Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 826
  • 656
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Има ли някой с реален поглед върху 4ег? Да сподели информация за натовареност, среда, учители..

Пиши на Slavena - има девойка там.

# 106
На предната страница съм писала, дъщеря ми ще е 10 клас догодина, с Испански. Тя е щастлива в училището си, класът им е хубав - женски, имат само 4 момчета, моето момиче рисува - още в 8 клас я забелязаха, участва в изложби, в годишното списание на гимназията, в разни проекти. Тази година започна с куца клечка по Испански, която по Коледа освободиха, до края на годината й преподава едно 20 годишно момиче. Учителите й по разказвателните са ОК, учат Биология, История и География на езика. Катедрата по Математика е зле, вече втори опит - ами не е добре, налага се да ходи на уроци, защото евентуално ако кандидатства Архитектура ще й трябва математиката. С удоволствие влиза в часовете по БЕЛ и Философия, тя е с профил БЕЛ и История, но иска догодина да смени с Философия - има прекрасна учителка, която ги провокира да мислят. Учи се доста, по езика първата година са нон-стоп контролни, тестове и т.н., полагат се добри основи, нагоре - който иска да учи - учи, който не иска - скатава. Аз се опитвам да виждам повече плюсове, отколкото минуси, ако започна да търся - кусури има Simple Smile

# 107
Slavena, благодаря! Бях чула за този проблем с учителите по ИЕ. За моя син се двоумя между ФЕ и ИЕ. Страх ме е като се срещне очи в очи с френския език, да не се откаже само, че е в негов стил Simple Smile

# 108
Френската катедра е много силна, но всяка година има ученици на поправителен по френски…от друга страна испанския не е кой знае колко по-лесен 😃. Определено в Испанските има купон, много са задружни, помагат си между класовете.

# 109
Някой може ли да ми обясни за 1ЕГ с немски за тези DSD програми? Не намирам информация в сайта на училището. При подредбата на желанията как евентуално се попада в такава паралелка?

# 110
  • Варна
Немска езикова диплома - кандидатства се след 9 клас.

# 111
Благодаря, schwester!

# 112
  • Варна
Здравейте, не можах да ида в първа на дена на отворените врати. Ако някой е ходил, би ли споделил дали казаха нещо за новата паралелка? Благодаря

# 113
Здравейте ,
някакви отзиви за Архитектурата в строителния ?

# 114
  • гр.Варна
Здравейте, не можах да ида в първа на дена на отворените врати. Ако някой е ходил, би ли споделил дали казаха нещо за новата паралелка? Благодаря
Светли,какво те интересува?Аз ходих в Деня на отворените врати.Казаха,че ще се учи 2ч седмично повече математика от другите.Лошото там е,че влезеш ли там,учиш до 12 клас само математика.
Г-жа Витлянова,зам.директора каза,че препоръчва да се пише НЕ с АЕ или АЕ с НЕ и от 10клас да се избере профил МАТ ако детето все още иска.Хубавото в 1ЕГ е,че може да комбинира кои да са 2 профила измежду:
БЕЛ
Мат
ИТ
История
Философия
География
Билология
Химия
Физика
Това нас най-много ни "зариби",да си призная.Другото хубаво нещо е,че вв тези 4 паралелки по всеки език,децата няма да са според бала им,а ще са смесени и ще гледат съотношението момичета-момчета да е що-годе еднакво.
Абе,хареса ми !Признавам си без бой Simple Smile
Успех!

# 115
Добре, а каква е идеята на новата мат.паралелка, тя ще е като РИЧЕ в МГ или като ИИЧЕ? Питам, защото мен ме вълнува за след 2 години.

# 116
  • Варна
Добре, а каква е идеята на новата мат.паралелка, тя ще е като РИЧЕ в МГ или като ИИЧЕ? Питам, защото мен ме вълнува за след 2 години.

Всъщност е с математика+информатика

# 117
Да, това го разбрах, по-скоро за езика ме вълнува, както и дали в 8 клас ще учат всички предмети или от 9 клас ще ги подкарат - дали на езика или на български.

# 118
  • Варна

ИИЧЕ - предметите започват в 9-ти клас. Предполагам, че ще учат на език предметите, които се учат от останалите. Няма логика да ги делят. Нали са езикова гимназия.

# 119
  • В центъра на моретата
Здравейте,
Търся отзиви за 1 EГ и 5-та гимназия, паралелките с първи език английски - имат ли нейтив учители,  какви са профилиращите предмети след 10 кл., издават ли сертификати, както е с немския?

Общи условия

Активация на акаунт