Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 520
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Ех Девилче чудех се какво става с теб, добре си се запътила за Турция.
Аз също мисля, че е добре да се направи стимулация преди лапарото, обаче както melinda писа, ми се струва, че е добре да се направи цветна снимка все пак да се види има или няма течност.
Писала съм и преди как Перси беше видяла ембриона да се намира в единия рог на матката, та не бях на себе си една нощ и как в последствие се оказа при преглед с коремен, че миомата изкривява образа на вагиналния ехограф.
Ако пък наистина се наложи лапаро направо махай и миомата още повече, че е от външната страна и мисля, че не е нужно чакане от 6 месеца.
След моето лапаро Стаменов каза 4 месеца, като миомата ми беше 5 см и беше вътре в стената на матката  + още 4 или 5 по-малки е махал.

# 601
Здравейте момичета. На 15 ми беше трансфера на 3 снижинки. Подут ми е корема, гади ми се. Предполагам, че е от дозата на естрофем, която док ми увеличи на 3х2. Досега не съм взимала толкова. На вас случвало ли ви се е и какво мога да направя да облекча или да звъня в клиниката

# 602
След стимулация ли е трансфера?

# 603
И на мен д-р Стаменов ми каза 4 месеца възстановявяне след лапарото за махане на миома. Моята беше външна, но каза че има и вътрешна част. На ехограф 4.5 см., а по епикриза 5-6 см.
Vesnik2, как приемаш естрофема? Пиеш го или го поставяш вагинално? Била съм на такава доза вагинално и не съм имала такива проблеми.

# 604
И на мен д-р Стаменов ми каза 4 месеца възстановявяне след лапарото за махане на миома. Моята беше външна, но каза че има и вътрешна част. На ехограф 4.5 см., а по епикриза 5-6 см.
Vesnik2, как приемаш естрофема? Пиеш го или го поставяш вагинално? Била съм на такава доза вагинално и не съм имала такива проблеми.
Пия го. Не знаех, че може и вагинално.

# 605
Докторът определя как да се приема. В предната ми клиника докторът ми го изписваше вагинално, защото твърдеше, че така се усвоявал само там, където е необходим и така се избягват и странични ефекти. Но в Надежда съм го пила /не във връзка с трансфер/и не помня да съм имала чак такива проблеми освен че подпухвах около талията и ханша и май качвах някое друго килце. Simple Smile
Сега обаче се сещам, че като го пиех беше само по 1 на ден.

# 606
Здравейте... Поради 4 трансфера - от 2019 до 2020 - Щерев -1, Бахчеджи - 2 и Аджибадем Маслак - 1,  без успех, др ми, сега, в Бг, препоръча диагностична хистероскопия... Приемам препоръка за др, при който да я направя...  И, може би е добре, като се прави, да е и с биопсия за имплантационен прозорец и НК клетки?
Хубаво ще е да е в Бургас, но нямам идея, има ли добри специалисти тук, които освен хистероскопия да могат да взимат и биопсия за съответните тестове...

# 607
Аз съм от Бургас и тук освен прегледи и хистероскопия за премахване на полип, нищо друго друго не съм правила.Не ви препоръчвам тук,защото репродуктивни специалисти няма.Има провъзгласили се такива,които цитират термини,без да разбират от материята.

# 608
Мога да препоръчам д-р Калчев като оператор и диагностик... Потърсете информация и обмислете...

# 609
Той обаче не знам дали прави имунологична биопсия и такава за определяне на имплантационен прозорец. И аз съм замислила да ги правя и двете, ще си питам доктора при следващ преглед. В Надежда ги правят и двата вида биопсии.
Deona, а твоя доктор не ги ли прави? Предполагам, че е репродуктивен след като говориш за трансфери?

# 610
Bobby, Калчев прави имунологична биопсия, за имплантационен прозорец не знам. Но имунологична прави, резултатът се изследва в Репробиомед, дава и терапия после при трансфер в зависимост от резултата.

# 611
Той обаче не знам дали прави имунологична биопсия и такава за определяне на имплантационен прозорец. И аз съм замислила да ги правя и двете, ще си питам доктора при следващ преглед. В Надежда ги правят и двата вида биопсии.
Deona, а твоя доктор не ги ли прави? Предполагам, че е репродуктивен след като говориш за трансфери?

Колкото и парадоксално да звучи, не остана време да попитам... Малко се бърза и... Припряна ситуация и позабравих, само стана ясно, че мога да я направя където реша и ми е удобно...
С идеята да е по-наблизо до дома... Но, в Бс се разбра че няма професионалисти, та , затова питам...
Попитах на страницата на клиниката - Ню Лайф - Пловдив...

# 612
  • София
Аз съм на 41 и събирам Я на естествен цикъл. Вече имам 8-9 пункции, но само при тези с Clomiphene Citrate съм имала качествена Я за складиране и то не винаги разбира се. Някой пил ли е нещо на натурална основа което да помага за качеството на Я? Аз си мисля за Метфогамма. Мнения?

# 613
  • София
Аз съм на 41 и събирам Я на естествен цикъл. Вече имам 8-9 пункции, но само при тези с Clomiphene Citrate съм имала качествена Я за складиране и то не винаги разбира се. Някой пил ли е нещо на натурална основа което да помага за качеството на Я? Аз си мисля за Метфогамма. Мнения?
dtodorova, Метфогама не е на натурална основа, а си е лекарство при диабет. Трябва да се предпише от лекар при показания, аз така знам. Някой друг може да каже повече. За по-добро качество на Я, някой беше писал добавка скоро назад в темата. Успех!

# 614
В предишната ми клиника изписваха Метфогама на всички жени при предподготовка в ниска доза(250мг), точно с цел качествени яйцеклетки. Аз приемах 2х500мг след консултация с ендокринолог, защото открих, че имам ИР. Иначе има най-различни добавки, витамини и елементи . Коментирали сме го, но в новата клиника преди успешния опит освен витамините, които приемах , имах изписани  DHEA + Q10 .

Общи условия

Активация на акаунт