Образователен Говорилник: 13-та сбирка на Задругата на жабешката отвара

• 23 874
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Най-гъзарските рИсторанти брЯ! От бургер, през пица, до суши, всичко има. И са на гъзарски места, дето да се покажеш да те видят - на Ангел Кънчев мисля е най-дупарското, на Витошка май има.

# 451
  • София
Най-гъзарските рИсторанти брЯ! От бургер, през пица, до суши, всичко има. И са на гъзарски места, дето да се покажеш да те видят - на Ангел Кънчев мисля е най-дупарското, на Витошка май има.
Ма нали ти викам, че ич не съм в час. Знам тези на шеф Манчев, индийските и гъзарските в Бояна, дето си ги имаме (Нот, Проя-та вкл.) И Лео Пица в Драгалевци. Последно някои пици в Ринг Мола ме бяха впечатлили с много хубаво ризото и много приятна обстановка, но това беше преди пандемията. Дори не помня името Sad А пък Алибегов го научих откак дойде Ковид-ът Simple Smile

# 452
  • в страната на чудесата
Ми той преди ковид с какво е бил известен?

# 453
  • София
Добър въпрос Grin

# 454
  • София
Покрай Ковида го разбрах и аз, естествено Simple Smile

# 455
Ми аз разбрах за него от теб.
Иначе не го бях чувала.
Аз пък от пицариите харесвам Виктория.
Някой помни ли първата пицария “Виктория” в Овча купел?
Много уютно местенце беше.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 22:50 от Фран

# 456
  • София

Я сега си някой да каже, ходил ли е в първата пицария “Виктория” в Овча купел?
Много уютно местенце беше.
При Украинското посолство ли беше? Преди стотина години бая висях там да чакам мъжа ми от един обучения в НБУ

# 457
  • в страната на чудесата
Къде беше таз Виктория?
На мен ми липсва тукан

Фран, аз преди ковид въобще не знаех за съществуването му. То и за други не знаех, ама на.

# 458
Когато отвориха първата Виктория, повечето още не сте имали право да пиете алкохол😀

# 459
  • София
Първата Виктория не беше ли на "Цар Иван Асен"?

# 460
Май на Иван Асен, да, имаше и една малка в Драгалевци, тази я посещавах редовно. После отвориха в Арените. Викториите много ги комерсиализираха и за кухня трудно може да се говори вече, моя милост тачи само тази в Ринг Мола заради гледката и, разбира се, пушенето.
Заради това ходя и в Саса в мола, девойката донесе, че имали ново меню, имаха нужда определено.

Но и на мен, като на Фран ми се върти из главата нещо в Овча купел, може да е било друго, но беше много добро.

Ще препоръчате индийски и какво си поръчам, ама ще питам пролетта, когато изкарат масите, че жената иска да ходи до оная цигания и да съм подготвен.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 23:58 от Notaris

# 461
  • София
Порто Малтезе в Парадайз мол-а имат много вкусни неща. И гледка, и тераса, и отделна закрита тераса за пушачи.

# 462
  • Пловдив
Поздрави от Копривщица.
Обикалям възрожденски къщи и музеи, гледам снимки, чета архиви и си представям как едно време учителите, будителите са се борили със зъби и нокти да създадат училища, места за обучаване на децата...и как са жертвали животите си и съществуването си в името на просвещението и образованието...
Чудя се какво ли биха казали днес, като ни гледат как с лека ръка жертваме децата си и свеждаме глави...

Относно ресторантите, аз съм на друго мнение. Пътувам доста из страната и да ви кажа затворен ресторант или кафе така и не видях. Всичко си работеше, но за вкъщи. Няма маси или са опаковани. Крайпътните заведения също си работеха. Вземахме си супите в кутии и ядяхме навън на капака на колата.
Моите генерални изводи за тази "пандемия" е, че засипахме света с безсмислена пластмаса и подпомогнахме развитието на обществото на затлъстелите социопати.

# 463
  • София
Ашли, колко си права за учителите и будители от онова време! Когато да образоваш децата е било мисия.

# 464
  • Отвъд алеята зад шкафа
Мда, ние също ядяхме на капака на колата.

Вчера слушах, че Румъния въвежда карантина за влизащи от България и всички румънци от Банско се изнесоха скоростно, за да не ги хване карантината. Ние отиваме да караме четвъртък и петък, предполагам, че ще е рехаво.

Голямата се отвори на ресторанти и ни кара да ходим в ресторантите на шефовете. Обича и екзотична храна. За японска ходим в Хамачи. Най-често обаче ползваме Умами, Щастливеца, Константинофф, Лео, made in home, някои местенца по Оборище и околността.

На киноцентъра сме ходили в заведението на Лео. Този Проя не знам кой е, били сме още в едно заведение, някъде там беше, може и да е същото.  Едно време имаше едва прочута сладкарница с палачинки, някъде пак в полите на Витоша, ходехме, беше модерно.

Общи условия

Активация на акаунт