За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 250
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
И аз със солети я подкупвам да я закопчея в количката 😃😃🥳
Кои храни запичат трябва ми нещо запичащо за малката?
Оризова каша дадох следобед,сирене примерно с попара ...?Чай до сега не съм давала какъв трябва да е ?
Адаптирано мляко може ли ...дали не разхлабва и то ...
Мислех за банани,картоф,солети ,бисквити...🙄

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 16:54 от Mimi9999

# 556
Доколкото знам картофи и моркови, банан.

# 557
  • София
Запичащи ориз, картофи, моркови, сухари, хлебче, макарони. За АМ според мен е индивидуално. Някои ги запичат определени марки, при други всичко е нормално.

# 558
  • Германия
Има ли будни мами? Снощи дъщеря ми повърна след, като си изпи млякото преди сън. Помислих, че е преяла. Тази нощ отново повърна, но не след млякото. Събуди се, плака и след това повърна. И преди се е случвало, но когато е с хрема или е плакала много. Незнам какво се случва. Не е яла нещо ново, не е болна или поне аз не съм разбрала. Възможно ли е да има задна хрема, да задържа секрет? Нямам никакво обяснение.

# 559
И после що е то "мам шейминг" и как се формира усещането за "лоша" майка. Ми ей така, като някакви непознати майки ти размахат пръст колко си глупава, че слушал лекаря си.

Ян, по принцип се въвежда ранно захранване, когато има проблем а наддаването и рефлукса, защото твърдата храна "лекува" сримахчето. Във фейсбук страниците на едно наум и на списание кенгуру има лекции на известни лекари по темата за захранването - експерти и утвърдени специалисти. Синът ми е на четири месеца и още няма пълна седмица, нашият педиатър каза да започна по лъжичка сок от ябълка и после от морков и до края на месеца това да давам. Аз самата имам резерви към този подход и смятам да изчакам до края на този месец. На 8.04 сме на консултация и ще чуя препоръките на педиатъра, но съм решила вече да започна с картоф и тиква на пюрета.
Дори да нямаш време да четеш, пускай си подобни лекции докато разходиш бебето с количката.
Пс
Моля да си запазите мнението за педиатъра ми за себе си..не ме вълнува особено Simple Smile

# 560
Има ли будни мами? Снощи дъщеря ми повърна след, като си изпи млякото преди сън. Помислих, че е преяла. Тази нощ отново повърна, но не след млякото. Събуди се, плака и след това повърна. И преди се е случвало, но когато е с хрема или е плакала много. Незнам какво се случва. Не е яла нещо ново, не е болна или поне аз не съм разбрала. Възможно ли е да има задна хрема, да задържа секрет? Нямам никакво обяснение.
Прилича на стомашен вирус.

# 561
  • Германия
Чак ми е неудобно да пиша вече, но нямам представа какво става с детето. Какви са тези не пъпки, а по-скоро точици ири петна? Ще я водя на лекар, но незнам дори как да ги обясня по телефона, за да запазя час. 

# 562
Meliiii, по Вайбър не можеш ли да покажеш на педиатърката? Супер ми е удобно така на мен. Ако ли няма такъв вариант - обясняваш ѝ както тук - точици като бенки/лунички. На мен на такова ми заприлича.. Дано всичко е наред Blush

# 563
  • Германия
Ще я водя директно на място сигурно. Имам номер само на регистратурата. За лунички не е ли малка, година и половина. Сякаш червенеят, снощи ги нямаше.

# 564
Melii, с тези пъпчици и това повръщане, да не се е настровила с някаква храна?
То не е нужно да е яла нещо ново.
Аз цял живот ям пилешко без проблем, но с една нефелна партида бая си бях изпатила.

# 565
Как така нямате ли телефон на педиатъра ...🙄🙄🙄🙄

# 566
Mimi9999, при предния педиатър, при който щях да запиша беб и аз нямах номер. Звънеше се по същия начин на регистратура. Много неудобно.. Confused

# 567
Ужас да наистина неудобно,недай си боже за всичко се налага ...е понякога не двигат но...😴
Ама не го дават ли странна политика ...
Ако не успеете да се свържете идете в спешното...

# 568
  • Германия
По принцип ядем обща храна. Ако е натравяне, дали няма да повръща постоянно. Нямам номер на педиатърката да, не сме в България. Много странно. Гледам я в супер настроение е, играе си крещи, танцува.

# 569
  • Несебър
На мен ми прилича на ударено, като осмукано със спукани капилярчета. Може би се тревожите излишно, но се консултирайте за успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт