За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 213
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
# 181
Защо трябва да е захранено с белтък детето???? Anguished

За да се види дали детето има алергия към яйчен белтък. Казват, че ваксината е противопоказна при деца с алергия към бвлтъка.. НО всеки педиатър, та дори алерголог е на различно мнение. Моето дете в началото даде реакция към белтъка за това я отложихме по препоръка на педиатъра. Сега уж яде без проблем.... Но за всеки случай му е изписам фенистил преди и след ваксината. Само за тази.. За предните не е пил. Много ми е спечено, надявам се всичко мине леко и безпроблемно. Да са ни живи и здрави дечицата 🍀

# 182
Ние сложихме ваксината за морбили януари месец.Абсолютно никаква реакция нямаше.Мина повече от месец и е в отлично здраве детето.Всъщност от никоя ваксина не е имала реакция.Никога не съм давала лекарства превантивно.Защо да я тъпча излишно?За мен не е нормално да тровиш с лекарства здраво дете.

# 183
  • София
Жива ваксина е ,от тук идва притеснението.
Моето още не е яло белтък на 3 г.Grinning

# 184
  • Пловдив
Ох, извинете в бързината и правенето на други неща съм написала синдром на Даун, вместо аутизъм.
За паротит (заушка) и морбили развитието на вирусната култура става в клетъчна култура от пилешки ембриони. Затова е хубаво децата да са захранени с яйца, за да не се отхвърли ваксината заради средата (пилешкия ембрион) или пълнежа.
След влизането ни в ЕС, вече няма да се слагат живи ваксини, само парчета от белтъци (белтъчни обвивки) на вируси с нуклеинови киселини. Атенуарната ваксина е жива, но много отслабена.
Това съм прочела.
Делът на имунизираните срещу тази болест обаче спада по данни на СЗО.

# 185
Всеки педиатър според мен е на различно мнение за ваксината и белтъка. На мен лично нищо не са ми казвали, но те така или иначе си ядат цели яйца. Трябваше да я слагаме вчера, но и двете бяха болни миналата седмица и я отложихме.Според нашата лекарка пък била много "лека" ваксина, този път не ни иска даже и кул пач.. Изобщо не съм чела за нея, че каквато съм паника, не искам да се филмиран излишно. Така или иначе трябва да се слага..

# 186
И нашата педиатърка каза,че ваксината е лека и до момента не е имала деца с реакции.Куул пач също не сложи този път.Ваксината се слага в ръката.

# 187
Наистина да спрем ❤️❤️❤️Всеки родител си решава сам🍀с идеята,че е най-доброто!!!Дано няма нежелани реакции!Бъдете здрави!

# 188
Една приятелка ми стана кръвен враг след тая ваксина, защото съм си била извела детето след поставянето ѝ и детето ми щяло да зарази всички наоколо. Трябвало 10 дни да си стои у дома.

# 189
Попаднах на историята на едно момче, което се е развивало чудесно, дори е изпреварвал с развитието си и след тази ваксина отключва състояние наподобяващо Даун. Стана ми много мъчно, веднага се поставих на мястото на тая майка и видях детето си в ролята на другото дете. Много се разтревожих. Приятелка ми каза, че преди 5 години ваксината е била друга.  Не знам какво ще правя...

Квоо? Верно ли? Що трябва да си седи детето у дома?

# 190
  • Пловдив
По-скоро изолацията се прави за ваксинирания, а не за околните. Поради спад на имунната система при поставяне на ваксина.
Иначе за конкретната: Съобщени са леки реакции като повишена температура, зачервяване или подуване на мястото на инжектиране. Някои получатели на ваксина развиват неинфекциозен лек обрив, подобен на морбили, обикновено 7–14 дни след ваксинацията, който изчезва в рамките на 1–3 дни.

Иначе и аз покрай една група се сблъсках с майка на абсолютно здраво детенце, след поставяне на ваксина вече не е така и е изцяло на грижите си на родителите години наред. Та така и тръгнах да чета за нея.

# 191
Момичета, моля ви да спрем темата за таззи ваксина. Предстои на всички, всички очевидно сме адски притеснени. Нека не наливаме масло в огъня. Споделяме, давамв съвети и т.н., но нека има някаква граница все пак. Да са здрави децата!

# 192
  • София
Аз съм я минала с двете деца,нямаше проблем и реакции.
И при вас ще е така.

# 193
Възможно ли е да се появят сополки заради никнещи зъбки?
Преди малко бебо се събуди със силен плач и когато го гушнах, дишаше така все едно нослето е пълно със секретчета.
В момента му излизат едновременно 4те горни зъба, като два вече пробиха венеца, а другите два са страшно подути.

# 194
  • София
На синът ми му течеше бистър секрет от носа от зъби.Не е невъзможно,следи го де,че с това променливо време.

Общи условия

Активация на акаунт