За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 238
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Аз откакто киснах един амарант 12 часа, и после го варих 2, и най-накрая го хвърлих, че за нищо не ставаше, вече не си правя експерименти с неща, които и ние не консумираме. Най-много някоя каша от елда да направя, ама и от кухнята често правят..

# 586
  • Пловдив
Искам да ги вкарам чиа, киноа, елда и т.н., защото като стане по-голям намирам доста рецепти за палачинки, супи и т.н., с такъв тип продукти.
Ще я омеся с пюре от тиква, пък ще видим дали ще я яде.

# 587
Аз всички тези полезни неща , които бях купила за голямото дете скоро изхвърлих от шкафа. Ни елда, ни чиа, нищо такова не ядем

# 588
  • София
В дг при нас дават елда,за чия не знам.
Аз веднъж месечно правя..виж кус кус(марокански,не подобието,което се продава на топчета) и булгур много ядем.

# 589
За мен има голяма разлика в продуктите между чия и амарант,елда, киноа, булгур.Готвя с втората група и редувам, ккто и със стандартни като ориз, кус кус.Лесно е, аз си слагам вечер в съд и сутринта варя, плюс плод, извара и др идеи може.Мен лично не ми се е случвало до варя 2 часа, Хоуп, явно нещо е бил гаден вид.Не знам ...

# 590
Бебето ми е на 2+ месеца, първия ден и нощ вкъщи хранихме с АМ, стъклени шишета на Авент, биба 0+, няма такъв боклук, щях да си уморя детето, давеше се на всяка втора глътка, всички вкъщи ни беше страх да я нахраним. Купихме веднага на другия ден стъклени шишета на Нук, биба "С" размер, тъй като кърмата ми беше слезнала от 2рия ден я кърмя, но давам вода и чай, също и когато ми се налага да изляза оставям изцедена кърма за да я нахранят. Въпроса ми е да сменя ли вече с биба "М" размер, въпреки че ме е страх да не се дави пак, защото е много лакома, или ако си я оставя с тази, може ли това да и навреди понякакъв начин?

# 591
Бебето ми е на 2+ месеца, първия ден и нощ вкъщи хранихме с АМ, стъклени шишета на Авент, биба 0+, няма такъв боклук, щях да си уморя детето, давеше се на всяка втора глътка, всички вкъщи ни беше страх да я нахраним. Купихме веднага на другия ден стъклени шишета на Нук, биба "С" размер, тъй като кърмата ми беше слезнала от 2рия ден я кърмя, но давам вода и чай, също и когато ми се налага да изляза оставям изцедена кърма за да я нахранят. Въпроса ми е да сменя ли вече с биба "М" размер, въпреки че ме е страх да не се дави пак, защото е много лакома, или ако си я оставя с тази, може ли това да и навреди понякакъв начин?

Аз мисля, че може да изчакате да смените размера. Така бебето няма да полага толкова усилия да суче и може това да ви създаде проблеми с кърменето, защото то изисква повече усилия. Биберните номер 1 са за 0-3 Месеца, вие защо искате да го сменяте?
Аз пък не смятам, че Авент са боклуци, моето дете вече 4 месеца и половина е с тях и сме доволни.

# 592
Когато се давеше влязох да търся информация и разбрах че проблема е в марката, много майки бяха писали същото като мен, може би по-спокойните бебета не дърпат толкова и не се задавят. Залагалките също не ги хареса, а имам 4 на Авент и една на Нук, която само иска. Не бързам да ги сменям, но на Нук и "М" размера е за 0+ месеца, но "С" пуска съвсем, съвсем малко и това я опазва от задавяне нея. Иначе Авентските шишета имаха и биба 1+. Иначе имате право, че ще свикне да и пуска повече без усилие и няма да иска да суче, не се бях замисляла за това. Но ми се налага много рядко някой да я храни от шише, до момента 3 пъти и дано не ми се налага често, защото ме е страх и да не свикне с шишето и после да не иска от гърдите. Мислех си да не и навреди това че още я държа с малките биби, но явно не е проблем.

Аз мисля, че може да изчакате да смените размера. Така бебето няма да полага толкова усилия да суче и може това да ви създаде проблеми с кърменето, защото то изисква повече усилия. Биберните номер 1 са за 0-3 Месеца, вие защо искате да го сменяте?
Аз пък не смятам, че Авент са боклуци, моето дете вече 4 месеца и половина е с тях и сме доволни.

# 593
Да, както с всички останали продукти има доволни, както и недоволни, така е и с шишетата. Това обаче не ги прави "боклуци", а просто неподходящи във вашия случай 🙂
Иначе аз не бих бързала да сменям, ако детето се чувства добре и суче добре. Не съм запозната с бибероните на Нук, но ако М размер е с повече дупки, може пак да се задави бебето, мъничко е още. Вие може да пробвате, пък ако не стане сега, ще си го ползвате по-нататък.

# 594
Ние сме с Нук М откакто се е родила и не се е давила

# 595
  • София
Аз смених биберон като навърши 1м. Нямаме проблеми. Ние сме с няколко различни на Авент и не се дави. Топ са ми вече почти 6 месеца. Имаме едно стъклено на Нук и е ужасно, много съжалих, че го взехме. Храни се на двойно време и настава голямо ръмжене и често отказва да яде от него (биберонът се води 0-6м). Дави се единствено с бибероните на Канпол, затова и тази марка не я ползваме.
Просто трябва да си намерите вашата марка, да сменяте различни биберони и това е, а не директно да пишете какви боклуци са. Бебетата имат различни предпочитания, с едни се справят, с други не, сучат по различни начини. Вземете си следващия размер, пробвайте го, ако се дави, значи бебето не е готово и се връщате към предните.

# 596
  • Пловдив
Аз пък съм адски доволна от Антиколик шишето Haberman на Канпол, от новороден беше с него до към 4 месеца и малко. С такова шише, дори кърмено дете няма да престане да има интерес съм гърда, щом на мен ми трябваше усилие за да тръгне /правих опит при акъл на едната баба, че шишето не пуска/, не че не пуска иска усилие. В момента е с обикновено шише от Джъмбо /5++/.

# 597
Момичета , малкия е на 1г и 2 месеца от два дена е направо ужас с храненето , хапва две, три лъжички и бута лъжицата и върти глава , период ли не знам вече ще се побъркам .

# 598
  • Пловдив
Аз ползвах стъклени шишета на Нук. Първоначалното пробвах с биберон размер "М", принципно се продават с този размер биберони. И моята дъщеря се даваше с тях, тя ядеше много лакомо. Смених на "S" и всичко се оправи. Когато стана на 6 месеца и започнах захранването, тогава минах на "М".

# 599
От раждането сме с Avent и проблеми сме нямали. Определено не са буклуци, просто не са паснали на вашето дете!
Малкият е на 9 месеца вече и е с биберон 4.
Давеше са само когато минахме от 1 на 2, но грешката беше моя, че смених прекалено рано. След това драма нямаше. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт