Мнения за училища във Варна след 7-ми клас

• 85 917
  • 656
  •   1
Отговори
# 510
Много благодаря за споделените мнения! Blush

# 511
ВТГ е добра гимназия, не знам какви специалности с компютри има, не съм гледала план приема тази година.
Има "Икономическа информатика". Наистина Варненска търговска гимназия е с много добро реноме. И нея писахме на предна позиция. Дори в училище на децата им обясняваха за предимството да учиш там🙂

# 512
Здравейте, синът ми е приет в IV гимназия с френски, биология и химия. Има ли някой  впечатления от тази паралелка? Чудя се дали да го запиша или да подадем документи за второ класиране, при което има шанс да бъде приет в III ПМГ, а не мога да преценя кое е по-доброто училище.

# 513
  • Варна
Сравнението между 3-та и 4-та определено е в полаза на 4-та.

# 514
А какво иска синът Ви? На него френският харесва ли му? С желание ли ще го учи?

# 515
  • Варна
За там където бяхме сигурни балът се е качил с 22 точки и не сме приети.
А тази която беше на първо желание с 29 точки...
Ще подаваме за второ класиране,13 точки ни делят от исканата паралелка....
Много ли са според вас и имаме ли някакъв шанс?
Приет е в ПТГ с Промишлен дизайн,иска Рекламна графика .

# 516
  • Варна
И ние се чудим..Приета е в Хуманитарна с немски, а предходното желания е 5-та с английски и френски. Чудя се кой е по - добрият вариант... Дали да участва във второ класиране? Бал 414... Много ли пада броят часове след 8-ми клас по език в Хуманитарна?

# 517
Там е проблемът, че и той не знае, досега е учил английски, има желание да учи различен език, но клонеше повече към испански, за там обаче няма шансове. Притеснява се от това, че ще трябва да учи биология и химия на френски, а нямаме познати деца, които да учат в гимназията с френски език за да получим повече информация от тях.

# 518
  • Варна
ivka_smile Ако искате немски  - Хуманитарна. Ако искате добро ниво на езика - ЕГ. Аз съм за 5-та, но вие си преценявате предимствата и недостатъците.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 22:24 от schwester

# 519
  • В центъра на моретата
. Притеснява се от това, че ще трябва да учи биология и химия на френски, а нямаме познати деца, които да учат в гимназията с френски език за да получим повече информация от тях.

В езиковите гимназии, в 9 кл. най-малко три разказвателни се учат на съответния език, в 10 кл. също, но по-малко. Т.е. биология, химия, история, география. Много зависи и от самия учител как ще преподава, защото съм чувала, че има такива, които не са особено взискателни.

# 520
Френският е много труден език. Детето трябва да е много мотивирано, за да го научи. За предметите по език няма място за притеснение.
Във Варна има две държавни езикови гимназии- първа и четвърта. Пета е ГПЧЕ.

# 521
  • Варна
И аз съм учила френски втори език, нищо не научих и ми беше страшно труден, да. Ако знаех, че нивото на преподаване на език в Хуманитарна в добро и то точно на немски щях да заложа на там.

# 522
  • Варна
Втория език, който и да е той,  не се научава с часовете в училище.
Френския може да е труден, може и да не е, зависи как се справя детето. Например малката ми е с испански, на нея определено ИЕ й е по-лесен от английския. С предметите на чужд език в 9 клас също не беше чак толкова трудно.
Аз съм учила френски като първи, и не ми е бил труден. И Био, История и Химия на френски, справихме се всички. Доля Попова и Нели Геновска по тези предмети все още преподават в IV-та.

# 523
Не разбирам защо се чудите за второ класиране при положение ,че си запазвате сегашното и само може да минете по-напред . Освен ако сте размислили и не искате по-напред 🤔
Мотивация за всичко е нужна, моят син учи френски в четвърта, отличник е и му харесва, искаше да учи език различен от английски без немски.

# 524
Приети сме в Пета с немски;) Някой знае ли кои учители ще поемат трите паралелки и евентуално мнения за тях?

Общи условия

Активация на акаунт