Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 827
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Bobby, опити без значение естествени или асистирани се правят с цел бременност и винаги има шанс за успех. Събиране на Я е процеса преди "опита" за зачеване.
В официалното становище на Надежда пише, че при риск от заразяване на пациентката се отлага ИВ или провеждат стимулациите, оплождането и замразяване на Е, след което се ваксинира и трансфера се отлага с два месеца.

# 331
Под опити имам предвид не опити за забременяване, а за вадене на яйцеклетки. Тоест ако вадиш, оплождаш и замразяваш няма проблем да се ваксинираш и да си действаш. Двата месеца изчакване се отнасят за забременяването т.е. трансфера. Тогава трябва да се изчака. Ще добавя едно инвитро преди думата опити, че да се разбира.
Ето тук, последните 40 секунди от предаването:
https://bnt.bg/news/nai-novite-tehnologii-v-in-vitro-procedurite … 3-293386news.html

Последна редакция: пт, 26 мар 2021, 23:01 от *Bobby*

# 332
Момичета, имате ли информация как се отразява ваксинирането на инвитро опитите? Обсъждали ли сте го с лекарите?  Чудя се да се ваксинирам или да чакам..
Едино от нещата,които твърдят  че имат ваксините е въздействие върху репродукцията.По добре се консултирай с лекар или прочети за страничните ефекти.

Последна редакция: нд, 28 мар 2021, 06:59 от Yolanthe

# 333
Момичета,знам,че имаше доста противоречива информация по въпроса с ваксинирането,но това е така защото нямаше направено клинично проучване на бременни или планиращи бременност.Такова изследване вече тече в UK и последните препоръки  на СЗО и на Американската Асоциация по репродуктивна медицина е ЗА ваксиниране.
Аз след като го обсъдих с моята лекарка вече съм с 1ва доза на Астра-Зенека и НЯМА да чакам никакви 2 месеца,началото на април (ако няма изненади) почвам стимулация и ако има какво и трансфер.За мен в тази ситуация това е правилното решение,всеки да прецени- риск:полза и да реши.

# 334
  • София
Аз съм на същото мнение, очаквам служебно да ни ваксинират с РНК ваксини, казали са след изборите до края на април. Предполагам, че ще имам ЗЕТ към края на май.
Иначе имахме час за ваксиниране във ВМА първо за 15.03 после за 22.03, но го отказах понеже се разболяхме от някакъв вирус с ужасна хрема, мислехме, че сме минали короната, но антигенните и после за ранни антитела IgM  излязоха отрицателни.
Мисля все пак след още седмица, две да накарам моя мъж да пусне количествен, понеже той първи се разболя да видим все пак какво е положението.

# 335
Момичета,
Дали някоя от вас е пробвала и има отзиви за този продукт?
https://biotica.bg/happy-woman-podkrepa-v-borbata-s-zhenskiya-fertilitet

# 336
Момичета, този месец вместо на 25 ден ми дойде на 31ден. На 45г съм, но още имам цикъл, редовен, нормален, без болки - точно на 25ден. Този път закъсня, но пак мина нормално, свърши... и от вчера, 8 ден от цикъла имам леко зацапване. Днес на 9ден бях при моята лекарка за преглед. Искаше да прецени, дали да правим хистероскопия преди ЗЕТ, който готвим след два месеца. Прецени, че трябва. Не знам какво видя. Казах и за зацапването, тя нищо не отговори. Въобще мисля, че защото съм на 45г съвсем ме е отписала. Аз си знам, че е трудно на тази възраст, но ще се боря до последно, още повече, че ще правя ЗЕТ с два ембриона, които са от преди години. Питам я непрекъснато, дали не трябва да изследваме нещо, тя отговаря, че не се сеща и така... Много ми е криво. И сега също не разбрах това зацапване проблем ли е, от какво е, тя нищо не каза. Имам два миомни възли, които са пораснали от 3 на 4 см, но според нея не били на лошо място.
Като й задавам въпроси, имам чувството, че се дразни, а аз искам отговори, и някакси най-малкото, което очаквам е скептично отношение. А аз много разчитам на нея. Да, на 45г съм. Не съм виновна, че така стана, да правя инвитро на тази възраст, и аз си имам история. Ох, стана по-скоро за друга тема, но се надявам да ме разберете, защото тук сме най-смелите. Аз ли съм най-голяма в темата, вие имате ли разбиране от лекарите си.

Последна редакция: пн, 05 апр 2021, 22:36 от damayanti

# 337
Damayanti,

Видях, че си писала в групата на Надежда.
Ако лекар ти е Персенска, тя така се държи с жени над 40. Отвратително е.

Аз съм на 47 и още събираме ембриони, но имам лекари, които мислят, че имам шанс - един в Турция и д-р Цветков в Надежда.

Аз и преди съм писала тук, Персенска се държа отвратително и подигравателно с мен на единствения ми трансфер на 45 год в Надежда. След това на един преглед, където тя беше дежурна, ме разрева. Тя е известна с това отношение, освен ако не хареса някой, въпреки възрастта му.

Не знам кой ти е лекар и какви са ти опциите за смяна, но аз лично бих сменила и лекаря и клиниката ако трябва. На тази възраст всеки опит е последен и такова отношение не помага.
Трябва да прецениш дали си върши работата и е просто въпрос на отношение или това отношение влияе и на грижата ѝ за теб. Възможно ли е ти да си по-изнервена и чувствителна (каквито сме всички тук) и ти да ѝ намираш кусури където няма? Това всичко само ти можеш да прецениш.

Между другото, хистероскопия преди ЗЕТ е много добра идея. Раздразва матката и всичко се лепи по нея по-лесно след това, казано най-просто.

# 338
Damayanti, моят док също не се впечатлява от зацапване. Предполагам, че причините за това не влияят на ИВ процедурите. Не се притеснявай и приеми, че в напреднала репродуктивна възраст е нормално цикъла да има някакви отклонения. При мен зацапване се получава при ЗФ или когато ФСХ се вдигне прекалено.

# 339
  • София
Здравейте, момичета!
За тези които ме помнят, мисля да се завърна в темата.
Предисторията ми...
1 дъщеричка на 11 г, от брака ми с баща й, който приключи преди малко повече от 10 г.
2 опита инвитро с човека, с който живеех след това, неуспешни, вероятни причини годините ми и тежък мъжки фактор.
1 спонтанна бременност със същия човек, завършила със спонтанен аборт в 8 седмица преди около 2 г.
С човека стигнахме до доста пререкания по различни въпроси, извън темата, промяна в отношението му към дъщеря ми, доста напрежение и се разделихме.
От няколко месеца съм с друг мъж, историята с него е достойна за аналог на приказките на Андерсен, но няма да изпадам в подробности. Ще кажа само, щастлива съм, че ме откри, защото чак на 44 г доживях да усетя какво нещо е любовта, истинската. Заживяхме заедно и решихме, че искаме да имаме свое дете. Аз почти се бях отказала, но увереността, която той ми вдъхна ме провокира отново да опитам. Той има 2 дечица от предния си брак на 7 и 9 г.
Опитите стартирахме миналия месец, но според него, а и според медицината годините, особено моите ни притискат. Взехме решение за инвитро с лека стимулация.
Вчера посетих новият си репродуктивен специалист, др Юнакова, Щерев. Взе цитонамазка и микробиология и чакаме цикъл, за да пусна АМХ, ТСХ и пролактин и да избере медикаменти. Междувременно той ще направи спермограма, последната му такава е със 75% годност, надявам се да не е много мръднала. Другият четвъртък съм отново на преглед и ако всичко е ок стартираме веднага.
Страх ме е мъничко, но ще опитам въпреки всичко. Радвам се и съм щастлива, че взех това решение.
Желая успех на всички тук!

# 340
Кате,привет 🙏🏼 Помня те от 2019г,когато бях бременна (за съжаление се наложи аборт в 17 г.с.) и още съм тук с надежда,че ще имам някога детенце.
Радвам се,че си щастлива и си намерила подкрепа! Стискам ти палци и скоро да се погвалиш с + 🍀

# 341
  • София
Кате,привет 🙏🏼 Помня те от 2019г,когато бях бременна (за съжаление се наложи аборт в 17 г.с.) и още съм тук с надежда,че ще имам някога детенце.
Радвам се,че си щастлива и си намерила подкрепа! Стискам ти палци и скоро да се погвалиш с + 🍀
И аз те помня. Съжалявам, че така са се развили нещата.
Нека заедно да се похвалим!

# 342
Отвратително е това отношение на лекарите, то ако сме на 25г и без проблеми, няма да сме при тях..
Аз съм на 44г., с ИЯР. Бях в “Надежда” на първоначален преглед за инвитро, не съм доволна въобще, претупаха ме за 10мин, нито ми казаха за допълнителни изследвания, нищо...
Докторът беше, меко казано, отегчен или по- скоро уморен, незнам...
 Сега ще ходим в Турция за единствен и последен опит, защото хормоните ми ги няма никакви...
Damayanti, и аз имах зацапване между циклите преди 2 месеца. АГ каза, че ми е от стрес и че не е нищо притеснително...
Ама как няма да е от стрес, като знам какво ми предстои, а и лекарите, при които съм била ми казват, че имам много малък шанс да се случи забременяване на тази възраст с моите резултати от изследванията.. А от това зависи дали ще останем заедно с мъжа ми..

# 343
Аз съм с такива зацапвания..и хормони съм пускала и прегледи и нищо..вдигат рамене.Имам и 2-3 дни преди и след цикъл.Възраст ми казват.Отделно такива зацапвания има при полипи-така,че хистерото не е лоша идея.

# 344
  • София
И на мен вчера ми казаха, че след 40, дори с инвитро шанса е около 3% и да не се надяваме много, алтернативата била донорски яйцеклетки. Всичко това е ясно, но е факт, че и 1% си е шанс.

Общи условия

Активация на акаунт