме заедно и решихме, че искаме да имаме свое дете. Аз почти се бях отказала, но увереността, която той ми вдъхна ме провокира отново да опитам. Той има 2 дечица от предния си брак на 7 и 9 г.
Опитите стартирахме миналия месец, но според него, а и според медицината годините, особено моите ни притискат. Взехме решение за инвитро с лека стимулация.
Вчера посетих новият си репродуктивен специалист, др Юнакова, Щерев. Взе цитонамазка и микробиология и чакаме цикъл, за да пусна АМХ, ТСХ и пролактин и да избере медикаменти. Междувременно той ще направи спермограма, последната му такава е със 75% годност, надявам се да не е много мръднала. Другият четвъртък съм отново на преглед и ако всичко е ок стартираме веднага.
Страх ме е мъничко, но ще опитам въпреки всичко. Радвам се и съм щастлива, че взех това решение.
Желая успех на всички тук!
Здравей, мен Юнакова ме претупа преди 1 г., нищо не обяснява, върна ми ембрион на 3 ден, само,  за да приключи ин витрото. Още от вратата ме погна с идеята за донорски яйцеклетки, а дори не си бяхме казали и имената. Отвратителна работа.
Предполагам.
Толкова доктори съм обиколила за всичките тези години, половината в Надежда, повечето в Щерев, клиниката на Владимиров, Йосиф Димитров и къде ли не. Истината е, че никъде не ми казаха, "Бори се, ще успееш!". Като чуят цифрата 40 и от 10 кладенеца вода ще донесат, да те убедят, че вече не ставаш...
Донирските яйцеклетки след 40 ги толерират повечето доктори. Вече толкова съм свикнала с доводите им, че въобще не се впечатлявам. Аз знам какво искам и никой не може да ме накара да избера противното. Хубавото е, че вече не гледам толкова емоционално на тези разговори.
Само за протокола. Преди 2 г, моя близка позната роди почти на 43 живо и здраво момченце, забременя на втория месец след стартиране на опитите и го износи без проблем, явно са прихванали 3-те процента.
Кате, добре дошла отново. Hug Трогна ме с историята за приказките на Андерсен. Каквото и да се случи знай, че това е най-важното - че си срещнала човек, с който всеки ден да се чувстваш обичана и подкрепяна. Heart
Момичета, знаете ли какво се случва ако в лутеалната фаза тръгне фоликул и през това време се пие Дуфастон? Прецаква ли се този фоликул? Пих Дуфастон 10 дни, дойце МЦ, отидох на 7ми ден на преглед и освен 2 фоликула 6 и 10 мм, имаше и 1 фоликул 19 мм. Но естрадиолът е само 70 и си мисля, че явно се излъчва от малките фоликули. Не е задържан според мен, защото пък прогестерона е 0.19. Дано се спука това чудо, че да тръгне по-малкия.
19 мм и според мен не е задържан, на такъв размер е напълно възможно да носи годна яйцеклетка.

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 10:43 от ·.·♥Катето♥·.·

# 348
Катето, много позитивизъм има в думите ти Simple Smile. Благодаря за което. Пожелавам ти много скоро да станеш част от 3%-та статистика.

# 349
  • София
Катето, много позитивизъм има в думите ти Simple Smile. Благодаря за което. Пожелавам ти много скоро да станеш част от 3%-та статистика.
И аз благодаря!
Живота ме научи, че позитивизмът в което и да е начинание съставлява поне 50% от успешния му завършек.

# 350
Добре дошла отново в темата,Катето!Аз също като теб не се впечатлявам от коментари за възрастта и не позволявам на негативизма да ме завладее.Напротив бликам от позитивизъм и няма лесно да се откажа от борбата си.За мен докато имаме цикъл и правим фоликули има и шанс за успех.Аз да ви се похваля,не знам как но успях да предам позитивната си нагласа даже и на проф.Тимева и вчера започнахме 3тата ми стимулация.След като последните месеци изчетох купища медицинска литература,сама открих и 1 от проблемите си,макар на почти 43г. ,ЛХ в началото на фоликулна  фаза при предишните ми стимулации е бил едва 1.5 (знаете,обикновенно на тези години проблемът е точно обратен високо ЛХ)и се е вдигал до едва 2.1 преди пункция.Така съотношението ФСХ:ЛХ е било 5:1,което е много лош прогностичен белег и във всички изследвания се говореше за малък брой извадени я и с лошо качество.Е,след 3 месеца на DHEA,вчера си пуснах хормоните и :ЛХ-5.33,ФСХ-8.9,Естрадиол-191.9 .
Затова бях писала в предишни постове,че тук ти гледат само годините и не се опитват да мислят и да търсят къде са причините за неуспех,а всички сме различни.Ето на мен АМХ ми е 2.9,имам м/у 6-8 антрални на 2ри ден,ФСХ никога не ми ебил над 8.9 но на стимулациите вадихме едва 5-6 яйцеклетки.И като питах защо?,ами годините.Е да ама НЕ,поне клиничните проучвания казват друго,за добри резултати при стимулация съотношението ФСХ:ЛХ идеално трябва да е до 2:1.Разбирам,че когато ФСХ е повишено репро спец. няма полезен ход,НО аз не съм такъв случай,просто не им се занимава.Написах подробно всичко това с идеята да съм полезна с инфо,проверявайте си всичко сами(на мен даже не ми беше назначаван ФСХ.Сама си пускам хормоните преди начало на стимулация).
Търсете как може да подобрите нещата при вас-добавки,хранене,спорт...
Ще видим какво ще стане този път,но поне съм спокойна,че каквото е могло да се подобри съм го направила.От 3 месеца съм на големи дози CoQ10, Omega 3, Melatonin 3mg  вечер, 1 час спорт всеки ден и богата на антиоксиданти храна.Ще пиша отново с новини,дали всичко това е подобрило нещата.Но поне вчера получих признание от лекарката си,че ако не беше тежкия мъжки фактор отдавна да съм успяла,въпреки годините си,защото както тя се изрази съм "идеална" откъм хормони и матка.
Е това не ми решава проблема,но поне получих морално удовлетворение,че не моите години са проблемът,а по-скоро тяхната неспособност да се справят с МФ.Желая успех на всички от сърце и много,много вътрешна сила,за да се преборите с човешките предразсъдъци,че сме твърде стари за бебе,някога така са казвали на 30 годишните,времената се менят....BlushHeart Eyes

# 351
Момичета, не спирайте да вярвате, че шанс има и нещата ще се случат. На 41 години съм, много време мина, докато стартираме опит, трябваше да вкарам в норми щитовидните си хормони. В крайна сметка трансферът беше на 10 март. Вчера видяхме две прекрасни сърчица Simple Smile Стават чудеса, пожелавам го на всички ви!

# 352
Шанс има! На 41 г съм. През февруари започнах стимулация по къс протокол. С мъжки фактор сме. Аз забременявах и по естествен път, но заради мъжкия фактор правех биохимични. От четири фоликула в началото, оцеляха до пункция три. От трях извадиха 2 яйцеклетки, които се оплодиха. На пети ден имаше само един ембрион и ми го трансферираха. Ами съдба. Днес чух и сърдечен тон, в 7гс и 6 дни съм. Дано всичко е успешно до края! Първи инвитро опит ми е. И за финал ще кажа, че не е важна толкова бройката на фоликулите, яйцеклетките и ембрионите. Може ѝ да е само един и той да е вашето малко чудо. Стискам палци на всички за успешен край.

# 353
Благодаря за отговорите. Страхотно е, че има хубави новини тук и позитивна енергия. Ще мисля, дали да сменя клиниката, мисля че ще загубя време. Поне си отговорих на някои въпроси, след това, което сте ми писали. Успех на всички. 💜

# 354
Момичета,

В продължение на съветите на kremkaramel78 и в рубриката “Помогни си сам” представям на вашето внимание терапия с фото био модулация, PBM, или терапия с червена и почти инфрачервена светлина.

https://www.ecronicon.com/ecgy/pdf/ECGY-08-00402.pdf

Накратко, идеята е, че тази светлина зарежда с енергия клетките, особено яйцеклетките, чиято енергия намалява с възрастта, и оттам подобрява фертилитета.

Аз купих преди няколко месеца такава лампа от марката Joovv от Щатите по препоръка на приятелка заради другите ѝ здравословни ефекти.

Последните дни попаднах на изследването по-горе и прочетох и японското изследване. Съществен процент от жените забременели, вкл. 50-годишни жени забременели и родили след РВМ терапия... не знам, но, ако може човек да си я позволи, си струва да опита, според мен.

