За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 89

• 25 213
  • 762
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, моля ви да спрем темата за таззи ваксина. Предстои на всички, всички очевидно сме адски притеснени. Нека не наливаме масло в огъня. Споделяме, давамв съвети и т.н., но нека има някаква граница все пак. Да са здрави децата!
Не мисля, че наливам масло в огъня. Теб може да те натоварва психически да се говори по темата, но мен би ме успокоило да се сподели информация, каквато примерно Десислава споделя или положителен опит на родители от темата. Няма как темата да обслужва нито моите желания, нито твоите. Два пъти призоваващ за спиране на темата, когато очевидно тя вълнува доста от нас и имаме нужда да я обсъдим.

# 196
Всички сме чели страхотиите, които и ти си чела. Повярвай. Не виждам простп смисъл да ги нищим. Да, и мен ме успокои това, което написа Десислава и другата майка. Но все пак идеята ми беше съвсем друга. В крайна сметка на нас ваксината ни предстои след две седмици, на вас не знам кога Не искам да спорим. Просто самата тема е деликатна и при все, че очевидно всички до някаква степен се притесняваме, не виждам защо дълбаем едно и също. Това имах впредвид. С добри чувства съм.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 07:02 от toni1189

# 197
Ние след малко сме на ДК и ще питам лекарката за мнение,знам какво ще ми каже,но все пак.

# 198
Попаднах на историята на едно момче, което се е развивало чудесно, дори е изпреварвал с развитието си и след тази ваксина отключва състояние наподобяващо Даун. Стана ми много мъчно, веднага се поставих на мястото на тая майка и видях детето си в ролята на другото дете. Много се разтревожих. Приятелка ми каза, че преди 5 години ваксината е била друга.  Не знам какво ще правя...

Квоо? Верно ли? Що трябва да си седи детето у дома?
Аз имам бебе на почти 4 месеца
Тази ваксина по принцип задължителна ли е да се бие.
Може ли да се пропусне

# 199
Не сме чели всички страхотии. Аз разбрах за тази ваксина преди 3 дни и явно за това темата ме вълнува. А и като цяло не харесвам подхода да си завра главата в пясъка и да не говоря за нещо, ако то не притеснява.

Танче, част от задължения календар е, но доста родители отказват да я слагат. После обаче трябват фалшивикации, , защото без нея не може на дг и училище

# 200
На 8 месеца рано ли е да се обуват обувки на бебко?

# 201
  • Бургас
На училище се ходи и без нито една ваксина. То е задължително, за разлика от детската градина.

# 202
Така е, на уч-ще може и без 1 ваксина дори.
За обувки, колкото повече босо, толкова по-полезно.

# 203
Защо са ви обувки...предполагам не върви....Моята имаше някакви мекички тип декоративни нз точно как се казват ама пак не й ги слагах хаха чак като проходи стабилно и то за навън нали вече обувка-буйка на Кк

# 204
На 8 месеца рано ли е да се обуват обувки на бебко?

Аз съм решила да му слагат обувки като почне да прави опити за ходене. На 8++ е.
Лятото се видяхме с една приятелка, с по-голямо момиченце. Та тя и слагаше обувките, вдигаше я от количката и се упражняваха, а после пак ги сваляше. Мъжът и е ортопед и така и е казал. Докато детето не проходи стабилно и не прекарва по-голямата част ходейки, обувчиците не се носели постоянно.
Та и аз мисля така да правя. Simple Smile

ПС: Тези, които съм харесала на К&К са като плетени, не са от кожа. Предполагам, че малкият ще почне с опитите за ходене късна пролет ю, така че изглеждат подходящи.
А за послеее, какви съм му харесала на Адидас! Joy

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 10:22 от Rocket

# 205
Моето на 1 година, все още няма обувки. Като проходи, тогава ще й взема за навън. Вкъщи е само боса, понякога с тънък чорап, обикновено един, защото другия го е събула. Има някаква мания да събува само единия чорап Joy Joy

Но ако детето не ходи самостоятелно и то доста стабилно, обувките ми се струват излишни.

# 206
Ами, той моя иска да е постоянно прав и се чудех навън дали да му слагам обувки. Не помня на голямото кога му купих. Ама като е в седящия кош за количката навън и не е много топло, как да го оставя по чорапи ?

# 207
Аз пък почнах да слагам обувки на 5 месеца още,ей така за “авторитет” хахах Да не е по чорапи навън.У дома караше паяка с обувки.Навън не е правила опити да върви като я държим,нопак й слагах обувки .У дома за по 20-30 мин я обувах да свиква,че изобщо не обичаше обувки,а все ги събуваше.И чорапите си още ги сваля хаха Проходи изведнъж.Както се подпираше и просто тръгна,и то много стабилно.Сега е на 1г и 4м и отдавна не й купувам от обувките за прохождане.Първо бях взела Беко и не бях доволна.После сменихме 4-5 чифта на КК и също не ми допадат.Изключително ужасна кожа,засича се още на първото,второто слагане,няма избърсване.

# 208
Ами, той моя иска да е постоянно прав и се чудех навън дали да му слагам обувки. Не помня на голямото кога му купих. Ама като е в седящия кош за количката навън и не е много топло, как да го оставя по чорапи ?

Аз навън го извеждам по: чорапогащник, отгоре хавлиени чорапки и плетени терлички. Но и краката му са завити с одеало.
Виждала съм деца с едни пантофки, като от плюш. Simple Smile

Иначе и моят син постоянно иска да е изправен. Чуди се за какво да се хване и да се надигне. Навън все още обаче не е проявил интерес да става от количката.
Другия месец ще ходим да взимаме от тези "тиранти", които помагат да придържаш детето изправено (не знам как се казват и как ще обяснявам с магазина). Grinning
Харесала съм и обувки на Колев&Колев, скъпички са, но съм решила, че от това няма да пестя.

# 209
Рокет, мисля, че се казват ластици по-скоро. Помисли преди да вземеш, защото хич не са ортопедични.

Моето на всичко се изправя и се придвижва, държейки се за мебели. Но не се пуска. За придвижване ползва пълзене. Навън си стои в количката и е по чорапи. При студено време я завивам със зимния чувал. Сега ще го махна вече, че се стопли. Но да я изкарам от количката и да пълзи навън едва ли. Само в парка и на планина. А то там може и бос. Даже бос е по-добре за свода.

Общи условия

Активация на акаунт