За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 249
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • Германия
На мен ми прилича на ударено, като осмукано със спукани капилярчета. Може би се тревожите излишно, но се консултирайте за успокоение.
Точно така изглежда, но понеже имаше повръшане снощи, незнам дали не са свързани двете неща или е съвпадение. Не е падала, но не е изключено да се е ударила с някоя играчка.

# 571
На едната ми дъщеря и излизаха такива точици, когато плачеше много. Беше малка, на няколко месеца и като се захласне да плаче, нямаше спиране по 10 минути. Цялата се зачервяваше, накрая започваш да се дави чак. И след като се успокои и излизаха такива точици точно покрай очите и на клепачите, като спукани капилярчета. За 1 ден минаваха.

# 572
Като повръщаше напъваше ли се детето?
При нас нещо подобно става ако примерно реве силно и предполагам от напъването се пукват капилярчета.

# 573
  • Германия
Ужас да наистина неудобно,недай си боже за всичко се налага ...е понякога не двигат но...😴
Ама не го дават ли странна политика ...
Ако не успеете да се свържете идете в спешното...

Не е толкова ужасно, колкото си мислите. И аз живея в Германия, нямам личния номер на педиатъра и не е прието да ми се звъни за щяло и нещяло дари да има човек номера му.
Но ако нещо ме притеснява мога 24 часа в денонощитето да звънна някъде - в кабинета на педиатъра, дежурен кабинет извън работно време, детската болница през нощта - и да кажа какъв е проблема. В никакъв случай не сме оставени на произвола.

Отделно че човек в един момент може или най-малкото трябва да може да прецени кога състоянието е спешно и кога просто няма повод за притеснение.

# 574
  • Германия
Има спешни кабинети, разбира се. Когато става дума за детето ми, както предполагам всички майки, дори да знам, че се притеснявам напразно, търся мнението на по-опитни. Това, ако изглежда, че не мога да преценя да я водя ли на лекар или не, ами нека. Нали за това е групата?

# 575
Аз съм в България и имам личен номер на педиатъра.
Ако недай си Боже се случи нещо спешно, хич няма да си губя времето да и звъня и да има разбрала-неразбрала по телефона. Директно в неотложен кабинет.
Досега съм и писала на вайбър за подичане и за леко възспаление на пишлето.

# 576
Дъщеря ми дигна т.свали я пак дигна това става в рамките на 6часа ...последо 39.4...да звънях на педиатъра но не вдигна ....веднага в спешното отидохме !
Понякога е трудно да се прецени кое е опасно,напълно нормално е 🙂всички се притесняваме за децата си ....Все пак трябва консултация за успокоение дали от педиатър или дежурен кабинет .
Какво се оказа ? Ходихте ли някой да погледне детето всъщност ?

# 577
На мен също ми приличат на спукани капиляри от напъване. Може би ако е ревала по-силно или при повръщането да се е напрягала повече. А повръщането може и да е стомашен вирус.. по-добре лекар да прегледа и посъветва.

# 578
  • Германия
Звъннах по телефона за час. Ако тази вечер отново повърне, казаха утре да я водя. Препоръчаха ми едни прахчета, за обезводняване, да съм давала от тях. Запазила съм час, за всеки случай. А за петната, незнам дали разбраха за какво става въпрос. Казаха, най-вероятно е лежала повече на лявата страна.

# 579
Някой с брада целувал ли я е? На нашето момче така му става баща му като не се е обръснал. Друг вариант е от повръщането, заради напъването

# 580
  • Пловдив
Как приготвяте чиата при захранване? Мисля да я предложа с тиква.

# 581
Не давам чия, чела съм, че е чак след 3г. възраст.

# 582
  • Германия
Някой с брада целувал ли я е? На нашето момче така му става баща му като не се е обръснал. Друг вариант е от повръщането, заради напъването
Баща и като я целива, винаги се зачервяват бузите, но изчезва след час-два. Снощи бяха понамалели петната. Ще видя, като се събуди как е положението.

# 583
Как приготвяте чиата при захранване? Мисля да я предложа с тиква.

Чиата предложих в овесена каша и настъргана мека круша когато беше на 8 месеца.Първо я накиснах с малко вода да се "разлигави" и я добавих.Сега му я слагам в палачинки и бисквити пак по същия начин Simple Smile

# 584
Чиа не съм давала все още ....🙄🤣

Общи условия

Активация на акаунт