Последните 2 седмици правя терапия в зоната на корема, ще докладвам ако/като стигна до пункция дали Я/Е е била с по-добро качество.

В България намерих тази лампа, която отговаря като характеристики на тази от изследването и изглежда точно като тази на Joovv, която уж е най-добрата, но е по-скъпа и идва от Щатите. Параметрите са им идентични; сигурно някой е намерил как да прави същата за по-малко пари.

PS Тя оказва много добро влияние и на спермогенезата; подобравя мобилността и увеличава броя. Гледам, че доста клиники на Запад предлагат такава терапия като част от цялостния пакет.

https://www.emag.bg/domashen-ured-za-bio-fotomodulacija-idea-lig … 100/pd/DRW9WRBBM/

Описание
- Светлинно подмладяване
- Увеличаване на силата, масата и издръжливостта на мускулите
- Светлинно лечение на акне, розацея, екзема, псориазис и дерматит
- Регенерация на колагена в кожата
- Премахване на болки от претоварване при спорт, тренировки, артрит
- Отслабване и детоксикация
- Подобрено кръвообращение
- Следоперативно регенериране и лечение на белези
- Намалява възпаленията
- Възстановяване на повредена от слънцето кожа
- Намалява болките от мигрена и подобрява съня
TL100 Домашен уред за Био Фотомодулация
Достъпен и мощен домашен уред даващ всички ползи на професионална неинвазивна ЛЕД терапия чрез червена 660nm и близка инфра червена 850nm светлина в терапевтичния прозорец на светлинната терапия
Модел                  IL-TL100
размер (mm)        320*220
Бр. LED               60
спектър                660nm и 850nm с възможност за превключване
Разход ток            85W
Интензитет на светлината >110mW/cm²  
Гаранция             2 години
Светодиоди        мощни и висококачествени с над 30.000часа живот
Насоки за употреба
Застанете на 15-30 см разстояние от уреда
5-15 минути, до два пъти на ден на всяка зона, която осветявате, получете пълната доза лечебна сила на естествена светлина
Кожата трябва да е чиста и без грим
Няма вреден ефект върху зрението (установено чрез обстойни изследвания през последните 50 години), напротив увеличава производството на мелатонин за по-добър сън, ако все пак силната светлина ви притеснява и при затворени очи може да използвате превръзка от лента плат или друг начин да покриете очите
Други характеристики
Стабилна стойка за маса, която лесно се монтира на стена.
Възможност за допълнителна поръчка на окачвач за врата или стена.
Вграден таймер, изключващ светлината след определеното време.
Дистанционно управление за превключване на светлината и управление на таймера.
Метод на работа
Мощни светодиоди излъчват светлина с точна честота на вълната
Терапевтична светлина в спектъра червена светлина 660nm и близко инфра червена светлина 850nm захранва клетките на тялото с енергия без странични ефекти и води до всички положителни ефекти
дължини на вълната над 1000nm водят до загряване което е познато в инфрачевените сауни – това се избягва тук
потенето остава във фитнеса, a пред уреда лечението
безболезнена процедура, не изискваща време за възстановяване
Повечето други видове светлинна терапия включително лазери и радиочестотен лифтинг разчитат на някаква степен на топлинно увреждане на по-дълбоките слоеве на кожата заради подмладяващите им ефекти, като някои причиняват болка, а слънчевата светлина може да предизвика фотостареене или фотоувреждане, което е източник на повечето лицеви линии и бръчки. Нашият уред избягва това като излъчва само най-полезните честоти на светлината и не излъчва УВ светлина.
Възможно е усещане на затопляне при използването на уреда, дължащо се на подобреното кръвоснабдяване и циркулация вследствие повечето енергия в клетките на тялото.
Ефекти и приложение
Всички материали в това описание са с информационна цел и не трябва да се приемат като медицински съвети. В случай на състояния на влошено здраве се консултирайте с доверения ви лекар.
Фотомодулацията има редица положителни ефекти: намалява болките, подобрява здравето на кожата, отслабване, възстановяване и регенерация на мускулите след травми и тренировки както и увеличаване на силата, масата и издръжливостта на мускулите, намалява мускулна треска и възпаления след тренировка, подпомага антиоксидантите в тялото, подобрено кръвообращение в тъканите подложени на светлотерапия снабдявайки ги с кислород и хранителни вещества, освобождава токсините, стимулира производството на колаген в кожата от което идва термина био фотоподмладяване, намалява болки и възпаления на ставите включително след операция и при артрит намалявайки нивата на цитокини, стимулира активността в лимфната система, увеличава производството на аденозин трифосфат АТФ (произвежда се в митохондрийте на клетките и е необходим за почти всяко действие в тялото), увеличава естественото производство на мелатонин за по-добър сън, в комбинация със спорт намалява целулита, спомага борбата с розацея, акне, екзема, псориазис и дерматит, премахване на рани и белези, постоперативно възстановяване, възстановяване от радиация, възстановяване на повредена от слънцето кожа.
Намалява болките от мигрена и подобрява съня, увеличавайки производството на мелатонин. Червената светлина придвижва биологичния часовник към подготовката за сън и подобрява качеството му и улеснява заспиването. Обратния ефект ни бива причинен от синята светлина, която се произвежда с по-нисък разход на електричество и затова всички уреди и екрани я използват.
Повишената енергия на клетките води и до детоксикация
Други резултати от използването на червена и близко инфрачервена светлина
Повишаване на тестостерона, повишена мобилност на сперматозоидите. Помага при лечението на импотентност при мъжете. Обръща някои процеси на оплешивяване при мъже и жени.
Положителнен ефект върху щитовидната жлеза. След 3 годишни медицински опити на Др. Д. Б. Хофлина от Бразилския Медицински Университет на Сао Пауло, е установено че почти половината пациенти с Автоимунен тиреоидит на Хашимото не са се нуждаели от лекарства след 9 месеца а всички са показали намалена нужда от levothyroxine, намалена тиреоид пероксидаза (TPOAb) (автоимунност). Положителен ефект върху пациенти с деменция и болестта на Алцхаймер, намалявайки оксидативния стрес, възвръщайки паметта и натрупването на Beta-amyloid (Aβ)
Изичства деутерий (тежък водород) от тялото като намалява вискозитета на водата (прави я по-течна) в тялото и улеснява обмена на веществата както и изхвърлянето на тежката вода вместо да се натрупва.

Съществуват редица клинични изследвания за приложението терапевтична светлина. Проверете и други източници на информация за терапия с червена и близко инфра червена светлина и заповядайте да закупите нашите изключително ефективни уреди TL100, TL200, TL300, TL600, TL800, TL1000, TL1200, TL1500, TL2000

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 14:19 от Optimist73

# 355
Скрит текст:
Момичета, този месец вместо на 25 ден ми дойде на 31ден. На 45г съм, но още имам цикъл, редовен, нормален, без болки - точно на 25ден. Този път закъсня, но пак мина нормално, свърши... и от вчера, 8 ден от цикъла имам леко зацапване. Днес на 9ден бях при моята лекарка за преглед. Искаше да прецени, дали да правим хистероскопия преди ЗЕТ, който готвим след два месеца. Прецени, че трябва. Не знам какво видя. Казах и за зацапването, тя нищо не отговори. Въобще мисля, че защото съм на 45г съвсем ме е отписала. Аз си знам, че е трудно на тази възраст, но ще се боря до последно, още повече, че ще правя ЗЕТ с два ембриона, които са от преди години. Питам я непрекъснато, дали не трябва да изследваме нещо, тя отговаря, че не се сеща и така... Много ми е криво. И сега също не разбрах това зацапване проблем ли е, от какво е, тя нищо не каза. Имам два миомни възли, които са пораснали от 3 на 4 см, но според нея не били на лошо място.
Като й задавам въпроси, имам чувството, че се дразни, а аз искам отговори, и някакси най-малкото, което очаквам е скептично отношение. А аз много разчитам на нея. Да, на 45г съм. Не съм виновна, че така стана, да правя инвитро на тази възраст, и аз си имам история. Ох, стана по-скоро за друга тема, но се надявам да ме разберете, защото тук сме най-смелите. Аз ли съм най-голяма в темата, вие имате ли разбиране от лекарите си.

Моят опит с нея е същият. Изгубих 2 години в безмислени опити и да й търпя обидното отношение и незаинтересоваността докато разбах, че трябва да сменя лекаря. Моят съвет е да я смениш незабавно. Ако искаш пиши на лични.

# 356
И на мен вчера ми казаха, че след 40, дори с инвитро шанса е около 3% и да не се надяваме много, алтернативата била донорски яйцеклетки. Всичко това е ясно, но е факт, че и 1% си е шанс.

