Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 771
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • София
5 капки Вигантол са малко-това е поддържаща доза, а за да попълниш дефицит трябва да взимаш всеки ден по 10капки
При Владимиров съм. Казах му какъв е резултата по телефона и той ми каза по 5 капки дневно. Смятам да го послушам. Ще проконтролирам изследването след месец и ще видим.

# 421
  • София
На мен за дефицит ми дадоха по чаена лъжичка вигантол през ден. И пак не се вдига особено.

# 422
Здравейте, 8 месеца пия Oilesen (Витамин Д) по 10 капки на ден и пак съм в дефицит. Предстои ми ЗЕТ и се чудя дали този дефицит няма да се отрази на имплантацията?

# 423
Аз също съм с дефицит на вит. Д. Бях да ендокринолог вчера заради ИР. Тя ми каза, че вигантол не върши работа. Аз го пия от месеци и не се е вдигнал. Изписа ми спрей вит.Д+вит.К

# 424
Здравейте момичета,вчера мина и 4ият ми трансфер,този път на 3 бластоциста,като единият е даже избързващ като за 5ти ден (тръгнал е да се излюпва) и разбира се всички ме окуражяваха,че този път ще стане.Но както са казали хората "Парен каша духа",(а и понеже съм човек на науката) веднага почнах да се ровя в научни статии.Защо понякога имаме повтарящи се имплантационни неуспехи с качествени ембриони и как да си помогнем.Ще прикача всички статии,на доста задълбочено научно ниво са,но мисля че биха били полезни.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … RETUehQ_OmLK4rY_f
https://www.mdpi.com/607782
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … 0R3dH9V4CgNvtb8dZ
Haidi,специално за теб си мислех докато четях публикациите и ми се струва,че това може да е отговорът на неуспешните ти имплантации.Не знам с какви медикаменти си била при трансферите,но в 1 от публикациите се говори за това,че например изписвания на всички ни Естрофем през устата води до нефизиологично високи нива на естрогени(estrogen predominance),което блокира действието на прогестерона и проваля имплантацията.От направените изследвания те са установили че трансдермалните естрогенни лепенки(Климата например),не покачват толкова много естрогените и броят успешни имплантации е бил почти двойно по-висок.Аз лично за себе си реших този път естрофема да го прилагам вагинално,възобнових приема на DHEA веднага след пункцията и продължавам с Melatonin 3mg всяка вечер.Надявам се да прочетете клиничните проучвания и да съм ви била полезна.Желая успех на всяка една.А дали всички неща,за които се говори в публикациите ще помогнат ще разбера във вторник и ще пиша.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 12:40 от kremkaramel78

# 425
Стискам палчета kremkaramel78

# 426
  • София
Здравейте момичета,вчера мина и 4ият ми трансфер,този път на 3 бластоциста,като единият е даже избързващ като за 5ти ден (тръгнал е да се излюпва) и разбира се всички ме окуражяваха,че този път ще стане.Но както са казали хората "Парен каша духа",(а и понеже съм човек на науката) веднага почнах да се ровя в научни статии.Защо понякога имаме повтарящи се имплантационни неуспехи с качествени ембриони и как да си помогнем.Ще прикача всички статии,на доста задълбочено научно ниво са,но мисля че биха били полезни.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … RETUehQ_OmLK4rY_f
https://www.mdpi.com/607782
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … 0R3dH9V4CgNvtb8dZ
Haidi,специално за теб си мислех докато четях публикациите и ми се струва,че това може да е отговорът на неуспешните ти имплантации.Не знам с какви медикаменти си била при трансферите,но в 1 от публикациите се говори за това,че например изписвания на всички ни Естрофем през устата води до нефизиологично високи нива на естрогени(estrogen predominance),което блокира действието на прогестерона и проваля имплантацията.От направените изследвания те са установили че трансдермалните естрогенни лепенки(Климата например),не покачват толкова много естрогените и броят успешни имплантации е бил почти двойно по-висок.Аз лично за себе си реших този път естрофема да го прилагам вагинално,възобнових приема на DHEA веднага след пункцията и продължавам с Melatonin 3mg всяка вечер.Надявам се да прочетете клиничните проучвания и да съм ви била полезна.Желая успех на всяка една.А дали всички неща,за които се говори в публикациите ще помогнат ще разбера във вторник и ще пиша.
Успех и от мен!

# 427
Кремкарамел, успех. Аз съм със седем трансфера, 3-4 трансфера до успеха са нещо съвсем нормално в ин витрото. Ще успееш.
А, с тоя висок естроген ме озадачи, честно...Сега се разрових и бая любопитно ми стана.
Аз рових къде ли не, в имунология, в генетика и нищо. И сега се замислям, че единствената ми имплантация беше, когато не приемах естрофем,  тогава бях фреш трансфер. Винаги досега са ми изписвали  естроген, вагинално или орално. Все нули. 
Аз тръгнах на психолог така или иначе, бъкана съм с блокажи и това ми пречи адски много.Ма ще видим. Сега ми предстои 8 трансфер, да видим дали ще вдигна два големи шлема в имплантационните  неуспехи 🤨

# 428
А на мен единственият ми успешен беше с Естрофем и на 3 дни Климара...

# 429
  • София
AMH (анти Мюлеров хормон) II generation   ↓   0.31   ng/ml   1.00 - 6.80
Inhibin B (Инхибин Б)      63.52   pg/ml   40.00 - 200.00
АМХ е направо ужас....
Забременели с такива стойности изобщо има ли?...
Очаквах под 1, ама чак пък толкова....

# 430
АМХ е направо ужас....
АМХ е направо ужас....
Здравейте, АМХ се прави 2-3 ден от цикъла, тогава стойностите са реални, дано да бе сте го направили в друг период, защото дава фалшиво ниски резултати.
Изследвали ли сте витамин Д?
Успех!

# 431
  • София
АМХ е направо ужас....
АМХ е направо ужас....
Здравейте, АМХ се прави 2-3 ден от цикъла, тогава стойностите са реални, дано да бе сте го направили в друг период, защото дава фалшиво ниски резултати.
Успех!
На 3 ти ден е точно. Вит Д е много под мин.-около 25.

# 432
АМХ е направо ужас....
АМХ е направо ужас....
Успех!
На 3 ти ден е точно. Вит Д е много под мин.-около 25.

Много вероятно е от ниската стойност на вит. Д да е нисък и АМХ.

# 433
АМХ не е абсолютния критерий, затова дали една жена ще забременее. Колко са антралните фоликули, състояние на яйчници, матка...и т.н.
Не се тревожете излишно, чела съм, че и с такива стойности жени забременяват и раждат, така че борбата  продължава и никакво отчаяние и отказване!

# 434
  • София
За амх няма значение на кой ден от ц се прави. Инхибин б се прави на 3ти ден.

Амх на 3ти ден при мен е по-нисък отколкото на 11ти например. И да, нисък вит д може да е причината за минимално по-ниска стойност на амх. Но рядко след прием на вит д резултатът се покачва драстично.

Всъщност амх не е изобщо основен критерий ще стане ли или не.

Общи условия

Активация на акаунт