Инвитро/Икси на 40 (и) + Инвитро/Икси с ИЯР - тема 18

• 57 746
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Точно така Е2 ако е висок показва за наличие на ЗФ, тогава изкуствено се занижава ФСХ.

То и аз добре се подредих този мес., днес бях на преглед 2-ри ден и изненада в 2-та яйчника ЗФ - 22 и 25 мм., а уж нямах Ф миния мес. тези тогава от къде се взеха
Боже какво е спасението от тези ЗФ, какво трябва да се прави за да не се получават.

Аз бях с ЗФ този месец, но моята подготовка за ин витро винаги досега започва на 19 ден от цикъла. Тогава правя преглед точно за ЗФ , и ако няма започвам Климара до цикъл и на 2 ден започвам стимулация. Този месец правя прегледа и хоп ЗФ. Доктора ми даде Дуфастон за 7 дни. И ЗФ се спука . Сложих Климара и след 4 дни ми дойде. Демек днес. Ще пускам хормони утре. И ще пиша дали всичко е наред.

# 511
Благодаря ви момичета, така беше. Естрадиол висок и ниско ФСХ-задържан фоликул. Май ще откажа трансфер този месец. Мен ме викна на 10 ден и лигавицата ми беше 6 мм. и понеже аз съм недоверчива на 14 ден отидох при стария ми доктор да ме види и той видя това нещо плюс лигавица 5,5 мм. За четири дни не само че не е пораснала ами е и намаляла. А и каза че е трябвало на 2-3 ден да ми е първият преглед именно за да се види има ли ЗФ...Аз съм на 3*1 естрофем. Миналия месец на същата доза на 14 ден бях с лигавица 8,5 мм. Не ми се пие 25 дена и да правя трансфер на 30 ден. А и вярно ли е че биопсиите важат само за следващия месец? Понеже средата в матката се променя постоянно? Някой знае ли?

# 512
  • София
Ами май и на по-следващ цикъл важат, поне така ми казаха.
При мен миналия месец ми слагаха доста лекарства + РВМС и излезе добра имунологичната, доктора иска при ЗЕТ да се повторят същите лекарства на същите дни, обаче аз се притеснявам, че ЗФ няма да се е махнал и реално няма да са същите фактори, като предния цикъл, а той на 2 -3 ден няма да ме прегледа, почвам естрофема и трябва на 14-15 ден да отида.
Аз пък съм по принцип с тънка лигавица и точно имах такъв случай при Перси, където лигавицата се сви като удължи приема на естрофем и канселира подготовката, казах това на Стаменов защото при него много дълго пия естрофем без да нараства лигавицата той каза, че нямало как това да се случи Pensive

# 513
Три месеца ми каза акушерка та на мен, че важи. Да попитам и тук, дали някой може да ми помогне с прогестерон инжекции? По нашите аптеки няма.

# 514
  • София
В нашите аптеки не се продават, незнам защо съм останала с впечатлението, че в манипулационната имат, защото при първата биопсия ми казаха да отида там, но аз казах, че имам, но може и да съм грешка де.
Аз имам десетина, но ги пазя за трансфера, то и срока им на годност е юни, от Турция са купувани.
Може да видиш в истанбулските теми, да помолиш някой да ти купи или на някой ако са останали.

# 515
Ако става дума за Пролутекс, аз поръчвам от Промахон.

# 516
Здравейте,
Ще се радвам на мнения от вече препатили. Накратко - 37 години, ИЯР, една прекъсната стимулация поради липса на отговор и 3 пункции на ЕЦ с празни фоликули. Смених клиниката, защото нито веднъж не ми пуснаха хормони и явно изпускат нещо. Сега съм в друга клиника и правим нов опит на ЕЦ. Вчера (8 ден) имаше един фоликул 14,5 мм, LH 16.97 MIU/ml, Estradiol 364.90 pg/ml и прогестерон 0.306 ng/ml. Вчера и днес по един цетротид и утре на преглед. Според вас има ли шанс този път нещо да извадят? Явно предните пъти без следене на хормони и лекарства нещо е пропуснато.
Благодаря и успех на всички Simple Smile

# 517
Здравейте,
Ще се радвам на мнения от вече препатили. Накратко - 37 години, ИЯР, една прекъсната стимулация поради липса на отговор и 3 пункции на ЕЦ с празни фоликули. Смених клиниката, защото нито веднъж не ми пуснаха хормони и явно изпускат нещо. Сега съм в друга клиника и правим нов опит на ЕЦ. Вчера (8 ден) имаше един фоликул 14,5 мм, LH 16.97 MIU/ml, Estradiol 364.90 pg/ml и прогестерон 0.306 ng/ml. Вчера и днес по един цетротид и утре на преглед. Според вас има ли шанс този път нещо да извадят? Явно предните пъти без следене на хормони и лекарства нещо е пропуснато.
Благодаря и успех на всички Simple Smile
Здравей, според мен резултатът на Estradiol ти е добре и ще ти изкарат читава яйцеклетка. Аз също не отговарям  добре на стимулацията и ми казаха, че от нея яйцеклетките стават "чупливи", аз също се подготвям за ЕЦ. Успех!

# 518
  • София
Здравей, този Естрадил е прекалено висок за 1Ф 14,5мм. Ф започват да отделят Е2 над 10мм., за мен имаш 2Ф другия не са го видели, но ЛХ-то ти е взело да скача, което означава, че 2-рия Ф е с по големи размери от този който са видели и нямаш много време за да порасне до край, ще трябва да ти се назначи пункция веднага и да сложиш тригерите иначе рискуваш да овулираш и да ги загубиш и 2-та.

# 519
Благодаря за отговорите.
Уж добре огледа и се видя само един фоликул. Този яйчник по принцип прави номера. Утре на прегледа ще се разбере какво и дали ще се прави. Просто се надявам този път да не е провал, но нищо не зависи от нас Simple Smile

# 520
Здравейте, днес направих тест за антимюлериов хормон 0.227   ng/mL е, а границите са 0.711 - 7.590. Много е нисък. Според вас имам ли някакви шансове?

# 521
  • София
шансове винаги има, понякога са по-малки, понякога съвсем малки.
и изобщо не зависят от тази цифра.

# 522
Здравейте, днес направих тест за антимюлериов хормон 0.227   ng/mL е, а границите са 0.711 - 7.590. Много е нисък. Според вас имам ли някакви шансове?
Здравейте, изследвай си витамин Д. Ако имаш дефицит и от там може да е ниската стойност на АМХ. Важно е и на кой ден от МЦ си направила изследването. Независимо, че се твърди, че няма значение в кой ден да се прави изследването, на 2-3 ден от МЦ е най- добрият период за тестване. АМХ не е абсолютния критерий за това дали ще забременееш. Надежда винаги има! Успех!

# 523
Може ли да ми препоръчате специалист/клиника в която биха поели инвитро с толкова нисък АМХ 0.227   ng/mL?

# 524
На колко години си?

Общи условия

Активация на акаунт