Аха, на 41 г. известен тукашен репродуктивен специалист, дори без да ми погледне изследванията, които си бяха много добре, впрочем, без да имаме спермограма, ми каза, че имам 1% шанс за естествено и 4% за инвитро. На вратата мимоходом ми спомена за донорски яйцеклетки. А няколко месеца преди това си бях забременяла естествено (завърши с мисед, за съжаление), което въобще не го отчете като фактор. Три месеца след това в Турция с прискърбие ми съобщиха, че шансовете за инвитро са ни 20 - 25%, и много залагали на това, че имам вече една бременност, макар и с мисед. С лека стимулация изкараха 9 фоликула, 6 зрели, 5 се оплодиха, 2 стигнаха до бластоцист. От всичко, което чета и във форума, оставам с убеждението, че тук на лекарите не им се занимава с нас и/или не знаят точно как да подходят най-резултатно. Предвид колко пари, нерви и емоции отиват покрай тези процедури, такова отношение намирам за крайно нередно.
Не се предаваме Simple Smile

# 357
Не знам ,но и аз съм от засегнатите от отношението на българските лекари за съжаление....
Посещавам клиники в Германия и тук лекарите са толкова позитивни и любезни ,изобщо няма база за сравнение .
В бг един път отидох на консултация само и си излязох разплакана , не беше тема възрастта ,но просто в България етиката куца като цяло.
А колкото за зацапванията ,аз имах също много объркан цикъл ,почти само десет дни от месеца бяха чисти ,но това изобщо не впечатли доктора ,каза важното е че имаме цикъл!
И никой не ми говори за проценти шансове ...и аз мисля също че няма нужда от такива статистики .Когато се прави опит трябва абсолютно спокойствие и положителна нагласа .
Статистиките да си ги водят в книгите и дано някой ден се научат да се държат възпитано и любезно с пациентите си.
Много е жалко в цивилизована държава и наистина компетентни хора в професията си да не знаят как да се държат.
Извинявам се за поста ми ,но се ядосах пак като прочетох за отношението  към жените борещи се и страдащи за детенце.

# 358
  • In transit
Момичета, този месец вместо на 25 ден ми дойде на 31ден. На 45г съм, но още имам цикъл, редовен, нормален, без болки - точно на 25ден. Този път закъсня, но пак мина нормално, свърши... и от вчера, 8 ден от цикъла имам леко зацапване. Днес на 9ден бях при моята лекарка за преглед.
Скрит текст:
Искаше да прецени, дали да правим хистероскопия преди ЗЕТ, който готвим след два месеца. Прецени, че трябва. Не знам какво видя. Казах и за зацапването, тя нищо не отговори. Въобще мисля, че защото съм на 45г съвсем ме е отписала. Аз си знам, че е трудно на тази възраст, но ще се боря до последно, още повече, че ще правя ЗЕТ с два ембриона, които са от преди години. Питам я непрекъснато, дали не трябва да изследваме нещо, тя отговаря, че не се сеща и така... Много ми е криво. И сега също не разбрах това зацапване проблем ли е, от какво е, тя нищо не каза. Имам два миомни възли, които са пораснали от 3 на 4 см, но според нея не били на лошо място.
Като й задавам въпроси, имам чувството, че се дразни, а аз искам отговори, и някакси най-малкото, което очаквам е скептично отношение. А аз много разчитам на нея. Да, на 45г съм. Не съм виновна, че така стана, да правя инвитро на тази възраст, и аз си имам история. Ох, стана по-скоро за друга тема, но се надявам да ме разберете, защото тук сме най-смелите. Аз ли съм най-голяма в темата, вие имате ли разбиране от лекарите си.
Ако говориш за АГ, при която ходиш, смени я веднага. Моята лекарка постоянно ме окуражава да не се отказвам, отговаря ми на всички въпроси и ми помага много с каквото може и знае. Всеки път като се чуем ми говори за нови бременни жени над 45 години и е много щастлива от този факт.

# 359
Момичета, някоя от вас чувала ли е за фоликул във фоликула? Grinning И това доживях да видя. Имам 1 голям, който явно не е читав и в него расте друг, по-малък. Видях го с очите си. Търсих из google и не ми излиза такова нещо. Странна работа е положението при мен. Blush

Общи условия

Активация на акаунт